Кантуччі - кантучіні - біскотті по - українські)

Про це італійське печіво, чому є варіанти назви та що в оригіналі містить рецепт, можна прочитати в Гуглі, або запитати у дівчат, що зараз в Італії , або у знайомих італійців) А я готувала з урахуванням того, що мала вдома, що вродило в саду. Хоча, по суті, відмінності мінімальні. ​​​​​​

Рецепт, щоб і не мало, і щоб влізло на стандартне деко) 

Борошно - 500 гр

Яйця - 4-5 шт 

Цукор 200 - 250 гр 

Цедра 1 лимону чи апельсину

Масло (можна без нього)- 50 - 100 гр 

Горіхи волоські (саме їх і вродило) - 100 гр 

Ізюм (будь які сухофрукти) - 100 гр

Дрібка солі, трохи екстракту ванілі 

 

Цукор збиваємо з яйцями, вливаємо розтоплене масло, додаємо цедру, ваніль, сіль, просіюємо борошно та замішуємо тісто. Ізюм запарити, горіхи подрібнити, але не дуже дрібно, хоча на ваш смак, (наприклад, мигдаль додають цілим. А якщо за зуби віддали річну зарплату, то можна зовсім дрібно :grin:)  Додаємо до тіста горіхи та ізюм і гарно вимішуємо у колобок . 

Далі ділимо тісто на декілька частин, у мене було три частини, з яких формуємо ковбаски, висотою десь 2см. Викладаємо її на пергамент/ силіконовий коврик і відправляємо в духовку, розігріту на 180 °, часу 20-25 хвилин. Через ці 20-25 хвилин виймаємо і гарним гострим ножем ріжемо ковбаски на скибочки десь 1,5-2 см, і вже ці скибочки вертаємо до духовки і печемо ще хвилин 15-20 на 150°. Все, виходять такі собі напівсухарики, які краще запивати улюбленим напоєм. Нам найбільше смакує з молоком, можна з чаєм з молоком.

Кажуть, зберігати можна до двох тижнів, у нас таке навряд, але будемо мати на увазі) Смачного! 

Пи. Си. Нюанси у приготуванні :

якщо додаєте солодкі сухофрукти, цукру кладіть менше, в цілому, печиво не має бути дуже солодким 

тісто виходить дуже густе і липке, реально, не могла відділити від рук та ложки. Спочатку додала трохи борошна, але зрозуміла, що можу забити тим борошном, не переборщіть, якщо що. Руки декілька разів змащувала олією, вистачало на декілька секунд. Плюнула (не в тісто)))), не домішала, засипала горіхами з ізюмом, ще трохи потовкла і залишила десь на пів години просто на кухні, мало не забула :grin: Повернулася і якось вже легше пішло. 

Ковбаски вже формувала на коврику, присипаному борошном. 

Сіль у тісто додала крупну, що погано розчиняється, от вона і погано розчинилася без рідини, і готове печиво трохи грає солонуватими сплесками. Я таке обожнюю, якщо що, можете і собі погратися) 

Після першого етапу випікання залишила пару скибочок на пробу, типу недопечені. Так от, хто не дуже любить сухарики - оці недопечені печивка зайдуть краще), щоб їсти - вони готові. 

​​​​

Темы: Десерты и выпечка


Теги: кантуччi, кантучiнi печиво

13 комментариев

  • R9bina 8 сентября, 15:47

    Гарне вийшло

  • JuliaLesnaya 8 сентября, 17:39 1

    Дякую, там нічого складного, має вийти у всіх. Хоча момент липкого тіста мене підбісив)

  • IvanNa1977 8 сентября, 16:08

    Смакота мабуть! Дуже гарне :heart:

  • JuliaLesnaya 8 сентября, 17:47

    Так, воно смачне , але я з тих, хто не любить сухарики)))), в оригіналі ці сухарики потрібно вмочать у кремА - кафЕ чи хоча б у чай))) А розм'яклу бльохавку я не люблю ще більше))) Тому мені більше підходить це печиво після першого етапу в духовці. Да і зуби не казьонні, ще треба обережно хрумкати))) Хоча сухарями зжерла вже достатньо)) А взагалі, пекла більше для сина, щоб було що гризти і в ліцей взяти.

  • IvanNa1977 8 сентября, 18:24

    @JuliaLesnaya Я робила декілька разів по класичному рецепту, то вони тверденькі, але не сухі на смак )

  • JuliaLesnaya 8 сентября, 19:24

    @IvanNa1977 Ну так, прямо не сухі, але ж тверденькі))))

  • glazzz 8 сентября, 16:49

    Дуже гарне))
    В тісто розпушувачі не треба?

  • JuliaLesnaya 8 сентября, 17:49

    Дякую, так, забула про розпушувач, там 1 чайка ложка буквально потрібна, але відверто, на саме цей рецепт не бачу необхідності.

  • glazzz 9 сентября, 07:26

    @JuliaLesnaya Дякую)

  • Olga_Gris 9 сентября, 10:56

    Боже, як Ви гарно пишете. Все в деталях, з різних сторін, легко. Не дуже люблю готувати печиво, але цей рецепт зроблю, але не сухарики))

  • JuliaLesnaya 9 сентября, 13:23

    Дякую), та я люблю, коли в деталях. Готувати випічку також не дуже люблю, от цей момент роботи з тістом - взагалі не моє. Частіше печу щось із заливного тіста - накалапуцав, залив у форми і всім смачно) Але ж іноді і таке потрібно. Маю ще легкий рецепт рогаликів, дуже прості, але оцей етап розкочування тіста, потім закручивання кожного рогалика... ааа... Ще сама люблю слойки різні, купую листкове тісто, але ні розкатати нормально, ні сформувати красиво... Ну для себе ладно, все одно смачно) Тому і вареники, пельмені, пиріжки не роблю, не печу. Та й таке)
    Як будете це кантуччі пекти і щоб без другого етапу , перший етап може трохи довше тримайте, може 30 хвилин. Залежить ще й від духовки, пробуйте зубочисткою, щоб не сирувато все ж було) А лн можна без горіхів взагалі, лише ізюмом, курагою, в'яленою вишнею... То печіво буде м'якішим за рахунок сухофруктів.

  • Olga_Gris 9 сентября, 20:33

    @JuliaLesnaya Дуже дякую))

  • Alinkamalinka 10 сентября, 17:22

    @JuliaLesnaya О,Ви точно як я:начеб-то і випікати люблю,але процес змішування/вивішування/розкочування/формування не люблю.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб