Гуртки та зацікавленість

Всім привіт

Дівчата, як ваші дітки проводять час після школи?

Чого вони хочуть?

Хоббі? Гуртки?

Моїй 10, куди тільки я її не водила, на довго її не вистачає. А бачити як вона сидить на дивані, і нічим не займається я не можу, може проблема у мені?)))) Я хочу щоб вона вчилася новому, стільки можливостей...

Темы: Розвиток дітей


Теги: гуртки, хоббi, вiльний час дитини, дозвiлля пiсля школи

77 комментариев

  • natajnna 17 октября 2023, 14:52

    Спробуйте онлайн заняття. Є різноманітні. Але не знаю, чи є ще місця. Раніше були безкоштовно. Для дівчаток є плетіння з бісеру, робити різні іграшки, поробки, малювання і т.д. Є слухання і обговорення повчальних казок, логічна математика, навіть, артистичні (готують п'єсу). Ходити нікуди не потрібно. Деякі урок по 40хв, тобто дитині не встигає набриднути.

  • 3 комментария
  • samsanty 17 октября 2023, 22:22 1

    @zolu6ka Тут Гончаренко центр безкоштовні
    https://instagram.com/goncharenko_centre_online?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

  • malawova 18 октября 2023, 20:58 1

    @samsanty Дуже при дуже вам дякую

  • zolu6ka 18 октября 2023, 23:47

    @samsanty Дякую

  • IraLr 17 октября 2023, 14:54

    Дітки різні, я не можу вам наводити свою ситуацію з гуртками як 100% правило. Можу, як примір, сказати, що дууууже багато залежить від викладача. Моя дочка ходила на англійську до 2-х різних викладачів і в художці була у 2-х різних, то і враження різні. Від одного виходила стомлена і спустошена, а від іншого сяюча і наповнена, плюс робила по 1,5-2 роботи за один урок, бо мала енергію, силу і бажання.

  • zolu6ka 17 октября 2023, 15:09

    Репетитори є, їй вони усі подобаються, дякую

  • Комментарий удалён

  • Tanyssshhhka 17 октября 2023, 14:58

    Ми продували все :
    малювання,валяння,ліпка, шахи, гончарство , карате,футбол ...так декілька років то одне, то інше - прижився футбол синові на постійній основі, інше по настрою .
    Я теж хотіла , що б він займався всим відразу, бо стільки можливостей, яких у мене наприклад не було ...але потім заспокоїлася .
    Раніше займався англ та програмуванням додатково , зараз на паузі .
    Я за те, що б пробувати , щось так й сподобається точно )
    Може ще звичайно в дитини свої якісь переживання є , невпевненість і тд, треба поговорити чому їй нічого не подобається, може причина не в заняттях, а в чомусь іншому, може вона у вас сором'язлива )

  • zolu6ka 17 октября 2023, 15:10

    Дякую

  • Maksi 17 октября 2023, 15:07 3

    Як на мене, то більше Вам хочеться, аніж дитині. Не примушуйте, якщо з-під палки не хоче. Я в цьому році свою (їй також 10) навіть на англійську не примушувала йти (і так 4 рази на тиждень в школі цей предмет). Зробимо перерву в рік, а там буде видно. Записалася в новій школі сама, куди захотіла. Поки дуже охоче ходить на Петриківський розпис та щось типу юних натуралістів (вони там вивчають історію рідного краю, навколишній світ/природу та навіть самооборону.) При цьому від танців категорично відмовилася, сказала що не хоче. Співи , волейбол та навіть різьба по дереву поки під питанням - думає, а я не підганяю))

  • zolu6ka 17 октября 2023, 15:12

    Вона завжди згодна на усе, а потім втрачає інтерес

  • Nataly 17 октября 2023, 15:10

    Я своїм сказала, що один спортивний гурток має бути, немає варінтів не ходити на спорт, будь який обирайте що завгодно. Донька ходить на танці з 3-4 років. Змінили багато напрямків і гуртків, тобто якщо щось не подобається саме в цих - давай шукати інші.
    Син ходить на футбол з 4 років, і фонтанує ідеями куди він ще хоче, то на танці, то на карате, карате вже довго просить, вже знайшла куди, вступила в переписку.
    А я як раз та дитина, котра нікуди не ходила, старша сестра ходила на музику а потім не хотіла а мама її вмовляла, і сказала робить що хочете, більше не буду заставляти нікого а я не хотіла і мене не заставляли. В принципі, на мені це ніяк не сказалось, маю хоббі зараз і на спорт хожу

  • 3 комментария
  • Nataly 17 октября 2023, 15:47

    А до речі, поки ми були у Львові і нікуди не ходіли, сиділи вдома, донька так поправилась, прям:grimacing: Як пішла знову - зійшло все, так що вона сама побачила єфект

  • Chuchasonya 17 октября 2023, 15:48 3

    @Nataly О, так у вас вже був комп))) Я школу закінчила в 92, про компи ми ще не чули, тому малювали, співали і грали).

  • Amiki 18 октября 2023, 10:04

    Ось і я так кажу, що повинен бути спорт. Але вона хоче плавати (в місті один басейн, який так і не відремонтували після боїв, тому відпадає) і хоче бокс, все. Ніяких танців, гімнастик і т.д. не хоче. А до боксу якось я ставлюсь з підозрою. А так ходить на малювання, їй це дуже подобається і це відбирає в неї майже весь її час. ще ходить на народну творчість та кулінарію. Це всі гуртки, які вона обрала сама. Інші не хоче.

  • Chuchasonya 17 октября 2023, 15:10 2

    Все, куди я свою водила- не зайшло. А от вона настояла на музичній школі ( хотіла арфу, хвала небесам в нашій школі іі не викладають), ходить із задоволенням, працює дома також прекрасно, сольфеджіо- улюблений предмет.... Тобто, я зрозуміла, що саме моя донька сама собі має обирати чим займатись).

  • zolu6ka 17 октября 2023, 15:16

    А моя ще не знає чого хоче, тому я їй все пропоную

  • klausS 17 октября 2023, 15:16

    11 років
    Ходила на танці - 2 місяці
    Англійська - 2 місяці
    Баскетбол - подобалось найбільше до війни ходила десь до пів року. Але тренери були іноземці і всі роз'їхалися.
    Зараз гітара - неочікувано сподобалося. Ходить вже місяці 4-5.
    Я не нагружаю її - не подобається - не ходи. Бо в мене було так само мене не змушували. А от мою маму задовбали муз школою тому мене вона не чіпала.
    Вона і так приходить зі школи - поїсти/уроки. Можуть з дівчатами піти погуляти.
    Ще вона обожнює малювати, але в нікуди йти не хоче. Сама собі щодня сидить і годинами малює.

  • zolu6ka 17 октября 2023, 15:57

    Моя теж любить малювати, якусь гру знайшла робить героїв, зачіски їм одяг і тд

  • Amiki 18 октября 2023, 10:13 2

    Знаєте, а моєму дитинстві було навпаки, мене батьки не нагружали, постійно були зайняті, то на роблоті, потім будували будинок, їм не до гуртків. Проте, я сама ходила на все, що тільки можна. Але мені не вистачало підтримки батьків (на великий теніс потрібно було купити ракетки - вони дорогі, на танці якісь костюми, сукні, поїздки, цим ніхто не займався, і я пролітала з похдками, на туристичному - закінчувався гурток піздно, йти додому я боялась, батьки мене не забирали, то ходила тільки влітку та весною; дуже хотіла на малювання, ніхто мене не водив.) та батьківської "настойчивости". Тому іноді дитину питаю багато разів, а може підеш ще?, а спорт портібний, ну в такому дусі.

  • klausS 18 октября 2023, 10:26

    @Amiki я в дитинстві ходила на плавання, хор, танці, фіхтування, плавання, англійська (тут з репетитором виходу не мала і було цікаво), рукопашний бій, шиття іграшок і ще навіть не згадаю куди. Мене ніхто не змушував - обирала все сама. І не з 10 років, а пізніше. Тому і я свою не змушую.

  • irenika 17 октября 2023, 15:26 1

    Довго ходила на малювання і закинула. Категорично відмовляється. Я б хотіла, але змушувати не хочу. І так в школі дурний графік: друга зміна, і щодня в різний час нульові уроки. Неможливо розслабитися
    Я після 5 класу не ходила нікуди, ніхто не змушував, у вільний час читала на дивані) якоюсь тупішою чи обділеною себе не відчувала і не відчуваю

  • zolu6ka 17 октября 2023, 15:59

    Якщо б моя читала, я б була щаслива, вона читає, тільки тоді коли я кажу, що треба, бо вона букви може забула( шуткую) стільки книг у неї, суперових. Я от наприклад обожнювала енциклопедії, годинами сиділа читала, роздивлялася. Ну то зрозуміло, що всі ми різні

  • irenika 17 октября 2023, 16:08

    @zolu6ka Діаметрально різні) я от читаю, що в багатьох спорт обов'язковий. І знаючи усю важливість спорту для здоров'я, мені ніколи не хотілося і не хочеться на щось спортивне) я ненавиділа фізру, а зараз мій максимум - це зарядка, велосипед і довгі прогулянки пішки. Якби мене ще на спорт змушували ходити, я навіть не знаю, що я відчувала б)

  • zolu6ka 17 октября 2023, 16:12

    @irenika А я його обожнюю, а донька ні)

  • Zhadana 17 октября 2023, 15:58

    Теж 10 років. На плавання ходить, це подобається, хоче ще спробувати на баскетбол, але тренування в в іншій школі, поки не домовлялась з тренером.
    І раз на тиждень Творчість онлайн пробує.
    Від англ мови відмовилися цьогоріч.
    Але вважаю, що у такому віці пробувати і кидати - це нормально.

  • Melanya 17 октября 2023, 16:01 2

    Моїй 11, є ще менша, у нас обов’язково спорт повинен у дітей бути, це не обговорюється. Обирають вони . Старша займається повітряною гімнастикою, до цього була просто гімнастика, а молодша танцями. Я не женусь за нагородами, для мене головне , це їхнє здоровʼя та дисципліна , ну і бажання. А також це англійська мова, старша онлайн а молодша ходить на заняття. Все інше вже по бажанню дітей)Коли діти звикають і мають дисципліну, то питання не постає, що нікуди не хочуть, так як це все звичка і батькі повинні направляти дітей в вірне русло)

  • Iolanta 17 октября 2023, 16:33 1

    Предлагайте, водите на пробные занятие в разные секции, что-то да понравится. У нас например неожиданно зашла акробатика, вышло случайно

  • zolu6ka 17 октября 2023, 20:29

    Дякую

  • Anonym 17 октября 2023, 16:34

    2 детей. Фортепиано, плавание (индивидуальные занятия с тренером). Хотели бы на рисование, но нет свободного времени.

  • Liliya35 17 октября 2023, 16:41

    Моя ходила на черлидинг (3 года), скалолазанье (1 год), гамаки (почти год). Везде уходили когда пропадал интерес(
    Английский на постоянной основе уже 5 год - группа постоянная- и это не обговаривается.
    Было время сидела просто в телефоне - ничего не хочу.... Я нервничала - ну как так? Оказалось, что играет в Роблекс, плюс ведёт группу в телеграмме и есть канал на тик-токе. А там уже под 1 тыс подписчиков. Попросила учителя по фотошопу/илюстратору/монтажу видео. Получается - не просто сидела)

  • zolu6ka 17 октября 2023, 20:32

    Ось і моя у Роблоксі, Гатча, і ще якісь де вона малює. Спробую іллюстрації їй запропонувати

  • malawova 17 октября 2023, 22:01

    @zolu6ka Дівчата підкажіть що за гра Роблокс чи роблекс не зрозуміло як правильно писати?

  • Lynxx 17 октября 2023, 16:48

    9 доньці. Хіба б часу вистачало, водила б скрізь, її цікавить все. Зараз ходить до дитячого театру, в басейн і на танці.

  • EvgeniaEvgenia 17 октября 2023, 18:49 1

    Моєму 10. Займається додатково в компʼютерній школі, на скелелазінні та англійською. Не можу сказати, що завжди летить на спорт чи на мову, але в нас правило - не подобається цей спорт, то обирай інший. Англійська не обговорюється, можемо лише змінити вчителя, якщо тобі цей не заходить. Але ні, йому все подобається! Тільки лінощі заважають періодично) та бажання повтикати в телефон. Тому іноді процес зборів на заняття може бути не дуже веселим)))
    Якби нічим не займався, так би і жив в телефоні. Мені здається, дитинство має бути трошки веселішим і активнішим, ніж два ока в телефон.

  • zolu6ka 17 октября 2023, 20:33

    Як я вас розумію)

  • EvgeniaEvgenia 18 октября 2023, 11:46 1

    @zolu6ka А я Вас) В мого ще хоббі та любов всього життя - програмування та різні програми компʼютерні. Він ладен нічого не робити більше і лише сидіти вдосконалювати навички цілодобово. І виходить, що лімітувати телефон і компʼютер не виходить - це місце його любові, саморозвитку, навчання.А просто дозволити займатися тільки цим = дозволити вести малорухливий спосіб життя, вдягти окуляри, нічого не їсти і стати відомим всім образом айтішника)
    Тож і наполягаємо на спорті, щоб кров ганяв і відволікався)))

  • zolu6ka 18 октября 2023, 23:50

    @EvgeniaEvgenia Молодці

  • bondar_vv 17 октября 2023, 19:08

    Пробуйте...
    Вона ще не знацшла свого.
    Моя малює...спочатку я її туди віддала бо були нервові тіки...а малювання воно заспокоює... А зараз вона сидить в художці по 4 год.і не хоче додому... Вдома малює лише в блокноті...щось маленьке..а в художці цілі картини.
    Ще ходить на гітару... але то так- відбуває.. Бо в свій час дуже просила і клялася))), що гратиме. То тепер просто тримає слово...без охоти.

  • zolu6ka 17 октября 2023, 20:34

    Дякую, от і шукаю.

  • muzik 17 октября 2023, 19:52

    у мене єдина умова що має бути спорт, що саме він сам вибирає. благо в пішій доступе всього хватає. бо якщо дати волю то сидів би днями в планшеті бо лише там цікаво.
    от так і ходили то карате то танці то плавання зарез баскетбол, ним вже другий рік займається. подобається.

  • Комментарий удалён

  • Mariia_k 17 октября 2023, 20:55

    Спорт і малювання. Малювання онлайн, вчителька чудова, вона їм розповідає- розповідає весь час все на світі, і малюють паралельно. Як це їй вдається - не знаю, але діти працюють по 1,5 години 4 рази на тиждень.
    Спортивні заняття+ басейн в суботу, завожу дітей в спортивний центр, через 2 години забираю втомлених. Звикли вже к такому режиму.

  • 12 комментариев
  • Mariia_k 19 октября 2023, 20:08

    @malawova Сьогодні в нашій школі загорілась проводка. Добре що школа не згоріла, заняття ввдмінили.

  • malawova 19 октября 2023, 20:32

    @Mariia_k Жахливо, страшно те що в основному там же діти і коли паніка то все що завгодно може бути. Добре що все обійшлося

  • Mariia_k 19 октября 2023, 22:33

    @malawova так, сильно задимило коридори.

  • Galina88 17 октября 2023, 22:35

    Моїй в листопаді буде 9. Займається у театральному гуртку, муз школа (гітара), танці, англійська з репетитором - двічі на тиждень, і на вихідних - урок малювання. Втомлюється, звичайно, але ні від чого відмовлятися не хоче. Лише англійською не хоче займатися, але англійська не обговорюється. Це обов'язкова опція :-)

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб