Донька 11 років, відносини з дівчатами

Нічого не розумію.

Донька розповідала в травні, що її дві однокласниці зустрічаються, ну д+д...

Я сказала, ну хай собі зустрічаються, це їх вибір але це не дуже правильно, це не природньо. Якось так ми поговорили.

А сьогодні вона мені заявила, що тепер і вона з однією з цих дівчат будуть типу пара... Поки тільки у грі. 

Вона дружила з хлопчиком, якісь симпатії, подарунки, прогулянки. Але йому вона вже заявила, що від тепер вони залишаться друзями.

Я в шоці, виду не подала. Якийсь дурдом. 

Як з нею говорити???

Чи стикались ви з таким? Як реагувати? Покритикувати? Чи може є якісь поради психологів? Боюсь втратити довіру, вона ділиться своїми відчуттями. Якщо надавимо, закриється.

 

Темы: Розвиток дітей


Теги: стосунки у пiдлiткiв

133 комментария

  • natajnna 9 июля, 16:00 10

    А вам не здається, що це не серйозно? Що перехідний вік. Дивлячись звичайно, що мається конкретно на увазі, на скільки далеко все зайшло. В такому віці, напевно, більшість підлітків ділиться на компанії окремо хлопці, окремо дівчата. Бо в організмі відбуваються гормональні зміни і більшість не знає, як справлятися з цими змінами, тому і вибирають в компанію собі подібних. В моєму підлітковому віці (але ми були постарше) , теж дівчата ходили за ручки, цьомкалися на прощання, танцювали медляки, бо хлопців не хватало і т.д.
    Моя думка, що це такий перехідний вік
    Дівчача дружба, яка була і є у всіх.
    У малого в 2 класі хлопчик заявив, що він гей. Більш подробиць, що це таке він не знає, більша частина класу також. Під кінець навчального року вже був звичайний.

  • 3 комментария
  • Sunflower_ 9 июля, 20:07

    @optsale 1.5 місяці? Не думаю.

  • optsale 9 июля, 20:54

    @Sunflower_ Що саме 1,5 місяців?

  • Sunflower_ 9 июля, 22:03

    @optsale Спостерігати за моєю реакцією, вичікувати моменту

  • Комментарий удалён

  • natajnna 9 июля, 16:16 2

    Тоді краще до психолога дитячого. Зможе розкласти все по поличках. І вас заспокоїти. І вже по результатам проводити правильні бесіди.
    А скоро почнеться школа так голова буде забита навчанням. Не до цього буде.
    А , взагалі, ви молодець, що так реагуєте і шукаєте правильне рішення. Я б теж нервувала в такому випадку.

  • Sunflower_ 9 июля, 16:30 7

    @natajnna Та ну... зараз кожен 2-й дуже великий психолог. Спочатку знайди його.
    я нервую але не сильно. На фоні вчорашніх подій це квіти:)

  • Chuchasonya 9 июля, 16:23 9

    Ото я втратила би дар мовлення))) Тримайтеся. Порадити нічого не можу, але хочу вас підтримати. Зі сорони- то нехай краще зараз пограється у ці ігри, ніж у років 20...

  • Sunflower_ 9 июля, 16:31 7

    Я теж про це подумала:) Хай пограється. аби потім все було ок, але блін 11 років. Я в 11 років Барбі одежку шила. хлопчик подобався, але про дівчат я точно не думала.

  • Chuchasonya 9 июля, 16:38 2

    @Sunflower_ Наші 11 ( в усякому випадку моі) пройшли без інтернету. Вони зараз ну дуже багато знають. Ви все правильно мислите- головне не втратити довіру. Я оцю ниточку тримаю міцно-міцно. Моій 10, але вже розмови часто не дитячі.

  • evita 9 июля, 17:13 1

    @Chuchasonya Ну не тільки інтернет, в них зараз і в підручниках пари різні бувають.

  • Brend 9 июля, 16:40 6

    Ничего не делать абсолютно, поддерживать ребенка и ее ментальное здоровье. Вы ни на что в этом вопросе не повлияете, а потерять ее можете. Но сейчас это 99процентов игры. Ну иии женский гомосексуализм я вижу не таким уж и страшным, но это совсем другая история)

  • Комментарий удалён

  • Sunflower_ 9 июля, 17:31

    Я уловила вашу мысль.
    Меня вот тоже это настораживает, что бы недопустить распущенности...

  • Aklera 9 июля, 17:06 5

    Старшій теж 11. Закінчила 5 клас. Десь після зимових канікул і дистанційки, приблизно початок березня, приходить зі школи і каже шо її 2 подруги тепер пара, вони люблять одна одну і будуть зустрічатися))) я прифігіла, але дуже виду не подала))) перед тим їм усім,( їх 4 дівчинки дружать), подобалися хлопці...ну я постаралася пояснити, що для мене це трохи дивно, але в сучасному світі ніби нормально ну і сказала, що вони ще маленькі, то їм напевно здається, трохи пограються і знов сподобаються хлопці. І спитала про неї саму, чи хтось їй подабається? Хто? І якщо колись буде подібне у неї то щоб сказала, не боялася. Вона одразу відрізала, що не уявляє, щоб їй подобалися дівчата і каже: " мама, я правильної орієнтації, сто відсотків"))) Тепер діти скоріше дорослішають, все знають і т д. І доречі, через тиждень приблизно, прийшла зі школи, і сказала: " мама, Маша і Катя( імена вигадані), вже не пара, вони передумали, і тепер обоє люблять Колю")))

  • Sunflower_ 9 июля, 17:29 7

    Ну хоч би так сталося. щоб Маша і Катя любили Колю

  • Olya_lya 9 июля, 17:15 23

    Мене син вчора трохи ошарашив (12 років) що він коли бачить гарних дівчат то щось там внього ворушиться і він не може це контролювати :grinning: особливо напляжі, то йому треба купити спеціальні плаватєльні шорти щоб не було видно :smile:
    Я трохи офігіла чи нерато то, але бачу що треба радіти тому всьому що "ворушиться" бо ще не дай Бог чого "доброго"

  • 15 комментариев
  • Lilka 10 июля, 13:17

    Ну то тут радіти треба)

  • Olya_lya 10 июля, 14:05 2

    @Lilka Так от і я про те що прочитавши тему автора то бачу що треба радіти тому що "ворушиться" на дівчат в купальниках :smile:

  • Lilka 10 июля, 14:20

    @Olya_lya Точно)

  • Aria159 9 июля, 18:42 2

    В нас дівчата називають ЛП-шками зараз - кращі подруги. Якщо нова подружка зявилась то вже ображаються, настрій псується, сварки також бувають, ну і як в нас це все було. Просто у вас вирішили назвати це більш популярно для сьогодення.
    Я би типу з приколом поспілкувалась щоб зрозуміти її підхід. Типу Тож з хлопцем приємніше, він ж квіти дарує, а у вас як?, Тож діти зявляєються тільки коли є чоловік і жінка, а ти як плануєш?. Саме з підходом питання, і в шуточній формі під настрій, щоб зрозуміти її бачення.

  • 1 комментарий
  • Aria159 9 июля, 18:54 5

    @Aria159 що про мати, що про лбгт пояснюю, що так це є в світі, що ви можете бачити, чути, знати це все, але це не значить що потрібно цим займатись. Був період матюків, пояснила - що якщо ви їх чуєте це не значить що ви повині їх використовувати, коли ви говорите ви показуєте свою культуру.
    Щодо лбгт також пояснила, що є такі людити, але природа створила нас як чоловіка і жінку, щоб ми могли створювати сімї, народжувати дітей. Дружба при цьому може бути з ким завгодно

  • Sunflower_ 9 июля, 20:10

    @Aria159 Так так, вони давно так називають ЛП - лучшая подруга.

  • Aria159 9 июля, 21:05 6

    @Sunflower_ То в кращих подругах поганого нічого не має, але є різниця між лп та зустрічанням. Тут і треба виявити що вона розуміє під цим зустрічанням, можливо з розмови ви зрозумієте що для неї це одне і теж, але підмінили значення щоб бути крутими, бо це зараз "модно". І це вже інша розмова, але і про це треба говорити, що не потрібно підміняти значення

  • EvgeniaEvgenia 9 июля, 18:45 1

    Сину 11, в класі є дві пари дівчат які типу зустрічаються. І взагалі тема лгбт дуже бравується серед дітей цього віку і багато інтересу викликає. Дехто дуже проти, а декому цікаво, щось експериментують. Можливо трошки загралася ваша дочка просто.

  • Sunflower_ 9 июля, 20:13

    Нема чим зайнятися

  • optsale 9 июля, 19:09 9

    Хороший дрин би вирішив це питання швидко, а по правді,не знаю, що Вам порадити.
    Плутають дружбу і зону комфорту із..
    Певно, потрібно працювати із самооцінкою дівчинки і вияснити, які в неї були проблеми в спілкуванні,а можливо,і зустрічаннях з хлопцями до цього часу.
    Можливо, хтось уже образив/ображав і це захисна реакція.
    Хоча... Із моїх знайомих, маю знайомого чоловіка не дуже в ближньому колі, з явними нахилами, років з 10 його знаю і знаю історію про 2х жінок, яким років дай Боже, щоб ще були живі сьогодні... Але все це було ЗА дверима, а не на люди. Сховано. Яким і має бути особисте життя дорослих людей.
    А зараз нав'язують західні цінності, хто найбільше цьому піддається, так це - діти...
    Ось і результат:person_shrugging:

  • 1 комментарий
  • optsale 9 июля, 21:01

    @Sunflower_ А що вона відчуває? Ви ж не в курсі,і дитина може не скаже нікому,і чи взаємно було чи є?
    А щодо "відшила" жіноче "да" означає "ні" і так далі,це ж характер!
    І щодо 1,5 місяців Ви вище спитали, це невеликий термін,а питання серйозне і ставлення до нього в суспільстві здебільшого негативне. Дитина це теж розуміє.
    Або формально нейтральне, поки до своїх не доходить.
    Старші брешуть і не по 2 місяці,коли бояться.. а менші? Але це так, мої думки, можу помилятись.дівчинка це як варіант легкого і безболісного вирішення питання. Можливо,від подруги йде позитив, розуміння, якесь тепло,я не знаю і не хочу тему розвивати, але це все не те.
    Сил Вам!! Хоч би само пройшло якнайшвидше

  • Sunflower_ 9 июля, 22:01 1

    @optsale Дякую, сподіваюсь мине швидко

  • Комментарий удалён

  • OlyaMakarevich 9 июля, 19:25 3

    Ну и хорошо, к 20-25 годам как раз определится кто ей подходит.
    В этом нет ничего плохого, современные дети они другие, это надо принять. Не переживайте, природа возьмёт свое.

  • Kris140 9 июля, 20:05 10

    Готова ловити капці. Але я б відразу пояснила дитині своє ставлення до цього. Є речі, з якими не варто жартувати. І відносини- одна з таких речей. Істинних гомосексуалістів не так багато. І не треба задарма на себе приміряти цей образ, бо може і прилипнути.
    Можна ще спробувати трохи змінити вектор. Дівчатка ж не планують створити родину? А дві дівчини, яким подобається проводити разом час, які навіть дуже подобаються одна одній, діляться секретами, мріють зберегти свої відносини на завжди - вони ліпші подруги, а не пара. Колись у них будуть хлопці, і вони будуть їх обговорювати, ділитися досвідом, дружити парами. У мене все дитинство і юність були такі подруги, це був дійсно класний період щирих відносин.

  • 3 комментария
  • Kris140 9 июля, 20:32 2

    @Kris140 Мені колись уже років 18 було, ми з подругою всерйоз думали, що бути парою нам з нею було б набагато легше, ніж парою з хлопцем (у нас обох було по хлопцю), бо дівчата більш зрозумілі і комфортні, ніж хлопці. Але дівчата непривабливі в сексуальному плані, природа є природа)

  • Kris140 9 июля, 20:34 1

    @Sunflower_ Дуже багато може не треба, вони не люблять моралі)

  • Sunflower_ 9 июля, 20:37

    @Kris140 :)

  • Rossa 9 июля, 21:16

    Цікаво, чи є така гра у хлопців. Новий якийсь тренд

  • 2 комментария
  • Oceanlover 10 июля, 06:47

    @Alinkamalinka Читаю і мені теж здалося, що це вплив фільму чи серіалу

  • Rossa 10 июля, 09:28 1

    @Alinkamalinka О, аніме це десь якось підходить. Бо мені щось лгбт на такий вік не ліпиться

  • Kris140 10 июля, 13:57

    @Rossa Хлопці рубляться в ігри - Бравл, Майнк крафт

  • Zhadana 9 июля, 23:43 2

    Я б не нервувалася. Це нормально, що у такому віці дівчата дружать з дівчатами. А "побачення" між собою - просто тренування, імітація спілкування з хлопчиками в майбутньому.
    Ми теж в такому віці за ручки ходили, і казочки одна одній розказували. З хлопцями їм зараз нецікаво. Бо дівчата вже почали етап дорослішання, їх вже починають цікавити більш дорослі теми, а хлопці-однолітки - ще не почали цей етап, вони ще діти. У мене син віку вашої дочки. Він сам мені казав, що у них в класі дівчата почали себе вести більш по-дорослому. А хлопці як хлопці: гель туди, гель сюди, де хлопці, там все літає. Ще діти. Тому дівчатам і нецікаво зараз з хлопцями-однолітками.
    А якщо б ваша дочка з хлопчиком 13 років почала дружити і типу зустрічатися? Мене б особисто це більше напрягло, аніж подружка-однолітка, що б вони там собі не вигадували. Лесбі вона не стане лише через те, що про приналежність до ЛГБТ зараз можна спокійно заявити.

  • ulvina 9 июля, 23:46

    Моїй 13 років , недавно підсадили до неї новеньку дівчинку,вона недавно в клас перейшла.І дівчинка та виявилася не традиційної орієнтації,з її ж слів .Донька з нею дружить,але говорить ,що трішки її це напрягає ,бо інколи та дівчинка якісь їй компліменти робить чи залицяється ,хоча знає ,що у доньки є хлопець і дівчата її не цікавлять.Я навіть не знаю як на це реагувати,чи дійсно вона не традиційної орієнтації чи це зараз мода така .Добре що навчальний рік закінчився).

  • Lesenok88 10 июля, 00:39 17

    13 лет есть парень ???

  • ulvina 10 июля, 07:45

    @Lesenok88 Сейчас дети очень ранние , ну скоро 14 будет и когда ей было 12,я даже предположить не могла ,что через год будут интересовать парни. Общаются больше по переписке ,могут папу раз в неделю погулять выйти .У нескольких девочек из класса,парни ещё 2 гола назад были .

  • Lesenok88 10 июля, 00:38

    О моей 11 и тоже такое говорила . И подружка ее тоже типо с другой девочкой встречаются.

  • VeraK 10 июля, 00:51 8

    Содом и Гоморра!

  • Oceanlover 10 июля, 06:48 14

    Ляп, аби не мовчки

  • Kris140 10 июля, 08:15 3

    Так то воно так, але дітям реально складно в сучасному світі вседозволені

  • optsale 10 июля, 11:01 1

    Скорее, обезьяньичанье! Извините. Один за другим повторяют, родители в афиге, оно и понятно...

  • Solartail 10 июля, 01:23 14

    Ого, ото тут гомофобна компанія зібралася, позабували жіночки, як майже кожна з подружкою цілуватися вчилася?))
    Є два варіанти:
    Перший:пошук комфортного спілкування
    Дивіться, більшість однолітків хлопчиків віку вашої доні зараз на порозі пубертату, але ще з дитячими мізками. А це дискомфорт для дівчаток, які не хочуть відчувати себе об'єктом зайвої уваги.
    Тому, "подружка-подушка", це зона комфорту, приємного спілкування, і типу таким чином відшиваюттся потенційні недорослі узажори, з якими поговорити й нема про що.
    +Гормональні зміни і цікавість до тілесності, власного тіла і його чуттєвості.
    Добре, що вона ділиться з вами, довіряє.
    Цінуйте і не спішіть грозити дитині пеклом, бо вона з дівчинкою за ручку пройшлася,чи боронь Боже, поцілувалася. Це нормально експериментувати. До розпусти навряд чи дійде.
    Ну, навіть якщо дійде, то хоч не завагітніє))
    Другий варіант: ваша мала бі, і їй справді можуть подобатися і хлопці, й дівчата.
    І це теж ок, бо орієнтація- не вибір. Якби був вибір, половина жінок не мучилися з мужиками)))
    Самі подумайте, дівчата охайніші, гарно пахнуть і слідкують за собою, на відміну від багатьох (не всіх) хлопчиків підлітків, багато читають чи/і часто в творчих справах. Тут трошки про розділення інтересів і зовсім краплинка про фізіологію.
    Не драматизувати, спостерігати, довіряти дитині і не наслоювати комплекси.
    Все буде добре, якщо довіра між вами залишиться. Бо часто саме на таких питаннях виникає розкол у стосунках з дитиною.

  • Solartail 10 июля, 01:26 4

    Коли гормональні бурі вщухнуть (≈5років в запасі у вас)), от тоді й вже побачите,як все на справді, а поки нема чого хвилюватися.

  • Oceanlover 10 июля, 06:56 6

    Запропонуйте їй відвідати лекцію Юлії Ярмоленко у КИЄВІ 13 липня і 26-27 липня. Запитаєте лекторку про такі відносини або попередньо поцікавтесь, чи торкається вона цієї теми на лекції. Так само можете проконсультуватись в неї в інстаграмі, як правильніше вам реагувати. Вона відповідає всім.
    13 липня, 13.00-15.00 - лекція для підлітків 11-13 років про дорослішання, безпеку та секс.
    Вартість участі у будь-якій лекції - 650 грн. Місце проведення - Хрещатик, 25. Зал без вікон, за правилом двох стін, є укриття і генератор.

  • 16 комментариев
  • Antonina777 10 июля, 19:33

    @Antonina777

    Картинка
  • Antonina777 10 июля, 19:33

    @Oceanlover Я тоже просто скопировала. Всё, как и вы.

  • Rita_Rita 10 июля, 11:09 3

    Багато вільного часу і багато телефону в житті дітей
    Я не скнара але я реально так думаю
    Моя з липня без тренувань, канікули
    Замінили на великий теніс і англійську
    Але дурка в голову так і пре
    Коли тренувань 10-15 годин в тиждень спокій

  • Rita_Rita 10 июля, 11:13

    Вам поки лишається лише спокійно спостерігати за ситуацією, думаю поки слова звучать гучніше діла

  • toffee 10 июля, 12:38

    @Rita_Rita І моєї 20 годин на тиждень тренування, а зараз поки канікули, то по 6 годин в день. Звичайно, що спорт дуже знижує градус каші в голові, але всеодно в 13 знаходиться час на дурню)

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб