Оформление инвалидности.

Доброго дня.Интересует такой вопрос.Может у кого родные или друзья/знакомые имеют тоже такую гадскую болезнь как эпилепсия.Если у них оформлена инвалидность,сколько приступов на месяц у них?Интересует именно это.Потому что я не знаю,стоит мне проходить все обследования для того чтоб возможно оформили инвалидность или же потрачу средства и время,а мне потом скажут что мало и пошлют домой.Болячка почти 6 лет,2 приступа в месяц стандартно,иногда бывает 3.Никогда этой темой не интересовалась,просто дают лекарства и все.Но болячка никуда не уходит и стало хуже,появились новые сопутствующие плюс упало зрение.И вот на приеме у офтальмолога она меня и спросила,почему я не оформлю инвалидность и сказала чтоб я ехала в мсек.Моя врач и невропатолог на этот счет никогда ничего не говорили.Сегодня была во мсек,сказали чтоб я шла к своему врачу и она выписала мне все направления для прохождения комиссии.Но ничего путевого не сказали,только наорали на меня,задали кучу странных вопросов которые вообще никакого отношения не имеют к болезни.Но сказали что приступов мало для инвалидности,но так же чтоб я проходила комиссию.Ничего не поняла.


Теги: оформлення iнвалiдностi

27 комментариев

  • evita 30 января, 13:11

    Інвалідність та епілепсія
    Отримання інвалідності внаслідок епілепсії може залежати від важкості стану та його впливу на здатність пацієнта до виконання повсякденних завдань. У багатьох країнах епілепсія може бути визнана як підстава для присвоєння інвалідності, і це залежить від конкретних критеріїв та законодавчих норм.
    Хворі на епілепсію направляються на МСЕК для визначення інвалідності у випадках, якщо мають місце:
    - часті та тяжкі напади, які порушують якість життя людини
    - протипоказані умови виконуваної праці (у разі неможливості переведення на іншу роботу) - на період раціонального працевлаштування;
    - суттєві ускладнення від епілепсії, а також від постійного прийому протиепілептичних засобів
    ВАЖЛИВО! Випадки нападів мають бути документально підтверджені.
    3-ю групу інвалідності встановлюють у випадках, якщо:
    - генералізовані напади (з порушенням свідомості) спостерігаються два-три випадки на місяць;
    - Припадки без втрати свідомості (парціальні) спостерігаються не рідше три-чотири випадки на день;
    - напади психомоторного характеру спостерігаються раз на півтора-три місяці;
    - епістатус у пацієнта спостерігається один раз на чотири-шість місяців;
    - психічні ускладнення хвороби помірного ступеня, мінімальні зміни особи;
    2-ю групу інвалідності встановлюють у випадках, якщо:
    - частота генералізованих нападів становить 4 і більше разів на місяць;
    - парціальні напади спостерігаються понад п'ять разів на добу;
    - психомоторні напади зустрічаються більше одного разу на місяць;
    - епістатус спостерігається більше разу на два-три місяці;
    - психічні функції порушені у вираженій мірі, що призводить до неможливості повноцінно контролювати свої поведінкові реакції, до повноцінної роботи, навчання, самообслуговування.
    Епілепсія — це стан, який вимагає індивідуального підходу до лікування та підтримки. Важливо, щоб пацієнти отримували не лише ефективне лікування, але й підтримку у справах щоденного життя, спрямовану на поліпшення їхнього благополуччя та включення в суспільство.

  • AnnaMihaylova 30 января, 13:16

    Ну из интернета я тоже могу взять прочитать,мне нужны реальные подтверждения.У меня просто приступ что сознание потеряла,очнулась и норм.После каждого приступа 3-4 суток элементарно ходить не могу,все тело сводит из за судорог.Множество травм головы,вывихи сустава,выбито половина зубов.Из за приема лекарства частичная потеря зрения.И множество других признаков,за некоторые даже стыдно говорить.

  • evita 30 января, 13:22

    @AnnaMihaylova Ну в нас головне папірці, щоб все підтаерджено було. Родичка оформляла інвалідність, але з іншими діагнозами, то головне впевненість в собі, знання законів, уміння скандалить і настоювать на своєму.

  • AnnaMihaylova 30 января, 13:32

    @evita вот это точно.А то сегодня их там четверо было в кабинете,сели так все за столами руки сложили,строгий взгляд и давай допрос и гонор свой показывать.А я как школьница у директора.

  • sweta83 30 января, 13:44 1

    Якщо в вас Епі до проходьте обстеження. Всеодно еег покаже. Скажіть так і так в місяць 5-7 тяжких нападів. Скажіть що непамятаете. Високий поріг травм! Добивайтеся! Тих 3000-3500 т. Грн хоч на ліки буде. Пишу бо знаю шо це таке(в мене в дитини Епі)

  • 2 комментария
  • AnnaMihaylova 30 января, 14:14

    @sweta83 То вам видать врач там хороший попался.

  • sweta83 30 января, 14:18

    @AnnaMihaylova Да. Хороший. Діагноз не ту форму ставив 5 років... Заре готуемося оперувати. Дасть Бог дороможе

  • Apriori 31 января, 13:53 1

    які 3000? 2000 -2300 в кращому випадку. І якщо дадуть на рік - то кожен рік переоформлювати. Тут головне підібрати таких спеціалістів, які будуть допомагати, а не вставляти палки в колеса

  • sweta83 30 января, 14:11

    Може бути в місяць 1-3 а то і 10-20.вони по Епі активності дивляться сказав нам лікар

  • MarinaSand 30 января, 14:33 5

    Идите к семейному, берете направления и вперед обходить. Плюс просите еще направления к тем врачам, к которым обращаетесь часто. Потом отдаете все врачу. Нужны выписки с больницы, что вы там лежали, желательно 2 за год. И главное не мсек на самом деле, а комиссия в больнице. Вот приходите на нее и там рассказываете, как и что у вас происходит. Мой вам совет немного преувеличить. И у врачей тоже самое. Чуть больше говорите. Не 2-3, а 5. Ну и такое. Это в общем за прохрждение, не за эпилепсию.

  • irina1969 30 января, 14:50 1

    Во первых прибавляйте колличество приступов для врачей..лично я дочку в больницу не ложила оформили типо дневной стационар в телефонном режиме с врачом оформлять стоит лишние деньги не бывают...

  • 1 комментарий
  • AnnaMihaylova 30 января, 15:14

    стационар это для меня самая самая большая проблема,так как я еще и сама с ребенком,мне совершенно не на кого будет ее оставить.

  • irina1969 30 января, 15:22 1

    @AnnaMihaylova Опишите страшную картину врачу больницы и про ребенка и слёзно попросите что можно ли оформиться но не лежать думаю заплатить придется .но звоните ему через день и говорите что было столько то столько то .

  • irina1969 30 января, 15:22 1

    @AnnaMihaylova С моих слов

  • Gguty5 30 января, 16:21

    Ну звісно оформлюйте

  • 3 комментария
  • MarinaSand 31 января, 17:06

    @Apriori Не погоджуюсь про Черкаси. 2 поліклініка. У травні дізналась про хворобу, на початку червня пролежала в лікарні і вже 27 липня на руках була довідка з мсек - 3 група на 2 роки. Нічого не платила жодному лікарю. Взагалі.

  • Apriori 31 января, 21:05

    @MarinaSand от я теж до голови мсек у 2 п-ці ходила. Роки 5 тому, ще до ковіду. По онко дають без проблем, це правда, по травмам, які лікують більше пів року - теж на 1-2 роки дають безпроблем. А от з "загальними захворюваннями" особливо які "по сукупності" - і нема чіткопрописаного в томуположенні про группи, як зі сліпотою, або ампутаціями - то фігвам :((

  • MarinaSand 31 января, 21:28

    @Apriori В мене загальне захворювання) і в поліклініці не сидить голова мсек. Вони там недалечко, де було колишнє віддлілення нової пошти # 6. І до нього який сенс ходити? Вони ставлять інвалідність на основі ВКК. Все. Я про те, що не треба нікого слухати. Пробуйте ще, якщо дійсно є підстави,бо під лежачій камінь і вода не тече.

  • Gguty5 30 января, 16:23

    У мене у сестри шиза , була без інвалідності, так це в неї не важка форма , але літом оформила .
    І правильно вам починати треба з вашого лікаря він випише вам направлення

  • AnnaMihaylova 30 января, 16:45

    шиза)))

  • Neonilla 30 января, 18:07 1

    Шиза :joy:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб