Знов ці кити

СТОЛИЧНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВРЯТУВАЛИ ДІВЧИНКУ ВІД САМОГУБСТВА (ФОТО, ВІДЕО)

З’ясувалося, що вона разом із подругою були учасниками так званих «груп смерті» у соціальних мережах. І вчора ввечері мали виконати останнє завдання – стрибнути із багатоповерхівки.

Про зникнення 15-річної дівчинки і залишену нею передсмертну записку правоохоронцям повідомила її мама.

За викликом відразу виїхали співробітники сектору ювенальної превенції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

«З’ясувалося, що дівчинка за кілька годин до цього вимкнула телефон, видалила свій профіль у соціальній мережі, однак при перевірці ми виявили, що вона була учасником кількох «груп смерті», які пропагують культ насильства і жорстокості, та читала книгу про самогубство», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

На пошуки дитини відразу орієнтували всі патрулі, особовий склад територіального управління підняли за тривогою, залучили спецпідрозділ та військовослужбовців Національної гвардії України.

«Зрештою після кількох годин пошуків дівчинку із явними ознаками переохолодження та порізами рук ми знайшли на останньому, 16 поверсі, багатоповерхівки. Неподалік виявили навушники та ще одну записку, у якій вона написала своє останнє бажання», - повідомив начальник сектору ювенальної превенції Шевченківського управління поліції Євгеній Панченко.

Згодом поліція встановила, що дівчинка разом із подругою були учасниками групи «Синий кит», виконували завдання, які їм надавав адміністратор, зокрема наносили собі порізи на руках у вигляді кита, цифр і слова «да» - на нозі.

«Цього вечора вони мали виконати останнє завдання – покінчити життя, стрибнувши із багатоповерхівки або ж шляхом повішання. Разом вони піднялися на верхній поверх, одна зі школярок злякалася і пішла. Саме її спочатку розшукали поліцейські, яким вона розповіла, де може бути її подруга. Однак на місці, де вони розійшлися, втікачки не було. На її пошуки пішло кілька годин – і зрештою дівчинку знайшли, вона була у безпорадному стані і не могла пояснити, для чого це робить» - зазначив Андрій Крищенко.

Дитині відразу викликали «швидку». При огляді у неї виявили як нові, так і застарілі порізи (написи і малюнки) на руках і ногах. Їй надали необхідну медичну допомогу - і мама забрала її додому. Зараз із обома дівчатками працюють правоохоронці та поліцейські психологи.

За фактом доведення дівчинки до самогубства розпочато кримінальне за ст. 120 Кримінального кодексу України. Шевченківські правоохоронці з’ясовують усі обставини події, для встановлення фігурантів злочину залучили працівників кіберполіції. Зловмисникам, які штовхають дітей до самогубства, загрожує до десяти років ув’язнення.Правоохоронці звертаються до батьків із проханням більше часу проводити із дітьми, цікавитися їхніми справами, організовувати їм цікаве дозвілля і дотримуватися порад поліції.

https://www.facebook.com/dtp.kiev.ua/posts/773144296184799

Темы: Виховання і психологія

30 комментариев

  • Sanechka 19 февраля 2017, 17:01

    Вот уроды.. странно что все уже знают про эти группы и не могут найти организаторов.

  • Viktoriya1981 19 февраля 2017, 17:03 3

    Не могут или не хотят? Население стране не нужно. Одних выбили на ато пенсионеры от голода вымрут.

  • Tomik 19 февраля 2017, 17:26

    Не могу понять, почему до сих пор,не выяснили откуда вся эта хрень, и в наш то время интернет возможностей

  • Veronka 19 февраля 2017, 21:56

    Они регистрируются по новым адресам,долготна одном месте не сидят, уроды

  • Viktoriya1981 19 февраля 2017, 17:01 1

    Какие то дебилы. Вроде 15 лет солидный возраст

  • 4 комментария
  • Elluna 20 февраля 2017, 12:26 1

    Девочки, вы зимой часто своего 15-и летнего ребенка видели с трусах и майке, особенно если бы это тщательно скрывалось. Я была в подобной компании в 15 лет, а некоторых были показы на руках для понтов, и никто из их родителей ничего не подозревал. Это мы своих 2-4-х летних вдоль и поперек обсматриваем, а детки постарше если что-то скрывают, то скрывают надежно..увы

  • CandyNut 20 февраля 2017, 13:09

    Ну зная такие случаи, надо все же стараться высматривать. Не специально, а хотя бы невзначай. Не ходят же они дома в полной экипировке.

  • Elluna 20 февраля 2017, 14:08

    Или как вариант семейные походы в бассейн))

  • IRina_PL 19 февраля 2017, 17:03 2

    Жесть... Уже и программы показывали и все равно "телята" такое делают

  • Magdalena 19 февраля 2017, 17:06

    Яка мета цих людей, які доводять дітей до самогубства?

  • 4 комментария
  • Aleksandra15 19 февраля 2017, 20:21

    может там применяются техники гипноза? выбираются со слабой эмоционально-волевой сферой дети и потом обрабатываются. страшно это.кому м ожет нравится смерть-только действительно больным людям

  • Arabeska 19 февраля 2017, 20:47

    Не может а применяют,там психологи работают с ними по скайпу.

  • Veronka 19 февраля 2017, 21:57

    Да,это хорошие психологи к сожалению, находят самых уязвимых

  • Afrodita_ju 19 февраля 2017, 17:10

    Не могу понять,как эти "киты" настолько промывают детям мозг,что они вообще перестают думать?!Как?!Понятно ято там психологи задействовпны,но все же?!И в основном дети с благополучных семей с хорошими родителями...

  • LuLuda 19 февраля 2017, 17:13 1

    Вот основное в статье!
    Правоохоронці звертаються до батьків із проханням більше часу проводити із дітьми, цікавитися їхніми справами, організовувати їм цікаве дозвілля і дотримуватися порад поліції.

  • Vegerya 19 февраля 2017, 18:19 1

    Деймтаительно основное. Те кто внимательно читал обратили наверняка внимание на то что на теле многочисленные старые и новые порезы на руках и ногах. И куда интересно родители смотрят, чтоб не видеть такие вещи.

  • Len_ok 19 февраля 2017, 17:24 1

    Хорошо было бы запустить ряд передач о том, как не допустить такого. Думаю это дети с нехваткой рожительского внимания

  • 2 комментария
  • Len_ok 20 февраля 2017, 12:51

    Да, любовь и заботу деньгами не заменить (

  • Puppy_in_the_bush 20 февраля 2017, 12:57

    У викладачки були клієнти - батьки хлопчика-підлітка. Наче благополочна сім'я, але було одне але: вони все бізнесом займались і помітили, що щось не так за місяць до того, як син помер від передозу.

  • Len_ok 20 февраля 2017, 13:30

    Это ужасно, и увы, от этого ни кто не застрахован (((

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб