Як схуднути

Привіт колеги!

Поділіться досвідом, будь ласка, як почати, як не зірвалися, що робити з булімією, як готувати окремо для себе, маючи, дітей, як не з'їдати ввечері "корову", чи можна якось справитися без психолога, дієтолога, психіатра, і з обмалем грошей, буду рада порадам

Маю величезну зайву вагу, біля 40кг. Майже вся вага на животі і грудях, ноги та рук худі, відносно тіла. Живот наче 10 місяць вагітності.  За війну набрала 20кг. 

В 2016 народила дитину, в 2018 скінчила ГВ і набір ваги почав мене турбувати дуже сильно, я була у в 2021 в ендокринолога, сдавала аналізи, що призначила-все в нормі. Але вага кожен рік додасться. Зараз здавати аналізи не маю змоги.

Раніше аналізували кількість їжі, вона не перевищувала 1500 ккал, але я рухалася мало. А зараз помітила, що тримаюся весь день на корисному в межах 1500 ккал, а ввечері мене накриває і я з"їдаю спочатку все, що є корисне, а потім і некорисне.  Думаю то булімія...

Мотивація.. де її взяти? Писала собі і про здоров'я,  і про одяг, і про молодість і вбачаю багато всього позитивного від нормальної ваги, та витримую лишень до вечора.

Підкажіть...


Теги: схуднення

88 комментариев

  • Nik87 15 сентября, 22:38

    Яка у Вас вага?

  • 6 комментариев
  • Nik87 16 сентября, 11:03 4

    @Julia2004 Немає в Вас того бажання, не на стільки воно сильне( їжа перемагає на жаль...

  • Natalya2 16 сентября, 22:37 2

    @Nik87 Підтримую. Весною 23го почала худнути з 73,5. На листопад дійшла до ваги 51,5. Від того часу +-52 кг. З розміру xl/l перейшла до s/xs.

  • Oceanlover 16 сентября, 23:56 1

    @Natalya2 А ви яким способом твк схудли? Гарний результат!

  • Oceanlover 15 сентября, 23:15 8

    Спробуйте спочатку пити чай і каву без цукру та не їжте хліб і борошняні вироби. Так піде кг 5. Потім спробуйте їсти в один і той же час щодня. Наприклад, 9.00-13.00-16.00-20.00. Замість свинини купуйте курку і індюка. Замість смажки запікайте. Перед кожним прийомом їжі пийте стакан води. Цього достатньо, щоб почати скидувати вагу. Щоб ввечері не їсти, треба упродовж дня гарно їсти. Зранку каша, яйця, салат. В обід тушковані овочі, м'ясо. На перекус горішки, жменька. На вечерю лишайте мясо, рибу, білок яйця. Вага почне йти. Тоді додайте більше кроків, зал.

  • 15 комментариев
  • panya 17 сентября, 14:38 2

    @tatkay Вибачте, але до чого такий агресивний ваш коментар? Кожен має право висловлювати, коректно, свою думку. Я на ніч ніяку корову не зжераю. Я пишу зі свого досвіду і поважаю думку інших.

  • tatkay 17 сентября, 15:24

    @panya Вибачте це було до автора, для вас перші два речення:grin:

  • panya 17 сентября, 18:40

    @tatkay У вас свій здоровий глузд, а в мене свій. Пишу зі свого досвіду. Може вам і не потрібна сила волі, а, взагалі, при схудненні, сила волі декому і потрібна.

  • yulya3012 16 сентября, 00:50

    Интервальное голодание?
    Попробуйте, только не как диета,а как жизнь, расписание,устав......

  • Nika_147 16 сентября, 03:10

    А сколько вы спите?

  • Nika_147 16 сентября, 08:49 2

    Большой живот, приступы жора по вечерам-это больше похоже на стресс+дефицит отдыха. Дефицит сна- это хронический стресс, которые активизирует подкорковые структуры и очень бурную реакцию на ежедневные стрессоры, запускает вот этот вечерний жор.
    Если простыми словами, то у вас переизбыток кортизола, адреналина, норадреналина. Это стимулируют разрушение мышечной ткани, повышение уровня сахара в крови.
    А уже это, в свою очередь, запускает выброс инсулина и, как результат, имеем резкую гипогликемию-снижение сахара в крови
    А при снижении сахара в крови человек испытывает голод и переедает, его тянет на простые вредные углеводы. Чипсы, сладкие творожки и т.д. У вас это хлеб с солью.
    Меня вот тоже тянет не на пироженку, а на кусок черного хлеба с салом, ну или с маслом и солью. Но смысл тот же: мозг ДУМАЕТ, что организм голодный и его надо спасать.
    А организму надо просто лечь спать.\
    Мозг он немного странный, для него три основных потребности- сон, еда, вода - равнозначны. Он вполне может заменить воду едой или сон едой. Что у вас и происходит, скорее всего

  • mamayulik 16 сентября, 07:21

    Подивіться інтерв'ю Раміни і Каті Крупкіної. Вона гарно пояснює як усвідомлювати коли ти голодна, я не їсти зайвого, як правильно їсти. Без дієт, не обмежуючи себе. Мені сподобалось. Я так схудла на 4 кг, але потім сама забила щось. Довго не набирала, потім сильно захворіла, операція, сидячий образ життя і я знову набрала цю вагу. Хочу знову їсти правильно)

  • mamayulik 16 сентября, 07:22

    https://youtu.be/1-LlcPXtnz0?si=Mo_qjMQ7qBeVGlLS

  • malawova 16 сентября, 07:45

    По собі замістила що дуже важливо не їсти після 18:00, але ж робота тому стараюсь до 19 поїсти і нікого чаю на ніч бо чай то ще печиво чи бутерброд. Також ніякого пива, солодкої води, соків, солодких йогуртів, шоколадних синочків, чіпсів пишу аж плакати хочеться від всього що не можна, а хочеться. Звісно іноді я їм все це але головне усвідомлювати що це продукти зі знаком оклику. Також говорять дуже мотивує коли на холодильнику повісити фото гарної фігури, не ідеальної а Семен гарної такою як ви себе хочете бачити, тільки без обличчя або зі своїм. У вас обов'язково все вийде, головне зрозумійте що процес не швидкий.

  • 1 комментарий
  • Nik87 16 сентября, 08:57 3

    @Rouse За 4 часа до сну не їсти. В мене перший прийом їжі в 12 потім в 17 і останній в 21
    Ніяких перекусів. Важливо їсти в одні і тіж години. Перший тиждень важко, а потім організм звикає до такого графіка.
    І вага гарно йде...

  • Natalya2 16 сентября, 22:44 3

    @Rouse Вага добре йде при дефіциті калорій. І не має значення, коли ви їх з'їсте. Хоч вечером, хоч вдень. Головне не переїсти. І немає поганих продуктів. Їсти можна все, але в міру. ПП -80, смаколики - 20 відсотків. Інакше будуть зриви.

  • Rouse 17 сентября, 08:42

    @Natalya2 Я за 4 місяці скинула 20 кг і ні скільки не обвисла шкіра. Все таке справа в раціоні, а не в калоріях. Є високий глікемічний індекс у продуктів в от він дуже добре допомагає набору ваги. Можна втратити м'язи, а можна саме жир. І значення має коли їсти. Ви що думаєте, що їжа до просто топливо. То все дуже складні біохімічні процеси. Робота органів та гормонів.

  • JuliaLesnaya 16 сентября, 08:46 5

    Щоб худнути - потрібно їсти. Це якщо коротко) Налагодьте харчування, не калорії рахуйте, бо 1500 калорій дорослій активній людині - то голодування. Тому і ввечорі зриваєтесь. А дивіться /читайте /слухайте тих, хто пояснює про "здорову тарілку" і метод долоні, наприклад. То їжі там вдосталь, людина ніколи не голодна, нема обмежень у продуктах, є розуміння способу приготування. Я так ні за ким не слідкую, але трохи іноді аналізую тих, хто частіше на слуху, одна із зрозумілих та адекватних, Доктор Добра, наприклад. Пошукайте в Інста та сайт у неї є, здається.

  • 8 комментариев
  • panya 16 сентября, 13:35

    @JuliaLesnaya Яка гарна тарілочка. І їжі достатньо.

  • Sanechka 16 сентября, 19:02 1

    @JuliaLesnaya Сто відсотків правда. 1500 для ста кілограм це дуже мало. Треба їсти 2000 мінімум. І то рахувати не треба зараз, бо то веде до зривів також. Я схудла на 10 кг коли почала більше (НЕ менше А більше) їсти і більше рухатись.

  • Tattiana 18 сентября, 09:50

    @JuliaLesnaya Обожнюю її) Все чітко, по поличкам розкладено. І в неї є , до речі, готове меню, зараз вийшло осіннє, на 2 місяці. Я купувала літнє минулого року, то коштувало 199 грн.
    Можна спробувати готувати собі по ньому, там уже і калораж розписаний.
    Від себе ще рекомендую марафони, все таки легше тримати себе в руках у колі однодумців.
    Я була декілька раз у Наталії Мічковської, в неї теж дуже схожий підхід ,як і у Добрянської
    На її марафоні я скинула 6 кг-мала 63 кг, зараз 57, вага тримається.
    Так як вага в мене була не надто висока, то першопочаткова мета було навчитися правильно складати тарілку, а схудення, так би мовити, як бонус.
    Мені так подобається дивитися, як дієтологи, нутріціологи наповнюють свої тарілки, все таке різнобарвне, і встого так багато одночасно))
    Ще рекомендую Оксану Скиталінську в інсті, дієтолог; Олександр Коляда, вчений.

  • sana_say 16 сентября, 09:04

    Здорова їжа в достатній кількості, щоб не бути голодною над вечір; питний режим; режим сну; фізична активність протягом дня; мінімізація стресів.

  • O_K_I_D_O_K_I 16 сентября, 10:21

    Арнольд Ерет,Безслизистая диета.В первую очередь для здоровья,а килограммы горят ,как следствие.Если дети подростки,научите готовить крупы,что то несложное,либо как вариант делать полуфабрикаты им на неделю вперёд,по выходным,чтоб оставалась им самим поджарить или отварить.Самое главное иметь сильнейшую мотивацию и верить в себя,даже если кто-то когда-то в вас не поверил

  • Rouse 16 сентября, 11:18

    У автора неконтрольоване переїдання, а про цю дієту кажуть, як про дуже голодну. Багато обмежень. Швидко зірветься.

  • O_K_I_D_O_K_I 16 сентября, 11:26

    @Rouse Якщо зірветься,значить не дуже ті 40кг заважають ще жити,нажаль.Запевняю мотивація- це 90% справи

  • Rouse 16 сентября, 13:02

    @O_K_I_D_O_K_I Бути завжди голодним, така собі мотивація. Худнути за рахунок м'язів, а не жиру? Тим більше що по дієті велика кількість фруктів, що не можна при інсулінорезистентності. А з показниками автора скоріше так і є. Дієта малокалорійна тому звичайно результати будуть. Так само можна худнути і на шоколаді, але то все не про здоров'я.

  • Elenka 16 сентября, 10:24 1

    Для мене спрацювало їсти 3 рази на день, без перекусів, прибрала солодке і мучне. Ну якщо у вас проблема саме ввечері переідаєте, то думаю вам треба чимось себе в цей час зайняти, наприклад ходіть (от вийшли в 19:00 і пішли ходити до 21:00) прийшли додому туди-сюди і спати. Треба набратись терпіння, результат думаю вже буде через 3 неділі. А як побачите прогрес то з'явиться і мотивація.

  • 3 комментария
  • Sadulya 16 сентября, 20:56 2

    @Nika_147 Якщо лягати спати з дітьми, то часу на себе не буде. У мам з дітьми після відбою тільки життя починається)

  • sana_say 16 сентября, 22:09 3

    @Sadulya Якщо лягати спати з дітьми, то можна прокидатися раніше, ДО дітей, і займатися своїми справами

  • Nika_147 16 сентября, 23:06 3

    @Sadulya Так, но автор використовуэ Цей час для самоїдства та поглинання калорій. Тому краще вставати раніше і буде час на себе. Вранці холодильник не такий спокусливий

  • Zhmenka 16 сентября, 11:41 1

    Мотивация нужна, желание сильное, тогда все выйдет. Это я вам как вечно худеющая говорю. Сейчас я себе очень нравлюсь, и не только себе, лишнее есть, но мне уже и не 16 лет.
    Волшебного снадобья нет, никакие гормоны не мешают худеть, мешаем худеть только мы сами себе и сейчас, лично мне, сезон штолленов

  • Zhmenka 16 сентября, 11:48 1

    я была 105 после вторых родов, живот на 7 месяц беременности был. После первых конечно похудела намного легче. В 80 я еще толстенькая с щечками, а вот уже в 75 я себе начинаю нравится. Конечно при моем росте 165см, 75 это много, но я никогда не была костлявая с плоским животом, не стоит думаю в 35 и начинать

  • OlyaMakarevich 16 сентября, 13:56

    А вы исключили сахарный диабет?

  • Julia2004 16 сентября, 20:23

    Доктор виключила. Здавала аналізи.

  • OlyaMakarevich 16 сентября, 22:29

    @Julia2004 Щось ви робите невірно.
    Шукайте інформацію про тарілку здорового харчування або гарвардську тарілку. Пробуйте формувати раціон згідно рекомендацій ТЗХ. А далі вже дивіться індивідуально. Збалансоване харчування має бути пожиттєво.
    Дієти - категорично ні. Це тимчасовий ефект із зворотніми наслідками.
    Також, якщо ви визнаєте розлад харчової поведінки, все ж таки оплатіть послуги дієтолога, який складе вам збалансований раціон і зазначить принципи правильної організації харчування. Ці витрати себе виправдають. Але дієтолога не просіть скласти дієту, а просіть скласти раціон правильного збалансованого харчування.
    Мотивація - тут все просто. Зайва вага - проблеми зі здоров'ям, бо це навантаження на опорно-руховий апарат, на суглоби, на серцево-судинну систему. Основна мотивація - здорова мама для дітей, приклад для дітей, подобатись собі у дзеркалі. Ну і пам'ятайте, вашим здоров'ям, окрім вас ніхто перейматись не буде.

  • klausS 16 сентября, 15:51 2

    можливо Вам потрібна компанія, організуйте з подружками якийсь чат - куди будете скидати свої тарілки, хто що їв. Насправді ми всі все знаємо, що і як робити - просто лінь і жалість до себе.
    Я теж пухляш - була 96, зараз без напрягу вже 91 десь меньше ніж за місяць. От вже скоро і 8 побачу на вагах. Для мене це прям вау, тому що останній рік менше ніж 93 не була. Знаю що в розмір М в нижній частині я певно не повернусь, а от Л - легко.
    В мене інтервальне голодування. Їм 2 рази в 11/12 і в 5/6 - коли як. Іноді їм 1 раз - вдень, а ввечері буває роботи повно - не встигла до 6 поїсти - ну і ладно. Не смертельно
    Мої домашні їдять все що я готую і для себе

  • Lilka 22 сентября, 09:13

    Подружки - це тимчасова мотивація, потрібна не така лояльна

  • IraUa30 16 сентября, 16:13

    Я всю жизнь пытаюсь вес набрать))) Но вам могу точно сказать,что только диета не поможет, нужна ещё и физика, в вашем случае, точно. Я хоть и худая, даже после очередных родов, но вижу свой не большой живот от хлеба и булок, меня воротит, жду ,когда можно будет приступать к физ.упражнениям. у меня это пресс, планка, становая тяга и присяд со штангой, вот это действует. И не обязательно пупок рвать в этом случае. Смотрите на стройных, ищите мотивацию, это должно идти с головы.

  • ElENA98 16 сентября, 16:46

    Убрать без сожаления сахар и все что в нем содержится и муку. Не страдать и не жалеть себя!

  • Julia2004 16 сентября, 20:25

    Не ем сахар давно, очень-очень редко по праздникам печенье или кусок торта, не пью минералку. А вот хліб періодами раз два в неділю могу с полбуханки. И ничего не могу сделать.

  • sana_say 16 сентября, 22:11 2

    @Julia2004 Якщо ви їсте кетчупи та майонези, які купляє чоловік, то там теж купа цукру. І в хлібі теж. Зараз прихований цукор майже в усій промисловій харчовій продукції.

  • Oasisss 16 сентября, 16:58

    В мене колись гарно вага пішла після запису на шейпінг. Тричі на тиждень по 1,5 години. Спеціально на дієту не сідала, але після того, як прийшла в форму, то якось самій не хотілось лишнього морозива чи фрішки. Вага зійшла плавно і не стрибала.
    Я чомусь проти радикальних мір. Бо знаю випадки серед знайомих, які тиждень на воді сиділи, різко скидали вагу, а потім так само швидко набирали ще більше + додавали проблем зі здоров'ям.
    Також добре зайняти себе чимось цікавим поза домом. Коли чимось цікавим зайнятий, то не думаєш про їжу і худнути легше

  • Sadulya 16 сентября, 17:22 3

    Як схуднути не знаю, хочеться вас просто обійняти.
    Змінювати раціон, обмежувати себе це важко. Особливо коли життя складне, їжа приносить радість, відбираєш в себе їжу і життя стає ще складнішим...
    В мене зараз 15 зайвих кг. Я активна, ходжу багато, бігаю періодично, силові три рази на тиждень. П'ю воду, їм овочі. Але набираю, потрошку, поступово, але в плюсі. Чому? Бо люблю їжу, це швидке 100% гарантоване задоволення. І цим поки зробити нічого не можу (чи як тут кажуть не сильно хочу). Може, й правда з такими питаннями треба до психолога йти.
    Десь у відпустці, коли життя наповнене новими яскравими емоціями я можу їсти меньше, але у будні - ніт. Бо життя складається з купи рутинних справ, турбот, стресів. Особливо зараз

  • Juliyamc30092015 16 сентября, 18:15 1

    Всім привіт
    Сама схудла і ще худну і навчаюсь
    Кампанія Гербалайф
    Кому цікаво зроблю розбір харчування та добові норми в споживанні, розповім як поставити та налагодити . Всі консультації безкоштовні :fire:

  • Sanechka 16 сентября, 19:09 2

    Авторе, вам для того щоб почати худнути, треба зрозуміти що поки ви сама себе не полюбите, ніхто цього не зробить, ні діти ні чоловік, ні підрахунок калорій, тільки ви сама. Подумайте що б ви порадили подрузі, яку дуже любите, якби вона до вас звернулась з проханням дати пораду схуднути. Чи ви б сварили її? Чи радили б їсти все що бачить вечорами, ні. Наідайтесь добре в обід і на сніданок, хай самим ситним буде сніданок, менше обід, ще менше але теж ситна вечеря. Забудьте про 1500 кал. Вам зараз 2200 мінімум треба.
    Купуйте хороші продукти, щоб вам хотілось їх їсти. Їжте з гарного посуду. Купіть гарні речі собі, в тій вазі що ви є зараз, не чекайте нічого, кайфуйте від того що маєте прямо сьогодні.
    Далі, що по активності? Скільки ходите за день, чи є можливість записатись до басейну?

  • Wild_fairy 16 сентября, 19:46 6

    Якщо у вас вже наявне порушення харчової поведінки, то вам потрібна допомога психотерапевта/психіатра, можливо медикаментозна підтримка, треба виключити приховану депресію. Йдіть до лікаря,чим швидше ви отримаєте кваліфіковану допомогу, тим швидше зможете змінити життя на краще і запобігти незворотнім змінам у своєму організмі. Любити себе - це не про те, щоб приймати вагу у 112 кг і любити таке відображення, це про те, щоб бути певною, що ви заслуговуєте жити здоровою, гарною, легкою, веселою, що все те хороше, що ви маєте в душі має право квітнути, і ви маєте право на допомогу. Тому полюбіть саме так себе - дайте собі право отримати допомогу і нормальне здорове життя , бо ж воно одне, іншого не буде, а це спливає дуже швидко. Як не зараз, то коли?

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб