Короткозорість, дитина 11 років

Сьогодні були у офтальмолога, у доньки (11 років), короткозорість, оба ока - 1,25, виписали окуляри. Дитина плакала, я теж дуже засмучена. Дівчата, в кого в дітей короткозорість, що порадите? І чи варто постійно бути а окулярах? Я читала, багато хто пише, що якщо носити і не знімати, то потім зір не покращиться, бо очні м'язи не будуть працювати без окулярів. Донька займається в школі мистецтв, хоче стати дизайнером. Лікар сказала, що максимум 15 хвилин на день планшет, малювання, якщо це 3 рази по 3 години, то сказала, що це багато, донька займається 2 години 3 рази на тиждень. Так як тепер бути? Вона то малювала, то грала, то щось робила поробки різні, а як тепер бути? Я не розумію, телевізор взагалі не можна? 15 хвилин планшет, а що ж робити, як займати і чим дитину, якщо вона обожнює малювати. Я розумію, що прогулянки, вітаміни, це все є, але що вдома робити їй? І як можна покращити зір? . Ось її останній малюнок на планшеті. 


Теги: короткозорiсть

71 комментарий

  • mandry 12 сентября, 13:45 2

    Все робити що й раніше, є апаратне лікування, можна заморочитись. Планшет тільки для занять, поменше грати.
    Те що рекомдують окуліст утопія, але намагатися скоротити час за планшетом потрібно.
    Короткозорість справа індивідуальна, в когось швидко прогресує,

  • 3 комментария
  • Al4onok 12 сентября, 14:34

    @irenika Написала лікар, що короткозорість не лікується, тому апарати вона не призначає (

  • irenika 12 сентября, 15:03 4

    @Al4onok Не сприймайте це як трагедію. Та й діти зараз зовсім не так ставляться до тих, хто в окулярах... -1,25 - це взагалі не страшно, аби не погіршувався) а для цього треба давати очам перепочинок і спостерігатися в лікаря, щоб нічого не пропустити

  • Al4onok 12 сентября, 15:04

    @irenika Дякую за підтримку, трохи заспокоїлась

  • cheesecake 12 сентября, 13:45 7

    Не кидати малювання, зір вже не покращиться . Окуляри носити, або лінзи, якщо дитина комплексує.
    Без корекції буде падати надалі. Встати на облік в Кабінет охорони зору, проходити реабілітацію, контролювати зір.
    Гуляти. Може додати спорт для зору- теніс, плавання тощо. Давати відпочинок очам.

  • Al4onok 12 сентября, 13:53

    Дякую. Підкажіть, а кабінет охорони зору це що? Я подивалась, це апаратне лікування?

  • cheesecake 12 сентября, 14:32 1

    @Al4onok Вам треба звернутись до педіатра, щоб дали направлення або до офтальмолога державного і він вже до КОЗ. Або одразу педіатр направить до КОЗ. Так це аппаратне лікування від держави

  • SVAMA 12 сентября, 13:51 11

    Живіть як і жили і не вводьте дитину в комплекси.Життя ж не скінчилося.Дітей багато в окулярах.
    А чи постійно носити,це повинен лікар сказати,там буває по різному.

  • 4 комментария
  • Al4onok 12 сентября, 14:14

    @irenika У мене короткозорість була в дитинстві, але окуляри не виписували, а потім пройшла якось сама, а після 30 років почалось знов

  • panya 13 сентября, 12:06 1

    @Al4onok Ви чого в паніку впадаєте. Нічого такого страшного немає. І дитині свою паніку не передавайте. Знайдіть окуляри, які дитині пасують і скажіть, що вона найгарніша. Зараз комплексів немає ні у кого і ви не лякайтеся. Може сходіть до іншого офтальмолога. У кожного своє, але лікування окулярами, то мало. На ютубі є багато вправ для очей, апаратне лікування є різне. І таки дійсно при любій можливості робіть вправи для очей, вони дуже прості і, навіть, цікаві. Я з онукою все робила і було на гру схоже, але постійно, а не один раз в три дні і, навіть в один день разів два-три. Все налагодиться.

  • Al4onok 13 сентября, 15:12

    @panya Дякую вам. Я та ще "панікьорша". Вже почала донька робити вправи Жданова в ютубі, окуляри замовили, їй навіть сподобались).

  • Aria159 12 сентября, 13:53 1

    В мене зір був почав падати від роботи компютерної. Робила вправи Норбекова (читала його книгу, там дійсно багато різних вправ, те що ютубі то маленька частинка), робила при кожній можливості, коли стояла на зупинці, коли йшла по дорозі, коли щось чекала. І в мене зір відновився, а на той час коли їхала маршрутка, номер маршрутки я не бачила, він розпливався в очах, хоча і написаний великими буквами.

  • Al4onok 12 сентября, 13:57

    Дякую, я обов'язково подивлюсь Норбекова, я ще дивилася Жданова теж дуже гарні відгуки. Донька а мене така, що буде робити, відповідальна. Я просто шокована, що такий показник, навіть не 0,5, а аж 1,25((

  • Aria159 12 сентября, 14:20 1

    @Al4onok книга "Опыт дурака, или Ключ к прозрению"

  • Al4onok 12 сентября, 14:35

    @Aria159 Спасибо большое

  • irenika 12 сентября, 13:55 1

    Давати відпочинок очам, не перенапружувати. Нікуди ви від гаджетів не втечете, на жаль
    Гаджети шкідливі тим, що людина дуже зосереджено дивиться в екран, не відриваючись, тому швидко перенапружується, не помічаючи цього. А в іграх так "залипнути" найлегше.
    Із власного сумного досвіду - окуляри треба носити, бо буде падати далі

  • Al4onok 12 сентября, 13:59

    Дякую, мені кожна думка важлива, бо з проблемами зору ніколи не стикалася

  • Sadulya 12 сентября, 14:49 3

    Мені коли прописали окуляри в дитинстві я так плакала... розумію вашу доньку. Але зараз є гарний вибір, красиві оправи, діти не дражняться.
    У свій час я робила вправи, масажі, парафінотерапію, вітаміни і т.д. Ефекту нуль. Але гірше від вправ і прогулянок не буде точно.
    Жити і малювати, працювати за комп'ютером мені короткозорість не заважає. У мене -8,5 зараз. Отже, не драматизуйте, це не так страшно. Хіба що перевіряйтесь часто, бо у період швидкого росту зір може швидко падати. В мене за 1 рік років у 12 було з -3 до -5. Тоді оперували, щоб зупинити

  • Al4onok 12 сентября, 14:56

    Ого. Зараз 8,5 це ви без окулярів не бачите? А корекція лазерна зору лікує короткозорість?

  • Sadulya 12 сентября, 15:19 1

    @Al4onok Таку як в мене лазерну корекцію не рекомендують, то для невеличких мінусів (я консультувалась у клініці спеціалізованій). Ходжу в лінзах, бачу нормально відносно. На роботі часто хтось просить щось подивитись, бо "ти ж зрячая". Обмеження - не бачу дуууже дрібне щось, наприклад, в ювілірці не зможу працювати, або дефекти гальванічних покриттів не бачила.

  • Anonym 12 сентября, 15:00 1

    Нельзя залипать в телефоне, особенно ночью. Чем меньше экран тем хуже для зрения. На большом телевизоре можно играть и больше 15 минут. И смотреть телевизор конечно можно.
    Зрение не улучшится. Никакие упражнения не помогут. Аппаратное лечение тоже до лампочки (есть наглядный пример знакомых - помогает пока делаешь, потом опять становится как и было).
    Очки сейчас не проблема, очень много красивых оправ. Мои носят постоянно в школе, на улице не всегда. То забывают, то лень достать.
    P.S. у мужа - 7. В советское время делал и упражнения и чернику ел, а зрение без гаджетов всё равно ухудшилось.

  • 2 комментария
  • Sadulya 12 сентября, 15:21 3

    @Al4onok При 1.25 точно можно. Все визначається межами комфорту. І плавати без, і в м'яч грати поки м'яч бачиш)

  • Al4onok 12 сентября, 15:25

    @irenika Дякую)

  • Nika_147 13 сентября, 23:43 1

    @irenika у моего -4,5 И снежки, и самокат, и футбол. Подвижные игры без очков нормально

  • Devochka90 12 сентября, 15:02

    Я в школе очень сильно посадила зрение, с 1 парты не видела, что написано на доске, очки стеснялась носить, а в 16 лет мама отвела меня в коррекционный центр, там мне подобрали линзы, на тот момент зрение было -6 на 2 глазах. Спустя 30 лет зрение практически такое же, очки терпеть не могу, носила во время беременности, тогда же и чуть упало зрение, перешла на линзы, зрение не менялось.

  • Al4onok 12 сентября, 15:06

    Вот мне и сказала врач, что если не носить, то будет падать(. Дочка уже чуть успокоилась, уже бабушкины очки примеряет, думает какую оправу подобрать)

  • irenika 12 сентября, 15:17 1

    @Al4onok Я не носила, то зір погіршувався і з часом від напруги почала боліти голова. Коли почала носити окуляри/лінзи, голова зразу ж пройшла

  • Al4onok 12 сентября, 15:25

    @irenika Дякую вам дуже, значить буде постійно носити.

  • Justyna 12 сентября, 16:44

    Ношу окуляри зі школи, маю міопію і астигматизм, ніколи не розуміла, чому окуляри - трагедія. Мене більше бентежать заняття аж по 2 години аж 3 рази - це на планшеті?? Для дітей?? Плюс дома сидять в планшетах, це якось ну дуже багато.

  • Al4onok 12 сентября, 17:00

    Ні, це школа мистецтв, на холсті, папері малюють і скульптура ( глина, пластелин). А вдома малює на планшеті

  • Nika_147 12 сентября, 17:02 2

    У мого 4,5, то 1,25 для мене то таке.
    Спробуйте апаратне лікування.
    Старшому пройшло якось повз. А у молодшого прям вау результат, но тримається 2-3 місяці.
    І зір однаковий, діагноз однаковий, і лікувались в одному місті, а ось так виходить.
    Стосовно планшета. Сучасний планшет на зір не вліяє, це нам багато лікарів вже пояснили. А ось грати/читати з екрану у темряві-то повне табу. На діоптрії особо не вплине, но сітчатку можно просто спалити. І користуватися тільки ночним режимом, навіть в день, знову ж, щоб сітчатку не клеїти потім

  • 3 комментария
  • Nika_147 13 сентября, 23:46 1

    @Al4onok Когда небольшой минус.
    Поэтому у нас цель удержаться на -4,5
    Кстати, было -5. Год постоянных очков и стало -4. Потом рывок в росте и имеем -4,5.
    У моих астигматизм, поэтому ночные линзы не помогут. Если в вас просто близорукость, то это может быть хорошим вариантом

  • Al4onok 14 сентября, 11:23

    @Nika_147 Я думала наоборот очки садят зрение, но теперь жалею, что не пошли раньше, сама виновата((

  • Nika_147 14 сентября, 11:52

    @Al4onok зрение садит рост. Первое, что я услышала в этом году, когда вошли к врачу "Ох и вытянулся, боюсь, будем менять очки. Так и вышло. С 4 до 5, плата за быстрый рост.

  • Ksenya8416 12 сентября, 17:54 1

    У дитини -1, -1. Виявили два роки тому. Лікар сказала, що зір не покращиться , може покращитись тільки при +. Гаджети присутні, і уроки, і просто. Окуляри обрав сам, гарна модна оправа. Носить постійно. Апаратне не проходили, але вітаміни кожні півроку і обстеження кожні півроку. Через перших півроку носіння зір на одному глазу став краще, -0,5, то змінили скло. Півтора року погіршення немає. Думаю, це індивідуально, хоча гаджети то не є супер для зору. Ну відпочинок від них потрібен більше ніж при норм. зору однозначно.

  • 1 комментарий
  • Al4onok 12 сентября, 21:41

    @Ksenya8416 Дякую, підкажіть які вітаміни. Я думаю доньку записати в басейн, вище писали, що добре для очей. Займалася танцями, але теж іноді в темряві, тому не варіант

  • Ksenya8416 12 сентября, 21:49 1

    @Al4onok Взагалі кожен раз різні призначають, останній раз - Оптикс протягом місяця по капсулі на день.

  • Nika_147 13 сентября, 10:35 1

    @Al4onok танцы в темноте даже хорошо. Нельзя читать с ЭКРАНа. Т.е с того, что само светится

  • Tatuana 12 сентября, 17:56 1

    Дочке сейчас 13. С 11 лет в очках. Когда обратились было -0.75. Раз в пол года проходит аппаратное лечение в течение 10 дней. Если выполнять рекомендации врача, носить постоянно очки, то зрение упадет ( потому, что растет глаз, как и весь организм), но не так сильно если ничего не делать.

  • Wild_fairy 12 сентября, 18:10 1

    сходіть до іншого лікаря, отримайте другу думку. дуже часто лікарі дають застарілі рекомендації, кажуть не читати лежачи і т.п. Зараз вже нові дослідження, нові рекомендації. Є апаратне лікування, там відгуки дуже різні, моїй хрещениці допомогло зупинити падіння зору, ну або ж воно саме зупинилося, як перевірити :) На офтальмології казали, що гігієна зору важлива, звісно, але найголовніше - це перебування дітей не в приміщеннях, а на вулиці, де є природнє освітлення і зір весь час переключається з близьких на далекі об'єкти і навпаки.

  • Weero 12 сентября, 19:19

    Якщо вже є діагноз міопія, то назад не повернеш. Трагедії в тому нема, купа дітей носить окуляри. Вибір оправ величезний.
    Окуляри носити постійно, займатись спортом чи багато рухатись, частіше перебувати на вулиці.
    Якщо прям окуляри це така трагедія - підбирайте лінзи.

  • 2 комментария
  • Al4onok 12 сентября, 21:44

    @Weero Дуже дякую, звернусь ще до іншого. Купили окуляри сьогодні , доньці навіть сподобались, але ж хочеться, щоб зір не падав

  • Weero 13 сентября, 12:30 1

    @Al4onok Та звичайно хочеться. Мені теж хочеться, щоб у моєї не падав, ми почали з - 0.75 та - 1, вже - 3 на обох.
    При чому що у родині нема нікого з міопією, але генетика така штука... У доньки падіння чітко співпадали з активним ростом.
    Тим не менш, життя у неї активне і окуляри йому не дуже заважають. Басейн, дзюдо, стрільба, малювання.

  • Weero 13 сентября, 12:31 1

    @Weero Ми ось завтра йдемо якраз за новими окулярами, замовляли в іншій оправі. Доньці теж 11.

  • juliytut 12 сентября, 19:36 1

    І спеціальні окуляри для комп'ютера. Мені сестра давала. Вони бувають звичайні і для тих у кого поганий зір. Там є захист. Спробуйте. Але вони не дешеві

  • Mariia_k 13 сентября, 00:04

    Моєму сину 10 і виписали окуляри, теж -1,25. Ми в Німеччині, лікар здивувалася чому досі нема окулярів. Тут дітям за рецептом окуляри безкоштовно, вибрали оправу, але носити не хоче в школі. Умовляю поки, сидить на 1 парті, каже, що все бачить.

  • Konfetka555 13 сентября, 15:30 1

    У меня у сына один глаз -2, другой -2.25, врач прописал витамины, капли и аппаратное лечение и еще сказала сделать массаж шейно-воротниковой зоны. Мы были в люкс оптике проверяли зрения

  • 6 комментариев
  • Al4onok 13 сентября, 22:19

    А сколько сыну? Давно узнали, что зрение упало?

  • Konfetka555 14 сентября, 08:09

    @Al4onok 11 лет, 2 недели назад, врач сказал, что сейчас идет скачек роста и гормонов период такой. Мы ждали очередь попасть к врачу в люксоптику, другая нам поставила -2,75 оба глаза.

  • Al4onok 14 сентября, 11:24

    @Konfetka555 И наша резко выросла, надо ж такое, я не думала, что это на зрение может влиять, а прочитала, что даже есть термин ложная близорукость у подростков

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб