Воскова міль, Вогнівка ( ПЖВМ )

Стартова ціна - 130 грн

Бліц-ціна - 130 грн

Крок ставки - 5 грн

Товар продано 1 раз

Торги закриті


На Кашалоті менше року
0 лотів

Укрпошта, Нова пошта, Ще 1
Передоплата на картку/рахунок, Післяплата
Повернення та обмін протягом 14 днів

Про товар

Єдина жива істота на планеті Земля, яка живиться воском й здатна його перетравлювати, живе у вулику. Цей непримітний метелик в стадії личинки із задоволенням з'їдає також квітковий пилок, пергу, мед у стільниках, прополіс, маточне молочко і навіть крихітних бджіл.

:bug:В результаті, Огнівка бджолина або Воскова міль акумулює (накопичує) у своєму організмі усі біологічно активні речовини найширшого спектра продуктів бджільництва. Її хімічний склад багатий:

• пептидами;

• жирними кислотами;

• білками та вуглеводами;

• серотоніном і ацетилхоліном;

• сахаридами;

• низькомолекулярним фактором, що стимулює ріст;

• іонами калію, цинку, заліза, селену, фосфору, міді та інших металів.:eyes:

До того ж личинки містять білково-пептидні комплекси, що зупиняють зростання й розмноження грамнегативних бактерій.

Але всесвітньо відома Огнівка бджолина стала завдяки своєму унікальному травному ферменту церраза, що виявився здатним принести величезну користь також і організму людини. Цю речовину личинки виробляють, аби переварити бджолиний віск – необхідну частину раціону, що замінює їм до певної міри навіть воду. Без воску молоді личинки жити не можуть й гинуть навіть при наявності великої кількості іншої їжі.

:microscope:У далекому 1889 році вченим, Лауреатом Нобелівської премії в області фізіології і медицини І.І. Мечниковим було досліджено, що травні ферменти – ліпаза і церраза – личинок воскової молі, крім перетравлення воску, здатні також зруйнувати воскоподібну оболонку мікро бактерії туберкульозу, що надає бацилі супер стійкість.

Саме руйнування воскоподібної капсули робить туберкульозну паличку беззахисною перед силами власного імунітету людини, що дозволяє йому впоратися з хворобою.