Огляд в підтримку Книжкового конкурсу 2018

Всім привіт)) Сьогодні розпочався Книжковий конкурс))) Не знаю як ви, а ми - жюрі -  дуже чекаємо нові огляди))) Поки конкурсанти збираються з думками, вирішила і я написати огляд в підтримку конкурсу))

Моя вікова категорія - 0-6років. адже моїм дітям 2 та 5років))

  • Щось старе

Весна асоціюється із святом матері)) Ось тому обрала книжечку про це свято.

Серію про Мартіну купувала з думками про доньку, яка ще тоді зовсім манюнька була. Але й син їх полюбив))) Останньою в нас з'явилась ось ця Мартуся і свято мами  1994 року видання. Пригадую, що в дитинстві у мене була книжка про Мартусю, але інша істрорія - Подарунок на день народження.

Ілюстрації  Марселя Марльє -  дуже гарні, а історія (автор Жільбер Делае) дуже зворушлива))) особливо для мами))) Дітки дуже хотіли зробити мамі подарунок, але грошей не вистачало. Тому придумали зробити своїми руками)))

і ще дідусь допоміг їм полагодити годинник, який висів у їдальні ще коли мама була маленькою

Свято вдалось)))

  • Щось нове

Ось цю новинку Вуйко Йой і Лишиня я вже трішки показувала на радощах))) Цю книгу я виграла у розіграші на сторінці видавництва Каламар. Була дуже рада і відразу побігла хвалитись в Книжковий клуб. Але тоді я могла оцінити лише якість видання - вона на висоті))) А тепер ми прочитали її і хочу поділитись своїми враженнями.

Книга нам дуже сподобалась)) Написана гарною українською мовою. Вживаються діалекти, але деякі в тексті ж і пояснюються (наприклад, крисаня, сканзен). А деякі я гуглила (наприклад, тайстра і ще якесь, не подумайте, що їх багато).

Історія ця - фентезі для найменших)) Вуйко Йой - казковий персонаж. Може ставати невидимим. Зараз живе у лісі, в старенькій хатинці. Але колись він жив біля людей. Нагадує дещо домовичків) Він може ставати невидимим, лише великий палець на правій нозі нечемний - не стає невидимим і вуйко обмотує його листочком подорожника. 

Ця повість про дружбу, взаємодопомогу, любов до природи і живих створінь, про повагу до традицій. 

Разом з вуйком живе цвіркун Лишиня, який любить мандрувати і вихвалятись цим. Також живе Мишеня, Яке Не Хотіло Вирости Великим. Їм вуйко Йой розповідає повчальні казочки, в яких Лишиня впізнає себе і йому це не подобається.

Вуйко Йой дбає про тваринок в лісі. Він переселив з калюжі, яка висихала, двох пуголовків Кусю і Касю в нову калабаню у дубовому листочку.

Одного дня до хатинки в лісі прийшло двоє людей і згодом вони повернулись із машиною і розібрали хатинку. Син переживав певно як і сам вуйко))) але все склалось дуже навіть добре.  Разом з хатинкою вуйко Йой вирушиа в далеку дорогу і оселився в затишному сканзені.

Там він не сидить без діла: підв"язує помідори, складає цибулю, відвідує бджіл на пасіці. Каченяткам розповідє повчальну казочку про важливість праці і як важливо мати власну справу життя)) Він ніколи не сидить без діла. А ще в нього  ростуть великі пальці на ногах від неробства

В останній частині він знайомиться з гномом Рукаселем і дуже йому допомагає. Адже щоб вижити гномові потрібно постійно їсти, або кататись на каруселі)) Він віддає всі свої монети директорові сканзену, щоб той збудував карусель в музеї

Вкінці книги Лишиня привів до сканзену усіх друзів вуйка Йоя))

  • Щось позичене

Тут в мене була думка піти в бібліотеку і показати щось звідти. Але сьогодні ми залишились вдома))) Тому пишу про книгу, яку хотіла б придбати)))

Читаємо останні декілька тижнів Звичайні пригоди хлопчика Захара Олени Лободи Від Національного книжкового проекту, а зараз їх видає Сім кольорів. Їх в КК показували, і відтоді мені захотілось придбати. Одну книгу купила на олх ще по старій ціні, а одну вже з нового накладу.

Малюнки тут так - на трієчку. Син спочатку не дуже схвально віднісся до книг)) Але все ж як прочитали, то дуже сподобались))) От і зараз - я пишу, а він ниє:"Почитай!"))))

Історії простенькі)) Про різні життєві ситуації (як хлопчик загубився в супермаркеті, як прикинувся хворим, боявсі темряви,про те, як не хотів їсти приготовану їжу, чи нечемно поводивсяіз сестричкою))  і як правильно поводитись

Із книги Головне не брехати найбільше синові сподобалась історія про хворобу. Захар прикинувся хворим, щоб не йти в садочок і випросити в батьків велосипед. Але потім він справді захворів і познайомився в лікарні із сильно хворим Сашком. Хлопці подружились і Захар подаруав Сашкові свій велосипед

 Актуальною є історія про відмову їсти приготовану їжу

І про похід до стоматолога

Маємо дві книги, а щеу цій серії була Добре мати мрію - от про неї я і  мрію))))

  • Щось зелене

Часто дітки починають любити книжки саме з віршиків. Але це не про моїх))) Якось віршовані твори нам не йшли. А ось саме з цієї книжечки - Жартівливі віршики - син почав слухати вірші і він досі її любить. Віршики тут простенькі і веселі, без якогось прихованого глибокого змісту. Але вони гарно звучать, чудово ілюстровані і легко запам'ятовуються.

Улюбленим чомусь став  вірш про патисон))) слово це малому сподобалось))))

І ось такий

А з моркви ми часто робимо ось такі "олівці"

Книжечка в-ва Лелека, 2006 року. Але її досі можна придбати і ще й за смішну ціну))) Тому я її завжди раджу в темках, де запитують про збірки віршиків

Дякую усім, хто мене дочитав))))

Наостанок прикріпляю (двадцяте) фото сина, бо він дуже старався)))

 

64 коментарі

  • IrinaSav 5 березня 2018, 15:42

    Що ж Ви робите? )) Після таких оглядів мені стає сумно, що моя вже з такого виросла((
    Чудовий огляд!

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 15:56 1

    Дякую)) Тут у Вас є два варіанти - братик для Конкордії або вже внукам купувати))) У Вас чудовий огляд)) Щиро бажаю перемоги)))

  • Irinamama 5 березня 2018, 16:40

    Читала с удовольствием и улыбкой на лице!
    Красиво и особенно последнее фото)))

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 17:37

    Дякую))) він старався))) ще й вибирав,щоб зелена книжечка була))

  • Nescafe 5 березня 2018, 15:45 2

    Ой, Оксанка, ти наш милий промінчик сонечка, люблю твої огляди і таку гарну українську мову, рідкісну на кашалоті))
    :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 15:57

    Дякую))) Так чекаю нові огляди, що аж сама не втрималась і написала, хоча планувала десь в четвер0п"ятницю писати)))

  • Ulyana 5 березня 2018, 15:45

    прекрасные книги,полезные и поучительные. И как всегда приятно почитать личные впечатления)

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 15:57

    Дякую)) пишу про те, що справді любимо)) Хоча розумію, що мій захват не всі підтримають))

  • JuliaAmalia 5 березня 2018, 15:48

    Как же я люблю ваши обзоры:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:Марусю жду в сборнике, заказывала были сомнения, теперь после вашего обзора, они развеялись)

  • 6 коментарів
  • JuliaAmalia 5 березня 2018, 16:58

    И вдруг Юля вообще не участвует в конкурсе:joy::joy::joy:вдруг мне нечего показать?

  • JuliaAmalia 5 березня 2018, 17:00

    А можно за новое выдать книгу , вышедшую в 2015, а допечатанную в 2018?

  • IrinaSav 5 березня 2018, 17:01

    "Не верю!"@ У кого там нечего показать?

  • Kukuzya 5 березня 2018, 15:51 1

    Дуже чудовий і якийсь "домашньо-теплий" огляд. Мабуть таки дістану блокнот, подарований мені в Книгообміні, і почну записувати туди список хотілок. Бо відчуваю, що всього цікавого, що буде в конкурсі, в голові точно не втримаєш))) Дуже книжечка з віршами сподобалась, її нам 100% треба придбати. Поділіться, будь ласка, де шукати? ;)
    А син - справжній талант!!! :thumbsup:

  • 3 коментарі
  • Rita_Rita 5 березня 2018, 16:50

    У нас така теж є, вже забули про неї, та 2дні тому згадали перечитуємо ) нам бабуся подарувала

  • MoyDimasik 30 липня 2019, 07:04

    І мені напишіть, будь-ласка ! Дякую за огляди! Я б також поділилась нашими книгами, ( усі придбані за оглядами Love КК), але не вмію так гарно описувати()).

  • Oksana_Kh 30 липня 2019, 08:46

    Ой, то так давно було)) її вже там і немає

  • knyhomanka 5 березня 2018, 15:51

    Оксано, ти мені відкрила очі на Звичайні пригоди хлопчика Захара. Дякуююююю!

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 16:02

    Та немає за що))) Цього автора є інша збірка від іншого видавництва. Там ілюстратор там Кость Лавро. Придивись до неї)) Ми просто одну книжку вже мали від Національного книжкового проекту, то й другу брала таку ж

  • knyhomanka 5 березня 2018, 16:21

    Гаразд, треба Мирослави спитати)

  • umberto 5 березня 2018, 15:59 1

    А я минулого тижня купила Цукерки на сніданок аж за 15 грн, без поняття про що вона, але пам'ятала, що ти ти питала про неї, значить треба брати)))
    І на останньому фото найкраще підготована експозиція!)

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 16:07

    дякую, передала синові)))
    Ну, я дорожче купила, але син її любить, то вже відчитали на всі гроші)))

  • Alisande 5 березня 2018, 16:01

    І мої дівчата цю збірку віршиків любили, я до цих пір можу з будь-якої сторінки напам'ять шпарити, так часто читалася :)

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 16:05

    мої обоє теж їх люблять)))

  • Marys 5 березня 2018, 16:03

    Така краса, так все гарно розписано))) Подаруйте мені натхнення), бо щось я після відпочинку нічого придумати не можу) А те що можу, то вже показала, хоча...

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 16:10

    Дякую)) та я сама щось до останнього не знала що писати і чи писатиму взагалі)))) А Ви після відпочинку точно щось цікаве покажете)))

  • Marys 5 березня 2018, 16:46

    В мене для середнього сина є старе, зелене, бажане, але нового... можу дещо прикласти, нібито й в тему, 2017 року видання, та трохи не те...

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 22:18

    У Вас ще й синів троє - по одному на кожну вікову категорію))) Не початий край роботи))) не поспішайте, час подумати ще є))

  • Alisa_Lynx 5 березня 2018, 16:04

    блин, аж ностальгией накрыло))) я сама в детстве читала Марусю, именно эту книгу... такие знакомые иллюстрации)))

  • Alisa_Lynx 5 березня 2018, 16:11

    *Мартусю

  • Mama_Ollya 5 березня 2018, 16:12

    Очень уютно и тепло написано)) Яка мова! И я никогда не обращала внимания на эти книги, кроме первой. Спасибо, что показали)))

  • Mama_Ollya 5 березня 2018, 16:13 1

    Последнее фото композиционно идеально, передай фотогению от меня респект))

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 16:44

    Дякую)))

  • de_la_Fere 5 березня 2018, 16:18

    Красота ! Спасибо за такой красивый обзор . У нас только Конфеты на завтрак есть из Вашего великолепия.

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 16:44

    Дякую))

  • Rosya 5 березня 2018, 22:06

    Такі гарненькі.а Мартуся ммм

  • Oksana_Kh 5 березня 2018, 22:22

    Дякую))

  • Irina_ilovebooks 5 березня 2018, 23:52

    Дуже теплий і цікавий огляд, Оксанко) читала, наче з подругою розмовляла!) І фото сина чудове! А Вуйко зацікавив! Хотіла в них замовити Їде грудень і дивилась на Вуйка, але він тоді мені здався для старших. Треба задуматись) а віршики ці теж маємо, тільки в іншій обкладинці. Та не хотіла слухати ні Поля, ні Дана чомусь....у нас Улюблені вірші 1,2 хіти і збірка забавлянок від ЧМ!) Вже мені набридло, а вони все просять почитати :grinning:

  • Irina_ilovebooks 5 березня 2018, 23:53

    Ой, ще ж про Мартусю хотіла написати! Дуже хочу знайти саме ці старенькі, де не Мартіна чи Маруся, а саме Мартуся)

  • Oksana_Kh 6 березня 2018, 07:27

    Дякую, Іринко))) Улюблені вірші ми теж обидва томи любимо)) але любов почалась із цієї))) Мартусю - я б ще теж одну стареньку книжечку хотіла. А Вуйко Йой - дуже добра, мила і гарна книжечка)))

  • Karolina 6 березня 2018, 10:13

    Красота! читаешь и удовольствие получаешь) а еще сколько всего неизведанного есть! если надумаю покупать укр литературу еще, то только с твоих обзоров))))

  • Oksana_Kh 6 березня 2018, 11:30

    Дякую, Іннусь))

  • Marge_Simpson 6 березня 2018, 14:32

    Чудовий огляд) Книга про Мартусю мені до болю знайома. Здається, щось подібне у мене було в дитинстві) ех, ностальгія. До списку хотілок записала історії про Захара. Мій сир любить такі "буденні" історії)

  • Marge_Simpson 6 березня 2018, 14:32

    Не сир, а син:rofl::joy:

  • Oksana_Kh 6 березня 2018, 14:43

    Дякую))) так, в тих буденних історіях вони впізнають себе)))

  • Kosmonatka 6 березня 2018, 18:47

    чогось мені здається, що це знову буде найдушевнішою роботою на конкурс). пардон ,в підтримку конкурса.

  • 5 коментарів
  • Oksana_Kh 6 березня 2018, 21:20

    В магазині чи на сайті? Я щось на сайті не пригадую такої

  • Kosmonatka 6 березня 2018, 21:21

    в магазині

  • Oksana_Kh 6 березня 2018, 21:23

    Ясно)) дякую))

  • nastojashaja 15 березня 2018, 00:01

    Дуже світлий весняний огляд! Мартуся-Мартіна просто неймовірна! Дякую, що нагадали про "Жартівливі віршики". Хотіла їх придбати, а потім забула про них)

  • Oksana_Kh 15 березня 2018, 02:45

    Дякую))) добре, що Ви повернулися - люблю читати Ваші огляди і коментарі)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу