Розлучення. Допоможіть порадою будь-ласка

Хочу подавати на розірвання шлюбу, є дитина неповнолітня. Хотіла би подати і виїхати закордон, не чекаючи рішення суду. Можливо взагалі це зробити самостійно чи обов'язково шукати адвоката? І ще питання на рахунок розподілу майна, якщо все поділили мирно, то як це прописувати у позові ? З чого взагалі починати? Будь ласка, поділіться, хто мав такий досвід, порадьте мені щось, бо навіть не знаю що й запитати( дякую 

Темы: Стосунки дорослих


Теги: розлучення

11 комментариев

  • Slava_ya 4 сентября, 09:43 1

    Добрий день. Так швидко це не буде. Все дуже залежить ще від Вашого чоловіка і його відношення до цього. Якщо максимальне сприяння, то займе до пів року. Якщо ні - довше. Адвокат - справа гарна, але далеко не дешева, але знімає з Вас купа питань. Тут дуже багато питань і все залежить від багатьох умов. Краще отримати консультацію в адвоката, який врахує всі Ваші обставини.

  • IvanNa1977 4 сентября, 10:09 6

    Не обов"язково так довго, в мене зайняло 1,5 місяці

  • SvFaberlic 5 сентября, 17:11

    @IvanNa1977 І мене ...головне обом дати згоду , я писала що не маю майнових претензій , в суді в коридорі нас розвели...

  • detskaya_moda 4 сентября, 10:07 2

    Зразки можете пошукати в інтернеті. Окрім майеа, одращу прописуйте, з ким залишається дитина. Це важливіше. Часто нехтують цим, а потім виникаютт складнощі і суди щодо того.

  • IvanNa1977 4 сентября, 10:08

    Заяву на розлучення (та аліменти, якщо плануєте) Ви можете подати через Електронний суд (зразки заяв є в інтернеті)
    З приводу розподілу майна не підкажу, нажаль... Але теж це все можна подавати дистанційно

  • IvanNa1977 4 сентября, 10:20

    Нещодавно дівчина тут створювала тему, спробуйте до них звернутись за консультацією
    https://kashalot.com/ru/club/post-84221203/

  • Svobodnaya 4 сентября, 12:51

    @IvanNa1977 Дякую дуже

  • EvgeniaEvgenia 4 сентября, 23:00 2

    Як розлучалася я - перше, що ми зробили, то пішли до нотаріуса і оформили документ, в якому прописали як розділятиметься майно в разі розлучення. В нашому разі була лише квартира - то нотаріус написала, що мені лишається квартира, а йому гроші (уявні). Тому, що не можна все забрати одній людині - так вона пояснила.
    Потім найдешевший адвокат написав позов, в якому зазначив, що ми давно вже нормально не живемо сім'єю і шансів на примирення немає. Що дитина залишається жити з матір'ю. Все майно ділеться згідно з договором, який додається (той, що в нотаріуса склали).
    Я поїхала його подала. Одразу написала, що прошу розглянути діло без мене. Чоловік приїхав окремо, написав, що згоден з позовом і також просить без нього розглянути. Напевно через місяць-півтора я поїхала за вже готовим рішенням суду про розлучення.

  • Svobodnaya 5 сентября, 18:43

    А як та згода пишеться? Це від нього як окремий позов чи в якій формі воно додається до діла? Дякую за вашу змістовну відповідь, я таке і шукала, щоби подати і не ходити на ті суди

  • EvgeniaEvgenia 6 сентября, 07:47 2

    @Svobodnaya Ні, це коли діло вже прийняте в роботу, він до секретаря судді поїхав і в неї написав. Типу З позовом ознайомлений, абсолютно згоден, претензій не маю, прошу розглянути діло без моєї участі.

  • EvgeniaEvgenia 6 сентября, 07:48 2

    @EvgeniaEvgenia Там в суді вже все розкажіть коли і кому що зробити.
    Вони люблять коли все полюбовно і сприяють цьому.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб