Податок на нерухомість в Харкові.

Дівчата,підкажіть,будь ласка,хтось вже отримав лист "щастя" від податкової за лишні квадратні метри у нас в Харкові? Ніразу таке не сплачувала,але вичитала,що потрібно оплатити до серпня місяця,бо потім буде пеня.Яка у Харкові ставка? Я взагалі заплуталась:вичитала,що в Харкові сплачується не від 60 кВ,а від 85 кВ 1% від мінімальної зарплатні.Так це чи ні? Дзвонила на гарячу лінію,там мені нічого не сказали ,дали телефон харківської податкової,але до наших місцевих не можу дозвонитись.І ще читала,що населені пункти,в яких велись чи ведуться активні бойові дії,наче б то звільнені від цього податку.Харків входить в цю зону? Розтлумачте,хто в курсі цих справ.

Темы: Фінанси


Теги: податок на нерухомiсть

10 комментариев

  • GOLD_ 12 июля, 15:52 1

    податок на нерухоме майно сплачується вже напевно більше п"яти років...і відповідно до 266.4.1 Податкового кодексу сплачується за нерухоме майно більше 60 кв.м квартира, 120 кв. будинок
    https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/774721.html Звільняються від сплати податку на нерухомість власники квартир чи будинків у яких площі менші від зазначеної, а також громадяни, житло яких зруйноване або виявилося непридатним для проживання внаслідок воєнних дій, або перебуває зараз на території активних воєнних дій чи тимчасово окупованій території,

  • GOLD_ 12 июля, 15:54

    https://kh.tax.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/podatok-na-mayno/podatok-na-mayno--vidminne-vid-zemeln/

  • Alinkamalinka 12 июля, 16:04 1

    @GOLD_ Щойно підходив поліцейський,у нього запитала,чи входить наше місто в зону активних воєнних дій,відповів,що входить.

  • optsale 12 июля, 17:26

    Кому і 61 квадрат роскіш, а хтось на черешеньках квартири заробляє, а то і в лотерею виграють...
    Країна можливостей! Йопсель

  • Valia 12 июля, 20:50

    Ви отримали листа чи просто панікуєте?
    На початку року я отримала такого листа, раніше не отримувала, запанікувала, що доведеться за всі роки платити, а сума не маленька. Знайомий юрист сказав, що податок можуть нараховувати на протязі 3 років. Тобто, я отримала за 2022 рік, це ніби як стрибок у останній вагон, за попередні роки вже не мають права нарахувати. Нарахування податку на нерухомість це вибір місцевої влади, можуть і не нараховувати на свій розсуд. Якщо ви листа не отримували, то може і не отримаєте. А я чекаю, чи буде за 23-24 роки (я не в Харкові).
    Щодо термінів сплати, кожного літа отримую податок на землю, було, що оплатила аж перед новим роком, пені не було. Лише раз пеня була, коли взагалі не оплатила, тоді платила за 2 роки +пеня.

  • Alinkamalinka 12 июля, 21:18

    Ні,я ще нічого не отримала.За 22 рік у нас в місті(якщо я вірно зрозуміла з вичитаного мною)начеб-то звільнили від цього податку.Хоча в минулому році сплачувала за маму податок на землю(приватний будинок),тоді на ім'я батька(він власник будинку) прийшов лист з податкової.Тоді виходить,що не звільнили,якщо потрібно платити податок на землю.Не може ж місцева влада від податку на нерухомість звільнити,а від податку на землю ні.Хоча підприємців звільнили ж таки,це я точно знаю.Точної інформації по місту не можу знайти.

  • Alinkamalinka 12 июля, 21:25

    @Alinkamalinka А ще в поштовій скринці нещодавно знайшла сповіщення з Укрпошти на ім'я попередньої власниці квартири,лист з податкової(два таких сповіщення було),от я і вирішила,що можливо то прислали їй цей податок,що не знають,що власники змінились.І все ж хочеться вияснити,чи потрібно було сплачувати за 21 та 22 роки цей податок.

  • Valia 13 июля, 08:46

    @Alinkamalinka Я кожного року сплачую податок на землю, але податок на нерухомість платила вперше цього року за 22 рік, будинок оформлено, якщо не помиляюсь в 15 році. То ж може бути все, що завгодно.

  • Londial 13 июля, 11:13

    Зайдіть в електронний кабінет платника податків через дію, або ЄЦП. Там має відображатись вся інфа про суми податків. Бо я ніколи не отримувала листів з податкової, але податок цей плачу одразу від його запровадження і в кабінеті суми відображаються.
    В Бучі 2 роки цей податок не нараховували, але цьогоріч його відновили. А як в Харкові не знаю

  • Nextnext 13 июля, 11:58

    Аналогічно і я роблю

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб