Перевезти ліки, підкажіть

Всім добрий день. Може хто стикався і підкаже як треба зробити. Знайома з Германії приїздить в Укріїну (додому) на деякий час. Хочу через неї передати дочці ліки. Ліків декілька різних, чеки на них є. Так чи можна упаковку (коробочки) з ліків зняти, ну щоб місця менше займало і коробка-посилка була не дуже велика, бо там ще зовсім трохи речей із літньої одежі хочу покласти. Чи при огляді на таможні, краще якщо ліки були в рідній упаковці (для себе перевозити можна)?  Може питання і дурнувате, але мені хочеться ліки скласти без упаковки, але мало, що мені хочеться. Дякую всім за відповіді. Знайому спитати не можу, вона не дуже близька мені людина, слава Богу, що зголосилася взяти на передачу. Пересилати ліки поштою суворо заборонено, це я вже на собі випробувала, зі Львова повернули ліки з посилки назад мені. І то добре, що не всю посилку назад повернули)))

Темы: Війна в Україні


Теги: перевезення лiкiв

16 комментариев

  • Dariya 9 июля 2023, 20:12

    Ліки для себе аезти можна, але рецептурні разом з рецептом тільки через кордон

  • 3 комментария
  • Комментарий удалён

  • panya 9 июля 2023, 22:23

    @Antonina777 Дякую. Знайома машиною їде.

  • Dariya 11 июля 2023, 13:38

    @panya Так

  • Pipesha 9 июля 2023, 20:24

    Нещодавно їздила в Германію і далі в Іспанію ,везла багато ліків нерецептурних.Всі ліки витягла із упаковок, щоб не було питання чи не на продаж .Взагалі не питали про ліки на кордоні .

  • panya 9 июля 2023, 20:45

    Ух ти, здорово. І дійсно, якщо в упаковці, то і на продаж можна подумати. Дякую за відповідь.

  • AnKl_Sam 9 июля 2023, 20:37

    Дружина з Польщі по декілька пачок ліків привозила. Речі не перевіряли жодного разу

  • panya 9 июля 2023, 20:47

    Дякую вам за відповідь.Дочка, коли в березні 22 року виїздила, то везла багато ліків, треба було і їй і дитині, так теж не дивилися, але як зараз... Дякую.

  • Nothing 9 июля 2023, 20:49

    Завжди везу багато ліків з собою.Насипом на дно чемодана.Без рецептурні всі правда але і без коробок(просто в блістерах) і в коробках.По 2-3 упаковки найпотрібніших ліків.Ніколи проблем не було.
    Правда запитував страж граничний чи є з собою ліки?Я відповідала,що є звісно.Але не наркотичні і без рецептурні.Одного разу просили показати.То,я відкрила рюкзак і показала свою аптечку невідкладної допомоги (там знеболююче, від температури і ще щось було).Чемодан з "половиною скупленої аптеки" не відкривала і не показувала.На рентген теж пропускали чемодан але відкривати не просили.

  • panya 9 июля 2023, 22:23

    Дякую.

  • Ljud_Mila 9 июля 2023, 21:22 1

    Наскільки я знаю, мені колись казали на митниці, що можна 5 упаковок одного найменування на 1 людину. Це якщо перевірятимуть.

  • panya 9 июля 2023, 22:23

    Дякую. У мене по 2-3 шт одного найменування.

  • Olga_Helga 9 июля 2023, 23:32

    По закону на рецептурні ліки необхідно мати електронний рецепт ( треба перевірити як вони відпускаються в тій країні в якій будуть перетинать кордон, а не у нас). Я їхала з дитиною і не встигла оформити електронний рецепт , везла на свій ризик з готовністю оплатити штраф -всі ліки були без коробок і інструкцій -лежало все разом в аптечці, ніхто назви не перевіряв, так розумію що головне щоб ампул і шприців не було, бо тоді можуть перевірить. А коли родичі кордон перетинали , то на їхньому рейсі жінку з ліками тормознули (в коробках були і з чекам , походу за цього вирішили що вона їх на продаж везе) забрали ліки і виписали штраф( там щось біля 10000 на грн. виходило на наші.Казали , що доки вона його не оплатила, то водію автобуса документи не повертали, в результаті цього багато людей запізнились в аеропорт.

  • panya 10 июля 2023, 04:06

    Дякую, що написали. Ну і історія, в мене всі ліки безрецептурні, звичайні.

  • Natalya2 10 июля 2023, 12:29

    Везла і з упаковкою і без. У дорозі познайомилася із дівчиною, вона везла багато і різних. Переживала також, але пропустили без питань.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб