Садочок

Дівчата, як у Ваших садочках залучають батьків до ремонтних і т д робіт? Чи всі батьки залучені? Чи викликають по списку для допомоги з облагородженням? Не ходжу на таке через роботу, але кожен раз в групі голова бк потикає, шо всі мають долучитись і прям буде викликать. Як з тим боротись? Бо це ж не правомірно і взагалі батьки не зобов'язані працювати майстрами та прибиральниками, бо в садку там хочеться керівництву

Темы: Бісить капець як

17 комментариев

  • Lynxx 21 апреля, 19:14 6

    Це має бути суто добровільно. А моя думка - такого взагалі не має бути. Директор має звітувати і просити офіційні кошти на ремонт.
    Або просто ігноруйте, або телефонуйте на гарячу лінію МОН.

  • TaniaB 21 апреля, 19:33

    Дякую. Це робиться ніби під добровільним проханням, бо це ж для дітей. Але по факту примусово.

  • cfieyz 21 апреля, 20:22 3

    Дівчата, можу відповісти вам і як вихователь і як мама. Бо маю двох садіковських дітей ,а сама вихователь. Зараз такий час ,що коштів ні на що не допросишся. Дзвонити можна будь кому, але допомоги нуль,лише винного шукатимуть. А винні зазвичай хто? Найнижчий за посадою, а це вихователь.
    Якщо відділ освіти не допомагає, а вихователі і завідуюча попри все хочуть для дітей щось гарне створити, купити, відремонтувати, то ні в кого з мам не спаде корона, якщо вона раз на рік прийде на допомогу. Я роблю те ж саме і в групах кожної з моїх додаток і в своїй групі, в якій працюю. І не чекаю медалі на груди, просто хочу ,щоб дітям було добре.

  • 1 комментарий
  • Rita_Rita 22 апреля, 08:41

    @Zhadana Садок в робочий час як правило ніхто не ризикує, це завжди у вихідні, і наприклад у нас, вихователі теж завжди в процесі при чому самому активному

  • Zhadana 22 апреля, 10:07

    @Rita_Rita На ремонт садок іде, на його місце призначається черговий садок, поки цей на ремонті, у будні дні, і прибирання після ремонту теж у будні дні.
    Моя дитина теж ходила до садку, і ніхто на вихідні не збирався, пишу з власного досвіду. Тоді я могла собі дозволити прийти у будній день, прибрати. Але і тоді я захищала працюючих мам, тому що дико підходити до керівництва і казати "я пропущу півдня завтра, бо маю у садочку на прибирання бути".
    Зараз у школі так само прибирання після косметичного ремонту на батьках. Працюючі батьки просять зібратися у суботу, але не працюючим це не підходить. Ну то...

  • Zhadana 22 апреля, 10:11

    @Rita_Rita Просто тут явно не про корону і медаль, про які написала пані вище. І я відповідала суто на її коментар.
    Нюанси, звісно, завжди різні. Є батьки, які не хочуть взагалі усвідомлювати, що реальність така, що без допомоги фізичної/фінансової не вийде. А є коли і на голову сідають з забаганками на ту допомогу.
    А по суті, як написали вище, це все на добровільних засадах.

  • Rita_Rita 21 апреля, 21:59

    Зі старшою приходив і чоловік, і я
    При чому багато разів, бо дітям треба всім, а батьки допомагають не всі, із за принципових приходилось робити частіше за інших
    Найбільше запам'яталось як телефонує одна мама і каже вихователі самі нашим дітям шпалери клеять
    .
    От де трешак
    Вони ж теж не повинні
    Але приємно коли дитина в гарних умовах всім

  • Rita_Rita 21 апреля, 22:02

    Грошей в руки не беруть, але просять, щоб обновили
    А ще в нас є діти такі, пару чоловік, що потрощили, все що може і не може зламатись, а скидаються потім на ті іграшки всі
    Дуже лояльні прохання вихователів пояснити дітям результату не дають

  • IrinaNovikova 22 апреля, 09:05

    Нажаль так працює наша система. Не виділяють додаткових коштів, скоротили штати. Вихователі та помічники вихователів не можуть самі зробити ремонти та навести лад на майданчиках.
    Найбільше сподобалась організація цього питания таким чином, коли визначається сумма , яку треба здати на матеріали - здають усі, та сума, яку необхідно витратити на роботу, як би винаймали б працівників. Хто з батьків хоче, приходить виконує роботи, хто не хоче/не може, здає гроші на роботи.

  • Rita_Rita 22 апреля, 09:52

    Ми так робили, але схема виявилась не зовсім робоча

  • IrinaNovikova 22 апреля, 10:13

    @Rita_Rita Напевно залежить від батьківського комітету....

  • Комментарий удалён

  • SVAMA 22 апреля, 10:47

    Мій чоловік,як дідусь,багато в групі допомагав-прибити,меблі переробити,,що міг.Але ще частіше я там бачила чоловіка виховательки:person_shrugging:.

  • Vodolejka 22 апреля, 11:54 1

    По можливості ходили і працювали. Все в робочий час, паралельно і дитина в садку. І вікна мили, і фарбували... Один раз я не ходила, бо хворіла, запропонувала допомогу фінансово або щось купити, навіть не пам'ятаю, десь на 100 грн, купляла квіти для клумби, те що просили... Те ж саме в школі, влітку класний керівник завжди просить допомогти прибрати клас, попрати/ попрасувати штори. Ходжу по можливості, за 7 років- десь разів 5 ходила. В мене принципів немає, ходжу по можливості. Є ті батьки, що не ходять з принципу, бо вони не повинні!!!! Це із того ж розряду, що ніхто не повинен купляти воду в клас, чи крейду, чи папір... Кожному своє.

  • Emma____ 22 апреля, 15:12

    Младшая уже в 4-м классе, но как была в саду то да, было такое. Муж приходил красил потолок, кто то что то ремонтировал, мамы красили площадку и скидывались на краску. В школе в принципе то же самое но только то что касается своего класса.

  • Katusha 22 апреля, 15:26

    У нас зараз зум, до війни майже всі батьки працювали, тому збиралися в вихідний, проблеми не бачу, в моєму дитинстві десь вже з 5 класу все робили діти.

  • TaniaB 23 апреля, 18:59

    Всім дякую за відповіді. Висновки зробила. Спробую допомогти фінансово, оскільки пропускати роботу по причині прибирання в садку не рахую доцільним. Дорожче вийде((( але це як варіант для працюючих, бо на вихідних в нас не збираються

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб