Взуття Мері Джейн: що воно таке і з чим носити?

Взуття, що не сходить із подіумів та трендів уже понад рік. І наступні сезони не стануть виключеннями.

Спочатку розберемось, що це за взуття Мері Джейн?

Мері Джейн — це модель закритих туфлів на низькому ходу з одним або кількома ремінцями. Найчастіше вони виготовлені зі шкіри, мають один тонкий ремінець, що застібається на ґудзик, кнопку або пряжку, округлий і широкий носок, тонку підошву та низькі підбори. Носяться з колготками чи шкарпетками, а то й зовсім без них.

Уперше туфлі Мері Джейн з’явилися на початку 20 століття. Спочатку їх носили як жінки, так і чоловіки, але починаючи з 1930-х років у США (і з 1940-х років у Європі) вважалося переважно взуттям для дівчат.

Мері Джейн була персонажем, створеним Річардом Фелтоном Аутколтом у його коміксі «Бастер Браун», уперше опублікованому ще в 1902 році.

У 1904 році Аутколт відвідав Всесвітню виставку в Сент-Луїсі та продав ліцензії 200 компаніям на використання персонажів Бастера Брауна для реклами своєї продукції. Серед них була компанія «Brown Shoe Company», яка пізніше найняла акторів для гастролей по країні, виступаючи в ролі персонажів Бастера Брауна в театрах і магазинах. А стиль взуття, який носили Бастер Браун і Мері Джейн, став відомим під її назвою «Мері Джейн».

Тепер це взуття, що може бути виготовленим із різних матеріалів, на високих підборах, з будь-якою формою носка і з кількома ремінцями.

А носять його як діти, так і дорослі. До того ж, чоловіки також.

Цього сезону велику популярність здобули саме балетки Мері Джейн, проте залишаються актуальними й будь-які інші інтерпретації.

З чим носити?

Взуття Мері Джейн легко поєднується з прямими та вузькими джинсами, шкіряними штанами, легкими брюками, сукнями та спідницями довжини міні та міді. Ось кілька варіантів для натхнення :heart_eyes:

Якщо ви фанат класики, цінуєте комфорт та шукаєте стильне взуття, обовʼязково зверніть увагу на подібну пару :star_struck:Варіанти на Кашалоті:

https://kashalot.com/aukcion/tufli-novye-68685239/

https://kashalot.com/aukcion/stilnye-blestyaschie-tufli-69427551/

https://kashalot.com/aukcion/nezhnye-baletki-59278847/

https://kashalot.com/aukcion/skidka-rasprodazha-tufli-baletki-stelka-25-5-66986415/

https://kashalot.com/aukcion/krasivye-kozhanye-firmennye-tufli-70307553/

 

:question:Подобаються Мері Джейн? Чи маєте у своєму гардеробі таке взуття?

 

- А. 

Темы: Одяг і взуття


Теги: обувь, обувь женская, тренд, тренд 2022, мери-джеин

2 комментария

  • Ya_Ole 7 октября 2022, 22:39

    Привіт. Маю, не часто взуваю, бо чомусь вони мені не такі зручні, як іншее взуття.

  • IvanNa1977 8 октября 2022, 08:43 1

    У мене немає подібного взуття, чомусь не подобаються . У подруги є,якогось крутого українського виробника, але вони мені як дитячі совдеповські сандалики і все тут :face_with_hand_over_mouth:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб