Паперовий палац.

Вау, ця книга неочікувано вивернула мені душу. В ній так майстерно поєднується огидне та гарне, як це можливо, напевно, лише в реальному житті. 

Як на мене, Паперовий палац можна назвати сімейною сагою, що розказана від імені головної героїні, яка згадує своє життя з самого дитинства і паралельно розповідає історії своєї мами, бабусі та сестри, а також інших друзів і родичів. При цьому акцент зроблено саме на жіночій частині родини, їх стосунках між собою, любовних зв'язкам, особистих драмах.

Сьогодні цілий ранок читаю і дивлюся відгуки і обговорення цієї історії. Нею захоплюються і водночас критикують за надмірну кількість непотрібних персонажів, зайві сцени сексуального насилля, в тому числі по відношенню до дітей (обережно, тригери), відсутність якоїсь основної ідеї, що виправдала б описані тригерні сцени. І мені теж, власне, такі складні моменти в книзі читати було важко і в той момент я не розуміла навіщо вони. Проте зараз все склалося для мене в єдину картинку - пазл, кожен елемент якого на своєму місці, навіть якщо спочатку він здавався зайвим і жахливим.

Книга написана просто і вишукано водночас, в ній така приємна літня атмосфера будиночка на озері неподалік океану, у якому живуть лише в теплу пору року, а також Нью Йорку з його тісними квартирками, брудними вулицями, музеями та художніми галереями. Дуже рада, що взяла її читати саме в серпні. Герої такі об'ємні і живі, для мене в цій історії кожен був на своєму місці, жодного зайвого персонажа. Книжка всього 400 сторінок, а склалося враження, що всі 800, настільки мені запали в душу описані події і люди. Хочеться читати про них ще. Люблю я все таки сімейні саги). До речі, були в мене також асоціації з За лаштунками в музеї Кейт Аткінсон, тому якщо читали її і вам сподобалось, то можете спробувати і цю. Загалом, дуже раджу якщо не боїтеся згаданих тригерних тем. 

Можливо хтось вже читав, тоді запрошую поділитись враженнями в коментарях, бо ця історія ідеальна для обговорення.


Теги: паперовий палац

5 комментариев

  • Maksi 23 августа, 15:50 1

    Ви так цікаво все описали, що аж захотілося почитати! Хоча й не планувала))

  • Iryna_pk 23 августа, 16:10

    Я власне теж її не планувала купувати, але побачила кілька гарних відгуків і повелась. Не шкодую, мабуть буде однією з найкращих прочитаних цього року

  • Maksi 23 августа, 16:11 1

    @Iryna_pk от іноді так і буває: нічого не очікуєш від книги, аж раптом історія вистрілює і попадає в топ

  • le313 28 августа, 14:02

    Вау:heart_eyes: Оце так відгук! Дякую, Іра. А яка ж гарна закладинка. Подарунок від когось? Дуже люблю книжки про стосунки матерів - дітей, але дуже боюся насильства. Як матиму нагоду, обов'язково читатиму. Дякую, що поділилась враженнями. Чекаю наступний допис :blush:

  • Iryna_pk 30 августа, 12:03 1

    Дякую! Закладинка з аліекспрес, подарунок самій собі)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб