Осине гніздо у квартирі, гвалт

Сьогодні виявили осине гніздо у сина в кімнаті. Поки що підозоюється такий вид оси, як пелопей, але це не точно, ще будемо розбиратися.

Складність ще в тому, що воно в такому місці, що швидко зняти, вкинути у пакет чи тупо чимось залити не вийде. Гнізда між стіною та шафою - пеналом, там мінімальний зазор, просто навіть пальця не всунеш. Я дуже поізвращалась)), поки змогла хоч щось побачити з ліхтариком. Шафа прикручена до стіни, щоб добратися до гнізда потрібно розкрутити гвинти, відсунути (вона, правда, не габаритна, пенал такий собі). А як відсунути - то гніздо впаде чи порушиться ще до повного відсунення.

Коротше, розкажіть, хто має досвід. Що робити, щоб малою кров'ю? Чи може службу викликати, правда на жорстку хімію ми не згодні? Що буде, якщо нічого не робити, типу чекати холодів, а осині діти почнуть вилітали і куди? Які шанси, що їм у нас сподобається і вони окуповуватимуть кімнату кожного року? Що робити, щоб більше не поверталися?

Пи. Си. Ракету в дім не пропонувати (чорний гумор, а може і не гумор) 

Темы: Дім і побут


Теги: осине гнiздо у квартирi

30 комментариев

  • Nik87 18 июня, 23:36

    Можливо забризгати диклофосом, або кип'яток на них налити.

  • JuliaLesnaya 18 июня, 23:43

    Це мало би ефективність, якщо гнізда були б з однієї сторони відкриті, а вони заховані у щиліні десь см - півтора шириною і не близько до краю. Щоб лити кип'яток ще потрібно тоді миску підставити, бо це тупо кімната, жила кімната, куди ж його лити?) А для цього потрібно відсунути шафу, я як уявляю, що поки шафу відсуватимемо, воно розбурхається, розлетиться по всій квартирі, я не знаю, коли тим "дітям" на світ час. Я вже " на ужасі", і не тільки я, хлопці щось також не зраділи)) Ось поки думаємо, чи вечором тупо лізти, поки мамаші нема, чи може хтось розумне щось ще порадить.

  • Torri 18 июня, 23:38 1

    Дихлофосом без запаху + рідина зі шприца від комах, ще від тарганів в шприцях отрута. Я б тим всим оброблювана б. Ще електро відпугувач комах.. якось так я вважаю

  • 9 комментариев
  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:07 1

    @Torri Я не панікую, просто погано розумію питання на практиці. Хоча все ж таки трохи боюся " помсти")))

  • Torri 19 июня, 00:13

    @JuliaLesnaya Щоб чогось досягти треба щось робити))

  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:32 1

    @Torri Так, поки у оси це вийшло краще :rofl:, один - нуль :grin:

  • Dushka 18 июня, 23:55 3

    А як вони взагалі потрапили в кімнату? На вікнах відсутні сітки? І, виходить, ця "мама" літає цілими днями туди-сюди?

  • JuliaLesnaya 18 июня, 23:56

    Так, сіток нема, і так, мама літає, виходить так)

  • Комментарий удалён

  • 2 комментария
  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:31 1

    @Antonina777 Ну судя по тому, в какой это конструкция щели, то да, оно как минимум плоское, но я смогла разглядеть прямо много этих боченок, кувшинчиков)
    Может Вы объясните - гнезда между шкафом и стеной, они ж крепятся за обе стороны в таком случае, верно, и за шкаф, и за стену? Если отодвинуть шкаф, а по другому к гнезду не подлезть, то конструкция разломится уже на этом этапе? Содержимое реально будет собрать без " потерь"? Прошу прощения, если вопросы глупые, но " я рождена для любви" :joy:, я такого в жизни не видела, только на картинке) Муж собирается отодвинуть и снимать, реагировать по факту. А я хочу понимать, какие факты могут быть. Его осы покусают и он "уйдёт на больничный" :rofl:, а мне разгребать))))

  • Комментарий удалён

  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:47

    @Antonina777 Спасибо. Конечно, я счастлива... Правда, это не кухня, а комната сына, но мне не легче) До сих пор ни разу не видела, а обнаружили, так как оса резко и громко жужжать начала и не как обычно, и типа где-то она в тонеле, и прямо целый день через каждые пол часа примерно. Сын говорит " я слышу, наверное, залетела и не может вылететь" , один раз выпустил её в окно. А я пришла и понимаю, что-то не то. Усекла, что она в нычке жужжит, когда она вылетела, я туда с фонариком, не сразу увидела, с третьего раза, и то, стул брала, повыше оно там. То есть заранее, конечно, такое фиг найдёшь. Но буду знать теперь, спасибо.

  • Rossa 19 июня, 00:34 1

    Запаковать не получится? Типа позатыкать по контуру возможного вылета чем-то и хай там дохнут.

  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:37

    Думаю, нет, щель оса точно найдёт, если завтра получится, сделаю фото, в какой оно нычке. Без того, чтоб двигать шкаф, туда людям не добраться.

  • Комментарий удалён

  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:49

    @Antonina777 Может и так получится, посмотрим , ещё раз спасибо.

  • tasha78 19 июня, 00:43 1

    Можна просто водою, але щоб осам було, куди вилітати. А потім ту щілину чимось заклеїти. У нас у трубочці від кондиціонеру, що назовні, якось вирішили оселитись. То кондиціонер ввімкнули, вода почала стекати - вони самі вилетіли і більше не повертались.
    А отруйною хімією в спальні я б не бризгала. Бо для цього вам все одно треба шафу відсувати, бо ця вся отруйна вонюча хімія залишиться і на стіні, і на шафі. Я б в такому приміщенні і через місяць після обробки не змогла знаходитись, не кажучи вже про дитину.
    Фєном ще можна спробувати їх звідти видути і закрити доступ.

  • JuliaLesnaya 19 июня, 00:56

    Ну якщо дихлофосом, то потім в будь якому випадку шафу відсувати і мити, навіть якщо потравити їх через щілину. Добре, що син може одразу поїхати на іншу квартиру чи на дачу збиралися пожити , правда через днів 10. Ну то нюанси.
    От якщо б я була впевнена, що вони вилупляться та вилетять з кінцями))), була би спокійніша. Дякую. Ранок мудріший за вечір, щось будемо вирішувати.

  • tasha78 19 июня, 01:33 2

    @JuliaLesnaya Щоб вони полетіли, то треба шафу відсувати, бо вони там собі вулик збудували. Тим паче, що вам все одно доведеться ту шафу відсувати, щоб отруту змивати, ще й стінку вишкрібати. Я б почала з відсування шафи і побризгала б водою. Хоча вони може і без води повилітають, коли "вулик" буде розібраний. Не будуть вони залишатись, де умови, що вони вибрали, зіпсовані. Зараз частиною умов є шафа. Ну і щілину вам треба буде замазувати, то шафу все одно відсувати)))

  • JuliaLesnaya 19 июня, 08:25

    @tasha78 Так, відсувати однозначно, дякую.

  • Tetana2014 19 июня, 08:12

    "маму" вбити, щоб не літала туди-сюди. Якщо ще є "мами" то бажано москітку, або вікно закрити, щоб не було доступу в кімнату. Інакше ви їх не позбудетеся.

  • JuliaLesnaya 19 июня, 08:30 1

    Я ось про це подумала сьогодні рано вранці , не спалося)) Ми під час війни почали на ніч вікна зачиняти, нажаль , бо тривога дуже гучно будить, реально всі прокидаються з переляку, так не можна. Вона майже під вікнами розташована. Тому сьогодні ще не відкривали, зараз треба бігти, пізніше повернемося і подивимося, чи не дісталася" мама" іншим чином, і будемо щось робити. Дякую

  • Unitra 19 июня, 15:48 1

    У мене минулого року оса зробила плодильню в коробці з речами на шафі. Теж літала собі у відчинене вікно спокійненько. Помітила, що вона регулярно і шустро туди сюди літає. Заглянула, а там в джинсах вже ходи з глини зліплені. Я комах боюся страшенно. Дочекалася, поки вона вилетить, закрила вікна, викинула все разом з джинсами у пакет, гарно завязала і у смітник. Товариші всередині ще не вилупилися, тому небезпеки не було. Мама оса побачила пропажу свого інкубатора і більше не прилітала.

  • Galina777 19 июня, 21:28

    Попробуйте побрызгать уксусом за шкафом.Я так несколько дней назад земляных ос выводила. Но только утром или вечером.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб