Смена временной защиты в Европе

Девочки, кто менял страну проживания в Европе, подскажите пожалуйста.  Сестра с марта была в Польше, с сентября уехала в Хорватию. И там чтобы получить временную защиту -у нее просят справку что она не получает временную защиту в Польше (как-то так я поняла).

Как можно получить эту справку онлайн? Куда писать? Или вообще такой справки нет?

Темы: Війна в Україні


Теги: справка о временной защите

7 комментариев

  • Solojuli 15 сентября 2022, 18:56 2

    Вона в Польщі подавала на якісь виплати? Якщо так то від них потрібно відмовитись письмово або особисто.

  • ElenaPre 15 сентября 2022, 19:41

    https://m.facebook.com/groups/1521615004629341/?ref=group_browse

  • ElenaPre 15 сентября 2022, 19:42

    Це грк6по легалізації в Польщі може нехай там запитає, адмін суровий дядько, але, може підкаже

  • Zefirka123456 15 сентября 2022, 23:00

    @ElenaPre Спасибо!

  • yulcha01 15 сентября 2022, 20:32 1

    Она не могла пол года просидеть в Польше не имея защиты. Наверное просят у нее справку что она не получала выплаты все таки

  • Nothing 15 сентября 2022, 23:23 1

    Я не знаю,як змінити країну захисту з Польщі на Хорватію.Але можу розповісти,як моя двоюрідна сестра міняла проживання з Естонії на Швецію.В Естонію вона з дітьми приїхала на початку березня 2022.Оформила тимчасовий захист і навіть виплати отримувала.А протягом 80 днів вирішила переїхати до мене в Швецію.На правах безвізу вона мала право протягом 90 днів переміщатися по ЕС.Вона в міграційній службі написала заяву на анулювання візи,яку надали в Естонії, написала заяву на скасування виплат.Через тиждень їй анулювали візу і дали довідку про анулювання виплат.З цими документами вони перемістилися в Швецію.Там їм надали тимчасовий прихисток.
    Як переміщатися з країни ЕС в країну яка не входить в Шенгенську зону не підкажу.Але назад в країну ЕС її не впустять,якщо вона відмовиться від прихистку в Польщі,бо немає безвізових днів. Потрібно буде 90 днів жити за межами ЕС.
    Якщо вона жила в Польщі з березня по вересень, то песель зі статусом укр.отримала.Песель анулювати неможливо, він надається один раз і на все життя.Статус укр анулюється автоматично, якщо громадяни України були за межами Польщі більше 30днів.Виплати на дітей,якщо вона оформляла,потрібно було закрити через подання заяви до ЗУСУ. Якщо діти знаходилися за межами Польщі більше 30днів ,а не повідомили в ЗУС і виплати не зупинили, то на матір накладуть штраф і буде віддавати кошти нараховані за всі місяці коли діти не жили в Польщі. Якщо вона реєструвалася на біржу праці і оформляла допомогу соціальну,як малозабезпечена,то теж необхідно писати заяву до уряду праці і анулювати виплати. Ці всі довідки про анулювання допомоги на дітей 500+ і як малозабезпечена можна взяти в ЗУСі.
    Виплати від ООН і одноразова фін.доп не рахується.
    Консультуйтеся з юристами чи можливо з працівниками Зусу,як правильно все зробити.

  • Zefirka123456 16 сентября 2022, 11:35

    Спасибо за ответ!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб