Компенсація витрат за тимчасове розміщення впо

Добрий день, дівчата! Потребую роз'яснення, як працює ця програма. Можливо, хтось вже здавав так своє житло переселенцям. І чи будуть взагалі бажаючі?

Є будинок (їхати годину електричкою до Києва, до електрички 5 хвилин). Будинок цегляний, йому менше 40 років. Але без зручностей, води в ньому немає, туалет надворі. Проте в будинку газ, світло є. Стіни побілені, меблі з часів побудови будинку. Криниця є. Будинок на 2 виходи.

Половина належить моїй мамі, але там 16 років ніхто не жив. Потребує косметичного ремонту: побілити стіни, пофарбувати вікна і двері.

Іншу половину я отримала недавно у спадщину від батька. Там трохи краща ситуація, у будинку жили, металопластикові вікна.

От я і задумалася над тим, чи не надати це житло впо з компенсацією від держави за комунальні послуги. Я прочитала, що там виходить 14,77 грн на людину в день. Як працює ця програма? Один раз оформив і отримуєш гроші на рахунок чи треба щомісяця за ними кудись ходити? Де знайти бажаючих? Я сама шукаю і вибираю? Чи погоджуюся на ту родину, на яку вкажуть працівники цієї програми?

І чи взагалі будуть бажаючі жити в будинку без зручностей? Я розумію, що погодяться лише люди, які в таких же умовах жили. Це смт, там є школи, лікарня, садочки.

Там не вистачає меблів для проживання (спальні місця є), немає холодильників. Я повинна повністю укомплектувати житло сама? Чи майбутні мешканці зможуть самі придбати чого не вистачає (чи й попросити безкоштовно у односельців у спільноті на фейсбуці)?

Порадьте, хто що думає. Чи варто у це вв'язуватися і чи буде попит на таке житло. Бо я у роздумах. Треба вкласти туди чимало грошей, щоб привести до ладу ззовні будинок (полагодити паркан, зробити нову відмостку, нові сходи, підвіконня на вулиці, відливи). Це я готова взяти на себе. На ремонтні робити всередині і купівлю меблів, холодильників, боюся, не вистачить коштів.

Темы: Війна в Україні


Теги: компенсацiя за впо

28 комментариев

  • Комментарий удалён

  • 5 комментариев
  • Lano4kaM 26 марта, 12:04

    @optsale Звичайно, що не як бізнес це розглядаю, а якраз як жест доброї волі. У мене все одно пустує той будинок, а так би хтось жив. Але, звичайно, зі своєї кишені не хотілося б оплачувати комунальні послуги. Води і водовідведення там немає. Оплата за світло і газ. Взимку то чималі суми виходять.

  • Alex_Raby 26 марта, 13:14

    @Lano4kaM взимку компенсують подвійну суму якраз, на весь опалювальний сезон

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Alex_Raby 26 марта, 10:07

    Я так здавала житло, вибираєте людей - наприклад через олх виставляєте безкоштовно житло, обираєте сімю та селети їх, далі берете документи і проживаючих і йдете в сільраду, там заповнюєте заяву, кількість проживаючих тощо. Далі кожного місяця треба віднести таку заяву до сільради, але нам дозволили, щоб це робити проживаючі, а не я особисто; Їм дали заяву, вони зробили копію такої заяви та кожного місяця туди носили, в Вас повинні бути всі документи на житло, ну і гроші приходять з затримкою в 3-4 місяця, а так в нас чула брали ще за комуналку окремо з проживаючих, деякі і за оренду брали і зверху ще від держави отримували (а спонсорує це дійсно червоний хрест)

  • 2 комментария
  • Lano4kaM 26 марта, 10:17 1

    @Alex_Raby Так, всі документи на руках, якраз закінчили оформлювати документи. Будинок і адреса одна, але 2 окремі входи і 2 власники. Так і думала здати 2 сім'ям, можливо, навіть знайомим між собою, щоб їм було комфортніше, бо двір, погріб, сарай, туалет один, доведеться миритися.

  • Alex_Raby 26 марта, 10:18

    @Alex_Raby Ви самі обираєте орендарів, далі на сайті прихисток викладаєте обяву і пишите, що вже знайшли постаяльців) Ремонт як домовитесь і як Вам зручніше, мені орендарі трохи привели до ладу стелю (від вибухової хвилі посипалась штукатурка), а так нічого не робити, головне, за хатою дивилися та і на тому дякую) Чи більше заселиться, тим більше буде держава платити, в мене жило двоє, але були такі, що і по 507 людей приймали, і з ними ж жили

  • Alex_Raby 26 марта, 10:21

    @Lano4kaM нічого старшного і складного в такій здачі нема, ще і люди Вам будуть вдячні, за те, що дали пожити за комунальні/безкоштовно. Єдине, родичів селити неможна (до 3 коліна), а так своїх знайомих, далеких родичів тощо - можна

  • Комментарий удалён

  • 19 комментариев
  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Lano4kaM 26 марта, 16:56

    @Antonina777 Я зрозуміла. Дякую за поради.

  • evita 26 марта, 11:52 4

    Ось зараз села Сумщини евакуюють, люди думаю знацдуться, шукайте таких щоб вам комунальні платили і підремонтували трішки, а орендну плату за те з них не братимете.

  • Alex_Raby 26 марта, 13:15

    +++

  • Gayka_ 26 марта, 11:56 3

    Просто здайте людям будинок в оренду за оплату комунальних.

  • Katusha 26 марта, 12:41 3

    Я б здала як є за мінімальну оплату, я років 20 тому винаймала квартиру після якихось бомжів, взагалі без меблів, ми просто з власниками все це винесли на мусорку. Домовленість була - комунальні, мінімальна оплата і по можливості хоть частковий косметичний ремонт, стіни відмити не вийшло, я знала шар штукатурки, порівняла, пофарбувала, сусіди робили ремонт, то віддали за копійки меблі, через пару років було досить затишно, на жаль, власники розлучилися і мені довелося з'їхати, але ми і досі спілкуємося, всі лишилися задоволені такою угодою.

  • bondar_vv 26 марта, 14:15

    У мене вже 2 роки живе родина за комунальні послуги...
    Вони ж і запропонували аби я отримувала компенсацію.типу що б я теж отримувала кошти. Я як поцікавилася отим усім , тими папірціми та ходаниною. То не почала геть і оформляти.

  • samsanty 26 марта, 14:41 3

    Моя тітка з дітьми, коли переїхала з Херсонщини на Вінниччину, то спочатку знайшла житло на перший час взагалі без нічого: хата на 1 кімнату, пічка, яку сто років не топили, там не жив ніхто років 15, все в плісняві. Жах, одним словом. Продукти носили до сусідів у холодильник. Туалета навіть вуличного не було, вода надворі. А вдома в них був великий будинок з опаленням і санвузлом в середині. Згодом вони знайшли трохи кращий варіант житла. Але коли людям вимушено нема де жити і грошей нема, то обирати не приходиться.

  • LuLuda 26 марта, 17:10 2

    16 років хата стояла, вона вже не придатна для життя.

  • Katusha 26 марта, 18:05 12

    Ну зараз ситуація така, що все придатне, де за комір не тече, у нас через день прибувають автобуси з біженцями Сумщини, тут звісно не така критична ситуація, але Харківщина все ж не кращий прихисток,

  • LuLuda 26 марта, 18:38

    @Katusha бідні люди...
    була в схожій ситуації

  • Ljud_Mila 26 марта, 23:29

    Сестра здавала людям з-під Бахмута. Це в селі. Особливих умов не було, але був холодильник, пральна машинка, ванна, але воду треба було гріти. Електроплита у них була своя. Меблів особливо не було, то сільрада допомогла з ліжками і шафою та письмовим столом для учениці. Дрова вони шукали самі, газу не було. Спочатку вона їх поселила безкоштовно, лише за світло вони платили. Потім оформила допомогу по програмі " Прихисток". Взимку було 900 грн з людини. Вони проживали вчотирьох. Влітку половина того що взимку. Один раз оформила, а далі пересилала заповнену форму онлайн. Бо вона в Чехії вже 6 років, а хата просто пустувала. Люди самі попросилися, вона і впустила. Але потім вони поїхали ближче до дому. Їй також казали, що будуть платити з великою затримкою, але затримка була лише місяць.

  • Nirvanka 27 марта, 02:03 6

    Очень хорошо если поможите кому то, нуждающимся, :pray:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб