Які аналізи?

Дівчата- до вас за порадою. Ми з малою переїхали до іншого міста майже рік назад. Проживали в Нікополі. Там звичайно і сімейний лікар залишився. Хочу дитину обстежити- давно не робили ніяких аналізів. Ще не визначилася до якого лікаря піти, але хочу щоб вже на руках основні аналізи були.  Загальний на кров та сечу- це я розумію. Що ще потрібно здати, давно ніяких не робили?


Теги: анализы, общие анализы

28 комментариев

  • Julia_2014 31 мая 2023, 08:38 1

    Для просто огляду цих достатньо. А буе потреба, то лікар випише.
    Ну може ще на глисти здати.

  • IraLr 31 мая 2023, 08:46

    Я повела дочку до педіатра, сказала що мене турбує чи цікавить, педіатр дав направлення до спеціалістів чи на обстеження.

  • Sanechka 31 мая 2023, 08:54 8

    Давно це скільки? Я років пять точно мабуть не робила аналізів ніяких дітям, старшому робили як з гайморитом лежав в лікарні в 10 років, більше не хворів, застуди не рахую, зараз йому 15. Молодшому взагалі не робила аналізів. Нашо робити аналізи якщо дитина здорова.

  • 11 комментариев
  • Wild_fairy 31 мая 2023, 20:31 3

    @Arlana Я без цього теж не уявляю, бо більшість негараздів знаходжу сама. Тай взагалі, довіритися наосліп компетенції чужої людини... Це не моє,я хочу мати можливість на власний розсуд здати аналізи. І нехай це комерція. Кровмоя, що хочу з нею, те й роблю

  • Arlana 31 мая 2023, 21:04 3

    @Wild_fairy Ну так, бо діти теж не завжди розуміють, що щось не так і скарг нема. Я своїх регулярно водила вдома здавати аналізи - загальний аналіз крові і сечі. І бувало таке, що скарг ніяких, все ок, а в двох з п‘яти гемоглобін низький, причому так конкретно.
    Я ж не кажу мрт дітям кожних півроку робити, але елементарні аналізи крові, сечі, навіть якщо нічого не хвилює, на мою думку треба.

  • Wild_fairy 31 мая 2023, 23:48

    @Arlana Ну я сину, чесно скажу, нічого такого не робила, якщо він не хворів. Але в нас лікарка раз на рік загальні аналізи перед школою вимагала завжди.

  • samsanty 31 мая 2023, 08:57

    Йдіть без аналізів, якщо є скарги, то лікар скаже, що треба здати. Якщо це в державній, то дасть направлення на безкоштовний аналіз сечі і ЗАК. Раптом треба буде кров здати на якийсь ще аналіз, то одним махом здасте, а не по кілька разів дитину колоти - кров брати.

  • JuliaLesnaya 31 мая 2023, 09:25

    Існує графік обов'язкового обстеження дітей до 18 років, я думаю, логічно притримуватися його + поговоріть з сімейним, до якого можете звернутися вже на новому місці, може ще щось вирішите додати до обстеження.

  • JuliaLesnaya 31 мая 2023, 09:26 1

    Картинка
  • OksanKa 31 мая 2023, 09:47

    Окуліст, кардіограма, узі черевної порожнини, загальний аналіз крові (можна капрограмму га гельмінти і кров на цукор) ,як для мене цього достатньо.

  • McMari 31 мая 2023, 12:39 1

    Дякую всім) Не очікувала, що стільки порад буде) Малій 8 років, останній раз майже рік тому в Німеччині робили аналізи, бо потрапили до лікарні з отруєнням. Ще жовчний в неї деформований. Але тоді- взагалі не розуміла що в тих аналізах було- без перекладача ніяк, а його не було. Тепер для себе хочу все перевірити.
    А ще- тільки зараз перечитала запис та зрозуміла, не задумуючись написала українською) Раніше складно було, той суржик завжди заважає))

  • JuliaLesnaya 31 мая 2023, 13:03

    Якщо жовчний - то додайте узд жкт, може який ще аналіз по цьому напряму.

  • McMari 31 мая 2023, 13:35

    @JuliaLesnaya Дякую, про це також думала)

  • Ta_ta 31 мая 2023, 19:08

    Коли я останнього разу хотіла пройти деяких лікарів, то педіатр пояснила, що зараз уже не дають направлення просто, бо так захотіла мама. Тільки якщо дитину щось турбує. Звісно, направлення мені дали. Але тоді роблять запис з нібито скаргами на здоров'я. Якось так. А перед школою ніяких аналізів не здають. Тільки огляд стоматолога, педіатра та окуліста (той самий педіатр дає прочитати букви). Ото й все.

  • JuliaLesnaya 31 мая 2023, 20:48

    Цікаво. Нещодавно виникли питання щодо здоров'я сина, 15 років на той момент було майже, то я ще додатково нагадала сімейній, що минулого року довідку в школу брали без обстеження, а в цьому як буде? Вона взяла той графік, що я вище показала, і виписала всі до одного направлення, там де скарг не було і не було зв'язку до того, що турбувало, всі аналізи + те, на що були скарги. Такого чек апу ми , дорослі, собі не робили мабуть, ніколи, як оце сину.) Та по суті як раз обов'язкових лікарів ще не пройшов і половини, бо зачепилися на одній проблемі, та там його вузько направлено обстежували і в хвост, і в гриву, я стомилася його навіть записувати, то вже поступово доб' є те обстеження, що не горить, для довідки. Але суть мого спічу - лікар без питань по графіку всіх видала.

  • Ta_ta 1 июня 2023, 08:21

    @JuliaLesnaya Так, вони видають. Але у програмі відмічають, що видають, бо є скарги на те і те. І плакати якісь повісили ще до початку війни, що тепер безкоштовно можна пройти отакі обстежені стільки-то раз на рік. І все. І там було мало всього у переліку. Звісно, якщо є скарги, то будуть обстежувати і лікувати скільки потрібно. Але "я так хочу" з часом приберуть зовсім.

  • Mariia_k 1 июня 2023, 00:53

    В Польщі ЮНІСЕФ на базі госпиталю проводить обстеження дітей - повний огляд лікаря, аналіз крові морфологія, гепатити А, В, С, залізо, ТСН, віт. Д, HIV, Ige. Окремо - зір і проби на астму.
    По направленню лягаємо на алергологічне обстеження, яке не доробили в Україні.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб