Хорватія - стародавня і сучасна.

Раніше я багато читала і дивилась про Хорватію, мріяла поїхати на море і ось трошки інформації про перше знайомство з цією чудовою країною.

Місцем своєї подорожі я вибрала Далмацію - регіон Хорватії з центром в місті Спліт. В обох напрямках від Спліту розташоване узбережжя моря з чудовими гальковими пляжами (ні - сипучому піску, так - спеціальному взуттю або хоча б кроксам). 

Спочатку ми приїхали в стародавнє містечко з назвою Kastela, яке знаходиться не доїжджаючи до Спліту, поруч з аеропортом. Центром відпочинку в цьому містечку є пляж з назвою Балетна школа. Смішно, але на березі дійсно розташована стара балетна школа і весь відпочинок організовано навколо цього місця. Дуже підходить для дітей - є тінь від дерев, майданчики, кафе, аквапарк. Пляж гальковий, море доволі тепле і неглибоке.  З іншої сторони містечка є неширокі галькові й бетонні пляжі та історичні споруди.

Другим містом є поселення на узбережжі з назвою Dugi Rat. Тут взагалі цікаво, тому що від Спліту уздовж моря проходить двосмугова дорога, і багато чудових пляжів саме на узбережжі, а більшість житла на гірських терасах. Над морем тільки одна лінія житла, все інше за дорогою. Тільки район Podstrany здається більш пологим. Тобто якщо море видно з балкона, то тобі до нього треба трохи йти спочатку вниз, а потім відповідно вгору. 

Але море й пляжі чудові - знову ж галька від середньої до мілкої, бухточки, чиста прозора вода. Море вже не мілке, але доволі спокійне, великих хвиль ще не бачили, тільки вечірній і ранковий бриз. Популярні розваги для дітей гумові аквапарки. Є багато кафе, морозиво. Магазини в містечках невеликі, є все необхідне, без зайвого, але ціни вище ніж в Німеччині та тим більше в Польщі. 

Сьогодні перечитувала історію Хорватії, це дійсно незалежна країна, яка виборола свою свободу в ході жахливої війни. Наразі Хорватія класифікується Світовим банком як країна з високим рівнем доходу та посідає 46-е місце в індексі людського розвитку. Якщо вам потрібно море, сонце і надія на краще, рекомендую відвідати Хорватію. 

Темы: Відпочинок з дітьми

11 комментариев

  • R9bina 9 августа, 08:23 3

    Дякую за розповідь. Теж хочу давно Хорватію відвідати)

  • Aklera 9 августа, 08:53 2

    Добрий день. Дуже гарний опис і фото) Гарного відпочинку!
    Якщо не секрет, ви їхали самі чи з турагенством? В ск приблизно обходиться подорож?

  • Mariia_k 9 августа, 09:03

    добрий ранок! в маленькі містечка більщість їдуть самостійно, знімають житло через букінг. Вартість поки складно оцінити, житло 60-80 Евро доба, їжа в залежності від потреб, наприклад яйця 2,80 евро за десяток, персики 3 евро, мясо 11евро, морозиво 1,80 евро. Суп в кафе 3,50 евро, інші блюда десь від 10 евро.

  • Aklera 9 августа, 09:06

    @Mariia_k Дуже дякую?

  • Aklera 9 августа, 09:06

    @Aklera *!

  • IvanNa1977 9 августа, 09:49 1

    Дякую , що поділились! Дуже гарно!

  • GlamKid 9 августа, 10:04 1

    Як гарно, дякую!

  • natajnna 9 августа, 14:18 1

    Вітаю з відпочинком!
    Дякую за розповідь! :thumbsup:
    Чудові фото:fire:

  • Mariia_k 9 августа, 15:34 1

    Дякую!

  • Katrusya 9 августа, 23:21 1

    Дякую за розповідь. Щось їх дуже мало стало у клубі ( Гарного відпочинку!

  • Mariia_k 10 августа, 00:08 1

    Дякую! писала і раніше, в минулому році тема Болгарії була актуальна. Але насправді, часто за звичкою шукаю в клубі рекомендаціїї щодо нових місць, може й моя інформація комусь стане у нагоді.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб