Ортодонт дитячий

Привіт.  У кого є контакти дитячого ортодонта м Київ (бажано центр).

Проблема - щербина між передніми верхніми зубами у дитини 10р.

Хто знає як це виправляють і скільки по часу приблизно.  Це пластина  чи брекети?

як дитина переносить?

Темы: Лікарі


Теги: детский ортодонт киев

11 комментариев

  • OksanKa 3 апреля 2023, 15:04

    Аналогічна проблема) 11 років, були в декількох ортодонтів, сказали спочатку підрізати над губою вуздечку, потім брекети, але у малого не дуже велика щербина і ще ікла не вилізли повністю. Я ще почекаю ікла і потім будемо дивитись.

  • Sunflower_ 3 апреля 2023, 15:24

    У моєї теж не велика, одні кажуть треба вже виправляти інші кажуть почекати ікла, я нічого не розумію...

  • GlamKid 3 апреля 2023, 15:25

    У моєї була широка, але зійшлась, зараз майже 11 років

  • Lyubochka 3 апреля 2023, 16:01

    наш ортодонт каже чекати поки ікла вилізуть, каже може зійдуться зуби самі. Якщо ні, тоді вже будемо виправляти. Сину зараз 9,5. Носив рік пластинку, виправляв прикус. Коли вдягали пластинку була велика щілина між зубами, після року значно зменшилася. Тож чекаєм ікла)) Одне вже випало, внше хитається

  • Lepestok 3 апреля 2023, 15:33 1

    Можливо я помиляюся, але здається цим слушно займатися, коли всі постійні зуби вже є.

  • glazzz 3 апреля 2023, 16:07

    Ми ось тільки но були, сказала що підрізати вуздечку обов'язково, а потім чекати поки вилізуть ікла - так більша ймовірність що зуби стануть на місце самостійно, без брекетів і скоб. Прикус у нас правильний.

  • Landish 3 апреля 2023, 16:44

    Сначала диастему убирают, а потом уже смотрят по динамике. У меня сошлись передние зубы сами. Обычно брекеты предлагают

  • Nikki 3 апреля 2023, 16:57 1

    У мене в такому віці також була щербина між зубами. Після того, як з'явились всі постійна зуби (мабуть, років в 12-13), зуби зійшлись. Але консультація ортодонта потрібна. Моя донька носить пластину , але по іншій причині , їздимо на Зоологічну ,там кафедра ортодонтонії, хороші лікарі.

  • EvgeniaEvgenia 4 апреля 2023, 08:31

    Розкажу нашу історію. Сину було 9 років, виправили за літо. Спочатку пластика вуздечки верхньої губи в хірурга. Через місяць прийшли за пластинкою, виміряли і через пару днів вже надягли. Носив, знімаючи лише на їжу, постійно. За місяць зубки зійшлися, прям кожного дня помітні були зміни. Але пластинку знімати ще не можна було. Місяць ще в ній ходив і зараз досі спить в ній. Потрібно, щоб зубки закріпилися в положенні міцно. Син дуже легко все переніс, а я щаслива, бо було зовсім не гарно а зараз голівудська посмішка))) Доречі, з нього не сміялися, він не комплексував.

  • EvgeniaEvgenia 4 апреля 2023, 08:45

    Кажуть, буває, що самі сходяться. Але тут потрібно на саму вуздечку дивитись. Нам ортодонт сказав, що не дасть зійтись, якась особлива виявилася)

  • Pchelka 8 апреля 2023, 23:18

    В мене була щербина велика в дитинстві . То тоді виправили швидко пластиною. Десь мені років 8-9 було. Було боляче, але я була відповідальна дівчина- носила і не знімала. То були 80ті роки, брикетів тоді не було.
    Щодо брекетів: їх не бажано встановлювати до 14 років, бо в дітей дуже м‘яка емаль ( вона формується до 14 років приблизно) і потім, з великою веронідністю , з‘являться мікротріщини на емалі.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб