Цікавить досвід вирішення питання ігнорування дирекції школи

Хтось мав досвід звільнення директора з посади за неналежне виконання обов'язків 

Темы: Освіта


Теги: звiльнення директора школи

43 комментария

  • nastusia 11 сентября 2023, 21:47 4

    І я так іноді хочу зробити

  • 10 комментариев
  • irenika 12 сентября 2023, 11:30

    @JuliaLesnaya Якщо дитина хоче йти в школу, то й на жалюзі не шкода здати) а коли нічого не збирають, але щодня істерика, то...
    Я сама провчилася в класі на сонячну сторону. Погоджусь, це дуже важко, але не думаю, що директор якось дотичний до погоди.
    А щодо кондиціонера я взагалі проти, бо ніхто їх там часто чистити не буде і явно буде на когось дути постійно

  • JuliaLesnaya 12 сентября 2023, 12:09

    @irenika Згодна абсолютно , я, розуміючи в якій країні живу, завжди була не проти сдати на ті кляті штори)), без фанатизму, жопи вчителям і адміністрації ніхто у нас не цілував, але вони дуже цього хотіли, це в першій нашій школі))) А ми ще щось хотіли, запитували, не на все здавали, нахаби такі ... То отримали таких вчителів, що половина дітей в істериках та ПА весь рік були. А перейшли в іншу, то квіти самі купувалися вчительці просто так, бо хотілося порадувати, то яблука дітям в школу давали та окремо у пакетик - передай Лесі Вікторівні, нехай вітаміни поповнює)
    Зараз в третій школі, ну вірніше вже ліцей, з 8 класу там навчання, от я не дуже була рада, що син хоче туди, бо це було " від добра добра не шукають". Але схотів,обіцяв краще вчитися (ага, то із серії, купіть собаку - буду з нею гуляти :laughing:) Другий рік пішов, політ місцями нормальний, місцями не дуже, але це не дуже - обмежені пристосування та дозволи конкретно для ліцею під час війни, маленьке сховище (, багато чого не можна + змішане навчання. Правда цьогоріч більше половини часу оффлайну. Побачимо, як далі, аби війна закінчилася...
    Але нарешті ми побачили такий нюанс, ліцей реагує на те, на що можна. Навіть просто не підійшов вчитель дітям, от не відбулося контакту, хоча все чемно на перший погляд, але знання різко погіршилися, не сприймають. Ми не очікували, та замінили саме перед початком нового року, лише після першого звернення, раніше щось ми вагалися, думали нам здалося, батьки в цьому класі досить пасивні , випадково дізналися, що у багатьох таке. Але є нюанс - навчання " платне"))) - офіційний благодійний фонд, з рахунком і звітами, що веде окремо представник батьків, ліцей формально не має контролю за фондом)) Дійсно багато чого закуплено, що потрібно, у сховище обігрівачі та пледи купували взимі, бо там сире приміщення навіть після ремонту, і діти реально то використовують. Обладнання гарне навчальне.
    Теоретично, можна не платити, я не пробувала)))), але ціна помірна, більше ні на що не збираємо. Вчителька навіть квітів просить не купувати. Та й таке...

  • pjatak1980 12 сентября 2023, 14:33

    @Natalika123 І в насне встановили, бо пару батьків були проти.

  • Oceanlover 11 сентября 2023, 22:47 18

    Проблема в тому, що всі незадоволені є незадоволеними лише пошепки, а коли справа доходить до збору підписів усіх, хто проти, то всі мовчать і відмовляються підтримати. Може, у вас не так, звісно.

  • Комментарий удалён

  • JuliaSha 12 сентября 2023, 08:09 5

    А якщо Вам так?

  • Mariia_k 11 сентября 2023, 23:55 1

    Директор вибирається на конкурсній основі і зняти його складно.
    Я знаю 2 випадки - в першому батьки добилися звільнення директора, але це було довго і шаленними зусиллями.
    В другому випадку не вдалося і директора вибрали на другий термін, хоча порушень було достатньо, дивним чином перед конкурсом всі претенденти зняли свої кандидатури.
    Це було ще до війни і до ковіду.
    В першому випадку зміна директора пішла на краще, в другому все залишилось як було - окозамилювання, а за ним недостатній рівень школи.

  • Claire 12 сентября 2023, 08:58

    Якого плану були порушення?

  • Mariia_k 12 сентября 2023, 10:26

    @Claire Їдальня, забезпечення, відсутність онлайн уроків, багато чого. Були і кримінальні справи, але все пішло в нікуди. Кому не подобається - забрали дітей.

  • Oceanlover 12 сентября 2023, 01:40

    Вода камінь точить

  • Chuchasonya 12 сентября 2023, 08:07 2

    Звільнити директора вкрай складно. Якщо ви не одна, а вас достатньо великий колектив незадоволених, то, для початку, пишіть скаргу до департаменту освіти, нехай розглядають і , якщо дійсно є порушення, приймають рішення. Якщо це рішення вас не задовільняє- тоді далі- в обласний департамент, а там і до міністерства доходите. Але це при умові, що там дійсно є порушення конкретні, невиконання обовʼязків і т.д. Бо якщо це лише ваше невдоволення- тоді ви гірше зробите лише собі. Але враховуйте, що звільнити не так просто, можливо лише наставити на шлях істини, якось так.

  • JuliaLesnaya 12 сентября 2023, 08:36 6

    Якщо Ви мама учня, простіше і дієвіше буде змінити школу. Зазвичай там, де поганий директор і колектив вчителів має купу проблем, або професійних, або морально - психологічних. І це замкнене коло, система всередині системи. Поодинокі гарні вчителі нічого не вирішують, а разом з батьками терплять і пристосовуються.
    Якщо директор потрібен відділу освіти, якщо він там свій або щось таке, то шанси на його усунення майже нульові, на численні скарги максимум що буде, вам повідомлять про догану))) Щоб звільнили, потрібно щось досить серйозне, практично кримінальне, і то, на час розслідування навіть можуть не усунути від обов'язків. Дивлячись на силу розголосу, ЗМІ тощо.
    Якщо директор не потрібний, то по - перше, його скоріше за все і так би прибрали, ось прийшла нова команда у МОН, повірте, на посади директорів завжди є кого поставити з нової команди. Зараз достатньо просто не продовжити контракт з попереднім директором, і навіть скандалу не потрібно), все законно.
    А так, зверніться до юристів спільноти Батьки СОС, можна там в групу на ФБ написати, тільки конкретно проблему, що не так, в чому невиконання і прийдеться номер школи зазначити. Там скоріше дадуть поради, там багато тих, хто знає шляхи вирішення.

  • 1 комментарий
  • Claire 12 сентября 2023, 09:02

    Дякую за вичерпну відповідь

  • Nika_147 12 сентября 2023, 15:14

    @JuliaLesnaya на первом предложении аж пошла смотреть город Уж больно начало похоже.
    Но у нас без хеппи-энда

  • JuliaLesnaya 13 сентября 2023, 09:13

    @Nika_147 Да, обидно на самом деле, что так бывает, и что хорошего руководителя или учителя, или ещё кого хорошего) необходимо отстаивать. Родители учеников же не идиоты, все взрослые люди и анализируют, делают выводы.
    В нашем варианте, эта школа ещё не так давно имела неважную репутацию, когда мы сына вели в первый класс, я ж тоже наслушалась, правда основной проблемой озвучивали - школа берет всех подряд , в том числе и стремный контингент, которому потом ничего не сделаешь, мол и ручки в глаз были, и воровство (откровенно, одна такая неблагополучная семья как раз из моего дома, там реально дети приучены воровать, всё, что плохо лежит, и волчата такие себе. И там были проблемы в классе, но вскоре всех детей, а их там 6, погодки, забрали в детдом, уже и вернулись домой некоторые, старшие.. ну то проблема может быть у всех, обычная школа не может не взять детей по причине " родители алкаши") И школа самая обычная, районная, да, с низким рейтингом ЗНО, но я уже знаю , как добываются эти рейтинги по сути )). Не все сразу, постепенно, но в школе созданы все моральные и материальные условия для учёбы, туда дети идут спокойно и уверенно. Там вечно что-то организовывают, даже вот в военное время, там все зимние каникулы желающие детей приводили ,и подтянуть материал, и в ресурсную комнату (читай, и поиграть, и как на продлёнку, это младшие), и да, школа с инклюзией. Есть, я думаю , и там свои скелеты и проблемы, и нет идеальных учителей и детей . Но там родители знают - всех выслушают и все решат.
    И директор, и классная, после того, как сын перешёл в лицей, уже и звонили и писали мне, даже вот через год, как он там, нравится ли ему, нет ли проблем, не пожалел ли... (именно эта директор его поддержала в переходе и нас, родителей, успокоила))). Конечно, я с удовольствием поддержу её в сложный момент, и посоветую школу. И это абсолютно искренне и уверенно.
    А директриса из первой школы, мать её, мимо идёт и не здоровается, хотя я ни разу там громко не скандалила, просто честно отвечала на вопросы : школа - говно :grin:, и то, это уже потом было, когда все терпение лопнуло.

  • samsanty 12 сентября 2023, 11:50 7

    Кондиціонери це щось новеньке. Не чула ще такого, щоб їх ставили, та ще й за бюджетні кошти

  • 5 комментариев
  • irenika 12 сентября 2023, 14:56

    @zlatazaika Можливо, як виняток. Бо в нашому класі років чотири тому гуляла така ідея, але вчителька зразу сказала, що заборонено, ніхто не дозволить. Пару тижнів тоді уроки по можливості на вулиці проводили і, здається, скорочували

  • zlatazaika 12 сентября 2023, 15:10

    @irenika Можливо

  • Claire 12 сентября 2023, 16:03

    @Claire Тобто 34

  • Lynxx 12 сентября 2023, 15:25 1

    Зняти складно, але посприяти можна. Звертатися до райвно, на гарячу лінію МОН. Наполегливо. В письмовому вигляді. Навіть одноосібно, хоча колективно краще. На вашу письмову скаргу повинні дати письмову відповідь.

  • 1 комментарий
  • Claire 13 сентября 2023, 08:41

    @Nika_147 Не у розкладі справа,діти 3 дні були в коридорі бо в кабінеті був інший клас,відмовились змінити розклад

  • Nika_147 13 сентября 2023, 08:44

    @Claire это косяк завуча, не директора У них урок был в коридоре? Или пустое время?
    И какой это класс?

  • Lynxx 13 сентября 2023, 19:04

    @Nika_147 Я не вникала, за що, відповіла на питання, як можна вплинути на директора.

  • Wild_fairy 12 сентября 2023, 23:48

    кондиціонери взагалі дурня, швидше покарають за встановлення, ніж не встановлення. Виживання викладачів - ваше припущення, яке ніяк не довести, лише самі викладачі можуть звертатися в інстантиції, маючи на це підстави. Накладки у розкладі на початку року є всюди. ВСЮДИ, особливо зараз, коли багато замін, сумісництв, бо викладачі повиїжджали і не всі повернулися. Тому ваші скарги не те що на звільнення, а, навіть, на догану не потягнуть. Треба мати письмові звернення щодо кожного факту і не лірика, а факт. Тоді хоча б розглянуть скаргу.

  • Wild_fairy 12 сентября 2023, 23:49

    до речі, розклад складає не директор, для цього його відповідальна особа з завучів

  • Wild_fairy 12 сентября 2023, 23:51 1

    @Wild_fairy тобто ви пишете на ім'я директора спершу скаргу щодо розкладу. він вам письмово у встановлені строки відповідає і дає команду відповідальній особі все виправити. Тільки якщо він не реагує на вашу скаргу у вас з'являється привід скаржитися вище вже на самого директора.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб