Як зробити розумніше?

Діачата, в мене питають поради щодо купівлі квартири для здачі в оренду. Я вважаю, що вкладувати гроші потрібно у житло, яке більш-менш  нове. В ідеалі,  звичайно, новобудова, але люди обмежені в грошах, а там потрібен ремонт, який зараз коштує дуууже немало. Єдине, що я не раджу купувати "хрущі", адже  не бачу сенсу вкладати гроші в таке старьйо:) . На мою думку, це має бути будинок 80-х-2000 років, та з нормальною транспортною розв'язкою. Адже їхати на маршрутці 40-50 хвилин до метро, це жесть. Хоча б хвилин 10. Як вважаєте, я права? Чи є сенс купувати "хруща", якщо він у пристойному районі?

Темы: Дім і побут


Теги: покупка квартири пiд оренду

44 комментария

  • Yanka 19 сентября 2023, 07:18 31

    Хрущ біля метро здадуть швидше ніж новострой на Жулянах,наприклад.Для себе і під здачу,то дві великі різниці.

  • Ioaana 19 сентября 2023, 07:23 18

    Якщо хрущівка біля метро або навчального закладу то ви її дуже швидко здасте

  • Svan1 19 сентября 2023, 08:35

    Хрущ ні, його потім буде дуже тяжко продати, якщо треба буде. Навін під здачу,її треба підтримувати в нормальному стані,а там мабуть все перед цим треба поміняти,труби, каналізацію та ін. Якщо треба здати по хорошій ціні.
    Але як що купувати,то так по можливості краще біля учбових закладів. Ми саме шукали, але не знайшли.

  • Solod_ka 19 сентября 2023, 14:17 10

    Це в теорії. На практиці зараз хрущ розгрібають, як гарячі пиріжки. Це я про Київ.

  • Funtick 19 сентября 2023, 16:29 2

    @Solod_ka Бо в умовах війни краще цегляний хрущ, ніж новенька панелька, яка може просто скластися, як картонний будиночок, не дай Бог що.

  • Lunarina 19 сентября 2023, 20:15

    @Solod_ka Хрущівка, 30% будинку роблять ремонти зараз, 50 % здають. Недалеко від метро, Київ лівий берег.

  • Xxaaa 19 сентября 2023, 08:42 4

    Якщо чисто під здачу - можна і хруща, тільки шукати з ремонтом, щоб як мінімум труби води/каналізації були змінені на нові,при чому бажано щоб нові вони були у всього стояка над квартирою. Хрущівка в районі з гарною транспортною розв'язкою, особливо біля ВУЗів для здачі привабливіша ніж новобудова на околицях, де поряд ні садків, ні школи,ні метро

  • Solojuli 19 сентября 2023, 09:26 3

    Правий берег здається краще лівого. Навіть хрущі не стоять без здачі, попит є, все залежить від ціни.

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Emma____ 19 сентября 2023, 10:49 10

    у меня хрущевка кирпич, таких новостроек с такой толщиной стены просто нет. Это теплая квартира и не слышно что делают соседи. 5 минут от метро. Покупали под сдачу и уже с ремонтом так как в новострой нужно вложить, потом отдать под сдачу не вариант совсем. Так вот, за все года оренды квартиру сдавала 4 раза и день в день, одни утром выехали- вторые вечером заехали. Инфраструктура, расположение ну и удобства в квартире. Считаю это самый важный момент. Конечно есть квартиранты которые ищут уж очень крутую квартиру, но у ваших знакомых на покупку такой нет средств

  • Giggle 19 сентября 2023, 11:31

    Житловий фонд хоча б з 2000 р.також важлива розвинена інфраструктура .Доля хрущівок рано чи пізно закінчиться . Тобто їх полюбому будуть зносити .Багато будується новобудов такі як каркасно-монолітні стіни з газоблоку вони не дорогі особливо на початку будівництва.Здаються з газ.котлами стіни вирівняні та присутня стяжка на підлозі.Ще розвивається каркасне та модульне будівництво ,Україна переймає досвід будівництва в скандинавських країн та Канади .Тому, якщо на персективу то купуйте щось біль менш свіжіше і звісно з гарною транспортною розв'язкою.

  • 8 комментариев
  • Katusha 19 сентября 2023, 14:50 2

    @Elenn Річ же не про новобудови, а про новобудови з новітніми технологіями, зокрема модульні і каркасні будинки, ще б туди віднесла всі скляні конструкції на профілях.

  • Elenn 19 сентября 2023, 16:37

    @Katusha О так, з цим цілком згодна.
    У нас в скляний ТЦ прилетіло, то висипалося ВСЕ скло моментально :frowning2:

  • Комментарий удалён

  • Apriori 19 сентября 2023, 14:04

    а що скажите про купівлю землі? Пропонують 20соток у селі біля міста Черкаси. Не пайова. Центр села. На ділянці "шевченківська хата". Має сенс купити, що б вкласти гроші? Є шанси, що після війни - ціна піднімиться?

  • 15 комментариев
  • IRINA_F 21 сентября 2023, 09:50 6

    @Apriori Не вся земля ценится, даже до войны так было. Есть множество сел, заброшенных, стоят пустые хаты, земля пропадает никому нафиг не нужная

  • JuliaSha 21 сентября 2023, 10:13 4

    @IRINA_F 100%
    То, что там прикольно жить, имея деньги - это одно. Но покупать землю в забитом селе в надежде, что она вырастет в цене- глупо. Села, которые далеко от городов , сейчас опустевают

  • samsanty 21 сентября 2023, 11:11 1

    @Apriori В нас на Херсонщині до війни купа заброшок стояло нікому не потрібних, з ділянками і хатинами. Купити можна було за 2-3тис. доларів. Це я кажу про подібні села на 2-4тис населення, де є школа, лікарня, і село живе, а не занепадає.Якщо купувати як ділянку, бо я сумніваюсь, що ви житимете в такій хаті, зносити і будувати нове, треба розраховувати на дуже значні вкладення грошей. Враховуючи, що ще газ підвести (це не менше 100 тис грн), електрика, скважина. Ну тобто ще не одна тис.доларів піде. Якщо місце якесь дійсно хороше, бо я Черкащину погано знаю, але ви пишите, що хімзавод за 20км. На полях , у нас у всякому разі, ніхто корів не вигулює, як вище пишуть, бо поля засаджені були, оброблялись і мають власників. Маю родичів зараз на Вінниччині в невеликих селах, які живуть безкоштовно в порожніх хатах, так там навіть доволі хороші будинки, але вони роками продаються.

  • Londial 19 сентября 2023, 16:17

    Розгляньте варіант комерційної нерухомості. Новобуд, ціна за кв метр звичайно буде вища, чим за житлову. Але можна взяти невеликий метраж 16-20 кв м. До війни, на етапі будівництва, такий міні-бізнес виходив дешевше 1 км квартири( 40 км)
    Головне норм місце, з окремим виходом з фасадної частину будинку. Перші орендарі роблять ремонт під свої потреби, але не платять 3 міс ( або за домовленістю) орендної плати.
    З досвіду, комерційну нерухомість розкуповують завжди швидше, чим квартири. До війни на такі приміщення був ажіотаж в гарних ЖК. І дохід міні-приміщення може в майбутньому приносити більше ніж квартира.
    Звичайно, є свої нюанси. Треба звернути увагу, як іде розводка каналізації по будинку, чи не буде в майбутньому проблем. Потенційні орендарі- юр особи, фопи, будуть вимагати фіційне оформлення, нотаріальних договір, відповідно доведеться ділитись доходом з державою

  • irenika 19 сентября 2023, 16:36

    Не дуже погоджусь. Треба дивитися, чи нема в тому районі вже пустої такої ж комерційної нерухомості. Бо в нас, наприклад, зараз купа порожніх приміщен під оренду, в т.ч. і квартир на першому поверсі. Хоча житлові квартири здаються добре

  • Londial 19 сентября 2023, 16:40 1

    @irenika Звичайно, місцерозташування для комерційного приміщення грає головну роль

  • samsanty 19 сентября 2023, 17:48

    Треба дивитись квартири і оцінювати вже по ним стан, місцерозташування, попит на них в тому районі.
    Подруга коли купувала в новобудові на Соф.Боршагівці кв під здачу, її прям відмовляли. Перший поверх, далеко до метро. Але вона зробила там хороший ремонт і здала її за один день. І після того вже кілька разів орендарі змінювались, навіть зараз довше ніж 2 дні вона не простоює. 10тис грн в міс на сьогодні, однокімнатна. Особливо оцінили під час блекаутів, що кв низько, не треба ліфтом користуватись і газофікована, і місцерозташування таке, що поруч нічого стратегічного.

  • Mariya1981 19 сентября 2023, 23:04

    Интересно.Только я бы во время войны не купила квартиру ?????:thinking::thinking::thinking::thinking::thinking:
    Хотя нет.Были бы деньги лишние,купила бы на Солнечном Берегу.

  • 3 комментария
  • Lydmila408 20 сентября 2023, 08:14

    @Giggle Таких мало..
    З грошима.
    А жити можно і в селі безкоштовно.

  • Apriori 20 сентября 2023, 11:51 3

    @Lydmila408 ой, я тут порахувала оте "безкоштовно" то дуже дорого виходить.... Це якщо намагатися жити в якомусь рівні комфорту, а не в соломі і воду з колодязя носити :(((

  • Giggle 20 сентября 2023, 12:17 2

    @Lydmila408 Жити то можно,але роботи як такової немає ,молодь точно з сіл тікає.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб