Как часто вы выбрасываете еду?

 Замечаю, что у меня с этим целая проблема. Немного объясню. Если в холодильник попадает какая-то еда, которую мы не любим, то просто выбросить её мне сложно. Либо если что-то готовила и вышло невкусно - тоже оно будет стоять, пока не закиснет. Выбрасываю уже, когда даже "мухи не едят". А ещё пытаюсь иногда что-нибудь приготовить из подгулявших  продуктов, чтоб опять же их применить и не выбросить. Часто сама себя этим сильно раздражаю, но корень зла не найден. Живём, если что нормально, не миллионеры, но и не голодали никогда.

Вот снова застоялись сливки в холодильнике. А сегодня купила типа мороженое - сорбет лесные ягоды, такое кислое - не понравилось. Сижу ломаю голову, куда деть? Вместо того, чтобы просто вывалить в мусор((

Темы: Дім і побут


Теги: викидання iжi

134 комментария

  • ViktoriaC 4 октября 2023, 16:20

    В нас викидається все, на наступний день вже нічого вчорашнього не їдять :woman_facepalming: вже задовбалась кожен день по 5 разів на день готувати...

  • 50 комментариев
  • Kris140 6 октября 2023, 19:07

    @Katya_Barbaruk Але ви праві, ця звичка виникла саме через те, що я 10 років працювала вдома.

  • Katya_Barbaruk 7 октября 2023, 13:34

    @Kris140 Але в будні дні як зі свіжим супом кожного дня?

  • Kris140 7 октября 2023, 14:23

    @Katya_Barbaruk Щодня немає супу. Але зварений вранці, той, що ще не був в холодильнику, теж прокатує:grin:

  • lilia_tov 4 октября 2023, 16:21 3

    Котики, собачки, птахи

  • 11 комментариев
  • Kris140 4 октября 2023, 21:42

    @Rotonda Ви придивіться, можливо у вас поряд є місце, куди виносять їжу для тварин. У нас є так місце, собаки і голуби постійно там пасуться :)

  • Catlen 5 октября 2023, 10:45 1

    @Kris140 У нас так довиносились, що пацюки по двору бігають в відносно новому будинку. Тепер перестали

  • Kris140 6 октября 2023, 19:09

    @Catlen Не знаю, як у вас, у нас якщо не тварини, то птахи з'їдають все за годину.

  • Nik87 4 октября 2023, 16:25 8

    По темі. Зі просроченого можу готувати це сметана, масло, кефір, вершки це все йде добре в тісто.
    Сир, ковбаса, сосиски на піцу.
    За останній місяць я нічого не викинула

  • OlalyaOlya 4 октября 2023, 16:37 1

    Готую зазвичай о першій половині дня,
    На третій день викидаю, навіть якщо на запах нормальне.
    Все, що з м'ясом (на третій день) - виношу котам під будинок)

  • OlalyaOlya 4 октября 2023, 16:39

    Але я вже приловчилась щодо розмірів порцій та і готую смачно, то і викидаю нечасто,
    або якщо недопорції залишилися)

  • JuliaLesnaya 4 октября 2023, 18:31 4

    Так, якщо коротко, я також вважаю, що можна вже зрозуміти, що і скільки готувати, щоб потім не викидати.

  • Tanyssshhhka 4 октября 2023, 16:43 1

    на вихідних можу зробити котлетки і заморозити частину ,що б їсти на тижні, ще заморожую овочі ( попередньо їх нарізаю) для супу, омлету , все інше готую раз в три дні , невеликими порціями, але різноманітно що б було.
    якщо вже так трапилось і щось "простояло" - на 4й день у смітник.
    за термінами продуктів слідкую при покупці в магазині)

  • Solojuli 4 октября 2023, 16:53

    Я зараз дома, тому готую кожного дня, але маленькі порції. Все що не зʼїдають за 2 дні викидаю. Але це не пару ложок чогось. Мʼясне у мене дома зʼїдається все. А от супи, салати, гарнір можу викинути.
    Єдине що переробляється повторно -це картопля якщо не зʼїли пюрешку на наступний день вона перетворюється на зрази, запіканки чи вареники з картошкою.
    Коли ходила в офіс, готувала кожні 2 дні.

  • 11 комментариев
  • Solojuli 4 октября 2023, 22:31 2

    @Kris140 Уже є сусіди які все викидають птахам, прямо метр в сторону від дороги до зупинки. Мені не подобається їжа яка валяється посеред вулиці. Для котів у нас під будинком під деревами гарні мисочки.
    Я не хочу кормити тварин/ птахів тим що для них може бути шкідливо. В людській їжі є багато спецій, термообробка. Не думаю що їм це буде корисно.

  • Natrella 5 октября 2023, 12:58

    @samsanty На Майдане в переходе повно бувають

  • Kris140 6 октября 2023, 19:11

    @Solojuli Безпритульні тварини наврядчи їдять здорову їжу згідно з видової приналежності.
    Звичайно, якщо і лишати їжу, то так, щоб це не кидалося в очі оточуючим

  • Wild_fairy 4 октября 2023, 17:47 13

    ми все з'їдаємо, вітер гуляє в тому холодильнику. реально пропасти може лише щось в овочевому відділі. от там в мене кабачок помер, патисон зараз при смерті. а так ні, все вичищається в нуль

  • Ekatrudenko 6 октября 2023, 01:58

    В мене один баклажан готовий до смітнику .
    А ще кукурудза засихає)

  • Malinka_orijinal 4 октября 2023, 17:55 18

    Я і раніше не викидала майже, а з війною ще більше ціную будь-яку їжу.

  • 5 комментариев
  • Malinka_orijinal 5 октября 2023, 16:31 1

    @Zhadana Я вас люблю

  • Marianna_ 5 октября 2023, 16:39 2

    @Zhadana Ну нас не багато, але ми таки є....

  • Lemurchik 8 октября 2023, 00:05 1

    І я до вас у гілку. Майже нічого не викидаю, готую так, щоб за два, три дні все з'їли. Якщо бачу, що забагато наприклад приготувала, то заморожую. Іноді так виручає, коли приходиш з роботи втомлений і немає часу/бажання готувати, а в морозилці щось смачненьке завалялось))). Хліб чи залишки гарніру теж закидаю в морозильну камеру, потім везу батькам, мама сусідці віддає, в якої свинка є. Не розумію, як можна систематично викидати їжу, відношусь до неї з повагою, тим більше в такий час.

  • JuliaLesnaya 4 октября 2023, 18:20 3

    Не часто. Верно выше сказали, я и раньше к еде относилась с уважением), так как готовить не очень любила, поэтому если уже приготовила, то че это выбрасывать? И опять готовить? Или муж готовил, он бы именно обиделся , если не съели, мол, я стараюсь, а вы носами крутите? Готовится ведь то, что все едят, в основном.
    А с войной, как первый месяц продуктов не знали, будут ли, не знали, выкинешь морозилку или нет, как зима пройдёт, даже в магазинах испорченные продукты попадались без света. То стали больше ценить. Оптимизировали даже некоторые блюда, рецепты, до сих пор.
    У нас принято спрашивать домашних, хотя бы примерно, что готовить на ближайшие пару дней, что закупить или запланировать на неделю вперёд. Хотя бы ориентировочно. И в холодильник крайне редко попадает то, что никто не любит.
    Конечно, бывает, что вот вчера это хотел, а сегодня нет аппетита или поздно пришёл, не влезло на ночь, тяжёлое что-то. Но все равно, в целом, хоть кто-то, да скушает то, что другой не захотел. У нас с аппетитом нет проблем), лишнего скушать никто не боится.
    Если что-то не очень удалось - я умею " дорисовать") блюдо, или из остатков сделать другое, например, осталось пол порции чего-то, ни туда, ни сюда, я впишу это в общее блюдо))) . Ну уже если реально не пошло что-то - у нас и на улице собак полно, и на даче коты, и собаки у соседей. Я даже мясные и рыбные обрезки не выбрасываю, все идёт туда.
    Вот прямо испорченые продукты бывают редко, понятно, если прямо испортилось - в мусор.

  • 2 комментария
  • JuliaLesnaya 4 октября 2023, 18:52 2

    @samsanty Ну от моя київська зараза їсть лише корм, іноді варене яєчко, менше половини, іноді під настрій шматочок вареного м’яса чи курки. Без корму здохла би з голоду, до речі, як війна почалася, багато варіантів корму пропало, бо я побігала, щоб звичний їй та притомний по бюджету знайти. Благо, потім владналося.
    А на дачі, в селі, маємо двох котів + сусідські коти і собаки, взимку сусіди за нашими приглядають, то ми возимо їжу на всіх - крупи, обрізки, трохи корму тощо. То ті, сільські, трощать все. Якщо ми ще якось стараємося і м'яса, і творогу всипати, бо собі є купуємо як раз в селі молочку, то яйця. То сусіди, особливо старші люди, таке дають що дійсно шкода. Але нічого, ті собаки живуть до старості і бігають як молоді до останнього дня)
    Мама як раз позавчора розповідала, що собі підсмажила перцю солодкого, поки перекладала, шматочок впав, то кіт зжер, мама не встигла зреагувати. То вона трохи відділилла, з кашею змішала - обидва, кіт і кіцька, тарілку облизали. Вони їдять просто все, гарбузову кашу також обожнюють. Вони їдять і котяче, і людське, і ще мишей ловлять і жеруть. Кошка вже стара, без зубів, кіт, її син), молодий - обидва здорові і активні. Тому оці "новітні" закиди, що можна, а що ні - ну Повторюся, на смітниках вони краще щось їдять?

  • iryna_b 4 октября 2023, 22:35

    @samsanty Про кости она правильно написала, собакам не все можна, у свекрови так собака пострадала, вроде трубчатые кости нельзя

  • JuliaSha 8 октября 2023, 09:02

    @iryna_b Трубчатые (как в голенях и бедрах у курей/индюков) нельзя животным. Они разламывается, и получается острие, могут проколоть кишечник или желудок

  • samsanty 4 октября 2023, 18:29 1

    Я викидаю без жалю. Навіть якщо купила тільки, але запах не подобається, а нести повертати ліньки.
    Бо в мене головує така думка: отруєння буде лікуватись значно дорожче , ніж вартість цієї їжі

  • Aria159 4 октября 2023, 18:29 4

    Жили би в селі порекомендувала би завести собаку, кота курей. Що пропадає з'їдають тварини ще й сусідських прибіжать, і навіть їжачок

  • 1 комментарий
  • Lilka 5 октября 2023, 09:11

    @Solojuli Яка милота

  • Llizard 5 октября 2023, 19:35

    @Solojuli Їжаки не всеядні.. Ну, тобто, вони-то може й з'їдять все, що знайдуть, але воно їм буде як мінімум некорисно, а то й шкідливо. Наприклад, я лише кілька років тому дізналася, що їжакам не можна молока, бо в них буде діарея. Але ж з дитинства всі знають, що їжаки дуже полюбляють молоко і часто випивають з котячих мисочок :-/

  • Solojuli 5 октября 2023, 20:39 2

    @Llizard Молоко у нас коти не п’ють. Але ми кормимо котів, а не їжаків надворі. Тому контролювати раціон їжаків, то вже вони самі повинні. Спеціально ми їх не кормимо.
    На городі для них повно їх природної їжі. І доречі сухий котячий корм їм можна. Питали у ветеринара ( сусідка)

  • Ksenya8416 4 октября 2023, 18:47 1

    Стараюсь, щоб таких ситуацій не було. Але коли трапляється, що щось не їдять чи явно зайве з продуктів і заморозити не варіант, тоді збираю в якийсь судочок, чистий пакетик і виношу до смітника , але не в смітник, а підвішую на паркан, щоб забрали потребуючі. Забирають зазвичай протягом півгодини.

  • iryna_b 4 октября 2023, 22:32 1

    Ви молодець, що залишаєте нужденним

  • JuliaLesnaya 4 октября 2023, 19:02 6

    Автор, ещё раз перечитала. Кислый сорбет - ну добавьте мед. Или йогурт сладкий, сделайте конфеты йогуртовые замороженные. Или банан добавьте - из банана с любыми ягодами супер мороженное. В запеканку творожную , думаю, можно. Да в конце концов, реально, на улице бездомные обязательно есть. Даже если вы в дорогом ЖК, оглянитесь чуть дальше своей красивой территории. Порадуйте того, кому сорбет будет супер десертом.

  • Rotonda 4 октября 2023, 20:42

    Попробую))

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • iryna_b 4 октября 2023, 22:31 3

    Готуємо так, що б не викидати. Часто готуємо і заморожую готову їжу, мені так зручніше

  • Rossa 5 октября 2023, 13:27

    Кстати, да , если много тоже морожу

  • Комментарий удалён

  • Catlen 5 октября 2023, 10:50

    Теж доволі рідко щось викидаю. В основному, збираю недоїдки в якийсь посуд, потім завозимо мамі для курей.

  • Torri 5 октября 2023, 12:41 1

    А я так після своїх домашніх котів роблю)) їм корм як завітриться, чи не до смаку - то в лоточок з під творожка( теж після дітей не викидаю, мию) та на вулицю котикам. Прям на потоці виробництво-годівництво))

  • Julka 5 октября 2023, 12:54 1

    Гарна штука є у Данії. Фудшерінг. Спеціальні місця з холодильниками на вулиці, де люди можуть принести і забрати їжу.

  • Nataly 5 октября 2023, 13:53 6

    Картинка
  • Nataly 5 октября 2023, 13:56

    У меня регулярно какие нить кабачки завалившиеся в дальний угол находятся и выбрасываются, потому что страшно заглянуть туда даже.
    А вот если купил не вкусное - я поэтому не люблю клубнику, она чаще не вкусная чем вкусная, и вроде ж не выбросишь, надо есть и страдать, в другой раз думаешь, ну его нафиг

  • Nataly 5 октября 2023, 13:57 1

    @Nataly Арбуз не вкусный если попадется - разочарование, но ем, не выбрасываю

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб