Мами-водії, допоможіть, дайте пораду!

Доброго вечора! Свідомо обрала розділ "Освіта дорослих"! Мабуть розуму мені трішки бракує. Геть себе не впізнаю. По натурі я цілеспрямована особа, але зараз просто опускаю руки. Близько двох років тому отримала посвідчення водія, не купила, не "по-блату", а навчалась, проходила іспити, тобто весь процес відчула на собі. Але до цього часу практики й навичок - не було.

На початку тижня чоловік купує автомобіль, оскільки старша дитина навчається в школі очно, й молодша (1,7) також на мої плечах. Вже третій вечір я намагаюсь опанувати свій страх, як тільки сідаю за кермо. В очах різні картинки, з жахливими наслідками. Я боюсь завдати шкоди, боюсь бути за кермом наодинці з дітьми... Завжди поруч чоловік, але мені потрібно їздити без нього. Мені потрібно до психолога? Чи краще до автоінструктора й ще раз пройти практику? Чи все ж таки змиритися з думкою, що не всіх є здібності кермувати? 

Темы: Освіта дорослих


Теги: страх вождения

75 комментариев

  • JuliaSha 8 сентября 2022, 22:31 21

    З інструктором потренуватися, потім самій без дітей і без чоловіка. А потім вже з дітьми. Нікуди не спішіть, будьте уважні, не звертайте увагу на тих, хто бібікає, що потрібно швидше. І через деякий час будете ганяти під музичку)

  • celebtatum2007 8 сентября 2022, 22:32 3

    Візьміть кілька уроків з інструктором. Хоч здавали і самі, але з часом все забувається. Вам просто треба все згадати, зараз паніка, бо був перерив. Коли здавали, все ж було добре? Тоді ж страху не було?

  • Svetochka13 8 сентября 2022, 22:58 2

    З інструктором завжди себе заспокоювала, що в нього також є педаль "Тормозу", в разі чого. Під час іспиту, найбільшим розчаруванням було, що з першого разу не здам. Але здала... А зараз інший рівень ризику.

  • Tanyas 8 сентября 2022, 22:37

    К инструктору, сама сейчас учусь)

  • Tanyaverhovec 8 сентября 2022, 22:38 2

    До інструктора я була в такій же ситуації. Чоловік поїхав на війну, а я залишилася з трьома малими дітьми. 5 занять і я спокійно поїхала з малюками на своїй автівці

  • Koosha 8 сентября 2022, 22:40 4

    Все проходить з часом. Вам потрібна щоденна практика. Не очікуйте, що швидко перестанете боятися

  • Wild_fairy 8 сентября 2022, 22:41 1

    Ге всім дано, але ті, кому не дано, не йдуть на курси водіння, бо знають цей факт про себе. Якщо ви пішли і закінчили, то зможете їздити, лише потренуватися треба. Я за інструктора

  • EvgeniaEvgenia 8 сентября 2022, 22:53 5

    До інструктора походіть декілька занять на вашому авто. Але єдиний спосіб перестати боятися - це сідати і їхати. Кожень день обов'язково, бо після перерви хочаб в два-три дні вже здається, що все, розучилася. І страшніше ще більше)
    Третій рік активно за кермом, але картинки й досі малюються різні. Забороняю собі про них думати. Тоді норм.
    Спочатку виїзжати добре самій по маленькому колу, потім збільшувати маршрут поступово. Я так і поїхала. Дитину у крісло, сама за кермо, зуби стисла і вперед, кружляти по району))) Краще їздити не в годину пік на початку)
    Удачі Вам, все вийде:ok_hand:

  • EvgeniaEvgenia 8 сентября 2022, 22:57 3

    І ще Вам така порада невеличка - наплюйте на всіх, хто там сигналить чи поспішає. Я казала собі, ну то й що, що я їду повільно і обережно на якійсь ділянці. Почекають. Головне - всі доїдуть кому куди потрібно, нехай і на 3 хвилини пізніше. А як буду смикатися - буде дтп і тоді ми вже всі тут надовго застрягнемо)

  • Mariia_k 8 сентября 2022, 22:57

    Спробуйте їздити сама, без чоловіка і дітей. Я теж колись боялась, потім пішла на курси повторно, їздила з інструктором, потім сама і дуже рада, що переборола себе. Бо прийшлось виїжджати за кермом з київської обл. коли почалась війна. Так що бажаю успіху!

  • Pchelka 8 сентября 2022, 22:58 1

    До автоінструктора точно не варіант. Буде точно, як з чоловіком - поряд - ви спокійні, нема поряд- стрази і паніка.
    Я таке відчувала довгенько, доходило до того, що сиділа годину до виїзду ( пардон) на унітазі зі страху.
    Але, вот усе пройшло практично, як попала одна в пробку. Простояла години три на мосту Патона і все.
    Просто намагайтесь якось себе пересилювати і сідати за руль скоріше.

  • Pchelka 8 сентября 2022, 22:58

    Стрази - то є страх

  • Svetochka13 8 сентября 2022, 23:03

    @Pchelka От чоловік мені каже теж саме. Чому я вирішила, що інструктор пояснить краще ніж він? Їздимо без дітей, намагаюсь опанувати себе. Відчуваю себе гірше ніж ведмідь в цирку. Авто на автоматі, а я ніби мавпочка.

  • Pchelka 9 сентября 2022, 14:58

    @Svetochka13 Я катался з інструктором , як придбала авто. Відкаталася спокійно разів 10-15.
    А , як сама опинилась- :dizzy_face:‍:dizzy:.
    Тому я знаю, що кажу

  • Ira_in_love 8 сентября 2022, 23:09

    Сідайте і їдьте самі, помаленьку, вуличками де немає інтенсивного руху, відчуєте себе впевненіше, їдьте на інші. Я півроку їздила за кермом поруч з чоловіком, так співпадало, і думала що добре їжджу. А потім сіла сама, і все було наче вперше:joy: . Десь 3-4 виїзд, почувала себе досить впевнено, десь через пів року вже їздила по Європі

  • Svetochka13 8 сентября 2022, 23:13

    Такі історії дають надію, що я також зможу.

  • Marischka 8 сентября 2022, 23:15

    Інструктори не допоможуть. В мене було 4 різних + брат. Тільки практика, коли сам за кермом.
    Я так само починала: боялася, їздила повільно, боялася кожного зайвого руху. Потім почала їздити щодня, бо через хворобу не могла багато ходити пішки. Але мені так само було страшно. Кожного разу , коли виїжджала. Так вдома відмучила пів року.
    Тепер живу в Бознаде в іншій країні і не мою іншого виходу, тільки їздити машиною, бо відстані великі. Наприклад, до музичної школи 40 км. З першого дня тут за кермом. Страшно, роблю помилки, але продовжую. Інших варіантів в мене немає. Вже рік за кермом. Тепер курсую між містами і містечками. Стала впевненіше.

  • Veronka 8 сентября 2022, 23:19 4

    У меня было тоже самое, боялась и не ездила....и представьте себе помогла война, пришлось уезжать из Киева, муж не водит а машина есть....сели с мужем и детьми и поехали , тогда страшнее было чтобы не прилетело на голову, страх езды ушёл на второй план. Уехали в село, там тоже ездила, потом привыкла, машину почувствовала, мозг адаптировался и теперь езжу смело. Была неприятная ситуация, крутой поворот и выехала в кювет, а утром села и поехала за водой, не испугалась, даже муж не ожидал... Короче говоря важна практика , втянетесь! Моя ошибка была в том что я расслабилась, начала гонять , лучше этого не делать и все будет отлично!

  • Veronka 8 сентября 2022, 23:21

    Единственное я бы поставила партроники, это идеально.И машинка у меня автомат, все же легче и удобней, особенно в пробках вечных

  • Vesna_Spring 9 сентября 2022, 00:19

    Все приходить з часом, автошкола це маленький період і в ній ви досвіду не встигли набути… те що ви хочете щоб поруч був чоловік це норма, тиждень два, ви почнете відчувати машину, опануєте себе і буде набагато краще, це нормальний страх, просто треба час… якщо є можливість то поки разом з чоловіком набувайте досвіду, як будете відчувати машину, її габарити, то ви самі зрозумієте, що готові і без нього їздити) все у вас вийде!

  • SSSSS 9 сентября 2022, 00:47 3

    Де ви є? В Києві???
    В мене правам більше 20 років. Не їздила взагалі років 15. Потім взяла 2 уроки у чарівної жінки. Реально 2 уроки і вже сіла в свою машину. Вона чарівниця, всім своїм дівчатам рекомендую. Хоча боюся і досі, не моє це, але їзжу) Якщо потрібні контакти, пишіть, дам в особисті)

  • 7 комментариев
  • ta_ma 9 сентября 2022, 15:31 1

    Можна номер, будь ласка)

  • Wassabi 9 сентября 2022, 15:45 1

    @SSSSS Напишіть і мені, будь ласка)

  • s_n_m 9 сентября 2022, 21:58 1

    @SSSSS І мені будь ласка напишіть)

  • mariwka2209 9 сентября 2022, 07:13

    Нужно ездить, только тогда страх уходит. И тут только вы с этим сможете справиться, взять себя в руки и ездить

  • Lena4114 9 сентября 2022, 07:24

    По - перше, зрозуміти, що Ви нормальна. Звилюватися за діткй попуч це нормально і природньо.
    По- друге, все приходить з опитом, Чим більше тренуэтесь, Тим спокийнише будете.
    По - третє, і найголовніше, обов'язково вирте в себе! В вас все вийде! Якщо б ви буди не здании водити, Ви б нааіть на курси не пішли.
    І останнє, не йдіть до будь - якого інсттруктора, краще до жіночки, як писали вище, навіть якщо вона далеко вид вас. Бо вам потрібна не стільки практика водіння, скільки віра в себе , в те, що у вас все вийде. А воно таки вийде!!!! Бажаю успіху!

  • Lena4114 9 сентября 2022, 07:25

    Боже, що воно друкує!))))
    Вибачте)

  • horoscho 9 сентября 2022, 07:44 2

    О знайома ситуація. Пройшла через це в липні. Боялась ДУЖЕ. Але розуміла що маю лише два місяці до початку школи. Все чекала вихідних чи вільних днів, щоб повчитися їздити. Але якось колега, розказала що також почала їздити сама, без нікого на механіці…. Глохне багато раз, включає аварійну і каже іншим «сорян з ким не буває»….. я цю історію проаналізувала…. Липень і до середини серпня їздила із чоловіком, але одразу по місту , від середини серпня їжу сама. Зараз ще є проблема із парковкою- де вузько навіть не пробую поміститися. Від їзди і своєї незалежності - кайфую! Моя проблема в тому - що я дуже відповідальна, але я себе налаштувала: Я ПОВИННА водити!

  • Svetochka13 9 сентября 2022, 08:28

    Ви ніби описуєте мою ситуацію. За цей тиждень так змучилася проводити пів дня в дорозі, оскільки школа не близько, ще й меньша зі мною. Думала, що сяду й поїду, а зараз аж в душі холодніє як згадую, що про те, що буду їздити сама.

  • zolu6ka 9 сентября 2022, 09:11

    Дівчата, теж планую здавати на права, скажіть, ви за механіку чи за автомат? Мій страх, що я переплутаю педалі не дає мені туди потрапити, до школи(((

  • 10 комментариев
  • InSel 9 сентября 2022, 12:00 4

    @zolu6ka Сейчас в правах есть отметка, что учились на автомате или механике. Если учитесь на механике- на автомате сели и поехали, после автомата такого не будет, на механике, я имею в виду. По поводу "как работает машина"... то не заморачивайтесь, любую машину нужно "чувствовать", особенно габариты и смотреть на все 360 градусов, что вокруг происходит

  • zolu6ka 9 сентября 2022, 13:02

    @InSel Дякую

  • Hungry_GalMary 9 сентября 2022, 15:07

    Автомат

  • InSel 9 сентября 2022, 09:15

    Только практика! Потихоньку, помаленьку. Медленно. Оцениваем ситуацию. Сзади могут сигналить, если что - "хай хоть лопнут, я учусь". Всё получится, главное, на детей не отвлекаться и газ с тормозом не путать)

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб