Опалення. Старі чавунні радіатори.

Вступне слово. Із Вікіпедії....

"Іпохондрія — стан людини, клінічний синдром, що проявляється в постійному занепокоєнні з приводу можливості захворіти на одну або декілька хвороб, скаргах або заклопотаності своїм фізичним здоров'ям..."

Не знаєте, дівчата, а є якась назва синдрому людини яка в постійному занепокоєнні щодо стану квартири? Бо я б хотіла знати свій діагноз:grin:.  І я зараз не про прибирання чи косметичний ремонт говорю, а про нутрощі квартири - труби, сантехніку, електрику, радіатори. Мій найбільш страх - це затопити сусідів.

Квартира батьків, капітальний ремонт в якій не робився з моменту отримання житла від держави ще 35 років тому. Та й тоді все робилося своїми силами як хто умів без залучення майстрів. А тепер воно все одне за одним - тече, капає, іноді запах каналізації у ванній, в одній кімнаті здохла люста, в іншій вона рипить коли світло вмикаєш, чомусь частина вимикачів заклеєні скотчем, труби фарбовані десятки разів, а що під ними? норм чи ржавчина, хто знає?

Тепер буде питання про однин із таких моментів - старі чавунні радіатори опалення. Вони також фарбовані багато разів. Під цим шаром фарби ніби ржавчини чи якихось пошкоджень не видно. Кран який мав би перекрити воду до батареї в разі потреби також зафарбований так, що навряд без допомоги сантехніка і інструментів це можна буде зробити. 

Тому питаю на всякий випадок - якщо щось не так з батареєю, наприклад, протікання (особливо в опалювальний сезон!), який мій план дій? Куди дзвонити в першу чергу - ЖЕК?, Обленерго? Якщо знадобиться заміна батареї то як швидко це можна зробити і хто робить? Що по грошах?

Дякую за будь-яку інформацію.

 


Теги: опалення

3 комментария

  • Nik87 сегодня в 10:20 1

    В нас було два рази протікання. Телефонували своєму сантехніку. Він приходе, пише список що купити і міняє батарею. До війни йому платили 1000 грн.
    Можливо через ЖЕК це безкоштовно, але мені чим пошвидше краще)

  • Torri сегодня в 10:42 1

    В ЖЕК, вони аварійку викликають, перекривають воду, залатують диру і привіт.

  • bondar_vv сегодня в 10:53 2

    ЖЕК обслуговує все, що за межами квартири.
    Все, що в квартирі ремонтують її власники власним коштом.
    Сумнівні батареї все ж краще привести до ладу( чи хоча б перевірити їх цілісність з допомогою сантехніка), до початку опалювального періоду.

  • Комментарий удалён

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб