Які країни Європи ще приймають українців

Усім привіт, буду дуже вдячна вам за пораду або інформацію, які зараз країни Європи ще приймають українців?

Дуже важко зосередитись та прийняти правильне рішення, життя начебто випробовує на міцність, та я повинна забезпечити доньці безпеку, навчання, умови для нормального життя.

З батьком дитини я у розлученні, він з Грузії: з самої вагітності він перетворив моє життя на пекло, постійні обзивання мене, рідних, не приходив додому, жив у машині, я його бігала шукала, намагалась допомогти, та все марно - я подала на розлучення 2 роки тому, дитині іноді допомагає іноді ні, як йому захочеться, з днем народження не привітав її, місяць не спілкувався. Тому їхати до нього або родичів не варіант, і дитину потім не дозволять вивезти.

До Харкова повернутись додому не гарний варіант, квартира ціла, але щоденні прильоти небезпечні, руйнувати психіку доньки шумом вибухів я не можу.Та й роботу я втратила з початком війни, роботи у місті зараз не знайти. 

Зараз ми у Туреччині, в мене є місяць щоб тут побути та потрібно кудись їхати: медицина дорога, останні 4 тижні ми вже як на замовлення по вихідних ходимо до лікарні, щоразу такі чималі сумми виходять + ліки, житло дуже дороге, працювати можна лише з робочою візою - в готель мене не взяли (дитину ніде залишити,а садочок 200-300$ в міс). 

Варіант до кінця війни поїхати до Європи, але куди я не знаю: ми були в Італії у березні (але я не подала документи на тимчасовий захист - мені сказали що працювати я зможу лише коли вивчу мову, були великі складнощі з документами: у мене і у доньки різні прізвища та не було біометрії у дитини)


Теги: помощь беженцам, беженцы в европе

136 комментариев

  • Wild_fairy 30 июля 2022, 16:14

    якщо ви в Анталії, то там є волонтерський центр для дітей українців, де можна їх залишити, як садочок

  • 1 комментарий
  • Julia704 30 июля 2022, 16:29 1

    Буду їхати з Туреччини, це не та країна в якій можна перебути з невеликими заощадженнями, ціни на продукти теж підвищились

  • Wild_fairy 30 июля 2022, 16:40

    @Julia704 цей центр тільки но відкрили росіяне, які втекли з росії від режиму путіна і таким чином намагються щось робити корисне. Анталия, Муратпаша, (улица) Cumchuriyet cd., 59, 2 этаж. Може хоч поки ви там, стане у нагоді

  • Julia704 30 июля 2022, 17:04

    @Wild_fairy Дякую:blue_heart:

  • Mariia_k 30 июля 2022, 16:42 3

    У кожній країні нелегко, треба визначитись, що саме ви хочете - житло платне або безкоштовне? яку роботу, враховуючи знання або незнання іноземних мов? садочок для дитини? Хто буде доглядати, якщо на лікарняних?
    Якщо ви вже були в двох країнах, вам треба вже продуманий варіант, тому форуми по країнам - саме дієве, щоб скласти думку.

  • 1 комментарий
  • Mariia_k 30 июля 2022, 19:42 1

    @Julia704 В Польщі за 250 Евро ви кімнату тільки знімите, але спочатку можна попробувати по програмі 40+. хоча по цій програмі якщо пропонують, то далекувато від великих міст але з іншого боку садочки є всюди.
    Якщо англійську знаєте, то англомовні країни краще, але там житло ще дорожче.

  • Fialka345 31 июля 2022, 17:39 1

    @Mariia_k У Польщі цінується Англійська, якщо вивчити польську , можна працювати як перекладач , або вчитель англійської , особливо в маленькій містечках . Подивіться оголошення про роботу. І 40+ на чотири місяці це теж підтримка , але треба ретельно перевіряти . + 300 злотих на людину єдиноразово і 500 злотих на дитину регулярно.

  • Mariia_k 1 августа 2022, 14:18 1

    @Fialka345 Я вже працюю з 19.04 як імпорт менеджер в польській компанії, знаю англійську і польську. Але я мала гарний досвід в Україні.

  • yulcha01 30 июля 2022, 16:47 1

    Что в вашем понимании принимают? Полностью обеспечивают? Таких не много.
    Рядом с вами Болгария. Еще есть отели, рпботающие по программе защиты - на морском берегу с доплатой, в глубине страны/горах бесплатные и с питанием. Но надо узнавать какие именно отели и где есть свободные места. При получении болгарской закрылы вы также оформляете налоговый номер (разрешает устраиваться на работу) и страховой номер - по нему получаете книжку на себя и ребенка, подписываете договор с личным врачом и очень многое эта страховка покрывает. Включая базовые операции у стоматолога (пломбирование и вырывание зубов). Прием у врача 1,5 евро у того что подписали, он дает направления на бесплатные анализы, направления к узким специалистам (прием тоже 1,5 евро), рецепты на лекарства с частичной компенсацией стоимости. Если не ориентироваться на отели по программе и есть деньги снимать жилье, то в далеке от моря можно снять за вменяемые деньги квартиру (мы снимаем трехкомнатную за 200 евро, мебель и техника присутствуют, не так как в Турции), но в глубинке и с работой хуже конечно. Язык очень перекликается с русскии/украинским, по крайней мере примерно понимаешь о чем говорят и многие из страшего поколения немного помнят русский. Дети в школы и сады принимаются по закрыле бесплатно...
    Подруга в Чехии. Им предоставили жилье в семье (весь второй этаж частного дома), государство хозяину компенсирует, им выплачивают пособия. Но с предоставленным жильем свои приколы, а уйти на съем не могут - ну очень дорогая аренда. В школу детей оформила, страховки тоже пополучала, разрешение на работу взяла. Рассказала что в их городе и конкретно в школе очень много цыган. Люди приехали из Украины в марте, отдали девочку в школу и ее цыгане подсадили на наркоту. Ребенку 10 лет если что :face_with_symbols_over_mouth:. Информацию услышала от мамы девочки...
    Вторая подружка в Германии. Но там как повезет и куда попадешь. Она уехала в самом начале, то устроилась нормально. Да и сама такая что ей легче дать чем объяснить почему не хочешь)) жилье помогли найти, компенсацию платят, ребенок в школу сразу пошел,ходят на курсы, учат язык, пока учат - получают пособия. А знакомая не так давно вывезла из Харькова лежащего отца, поехали в Германию тоже, попали в такие условия, что через неделю бежала роняя тапки и сказала лучше мы в Харькове под обстрелами будем чем в том лагере что нас поселили. В общем как повезет с немцами. Съем тоже очень дорогой и голая квартира
    Румыны говорят тоже пособия платят, но за них только это и знаю. Ну и язык же там...

  • 17 комментариев
  • Ekatrudenko 31 июля 2022, 20:02

    @zorya Да , все ездят работать в Катовице

  • zorya 31 июля 2022, 21:43

    @Ekatrudenko О,точно,Катовице
    Она там и работает

  • mama_Tanya 4 августа 2022, 16:01 1

    @Julia_83 Роботи в Польщі валом. Аби було бажання працювати. Залежить звісно і від запитів. Директором вас не візьмуть працювати навіть як що ви будете знати польську. А на якісь прості посади то будь ласка.

  • Natura 30 июля 2022, 16:55

    В Чехии с жильем как повезет,но на улице с ребенком не оставят,оформляться лучше в Брно или Пардубице ну или что там по пути будет. Не в Праге, там жилья и не было,а во времянке говорят море цыган. Самим снимать дорого. Сейчас сады и школы закрыты, но с сентября можно будет отправлять, детей принимают. Работы хватает на заводах без знания языка. Пособие платят. Страховку на пол года дают. Свекровь ходила , выписали без проблем ее лекарства, они тут по большей части дешевле,чем в Украине. Без рецепта купить можно Панадол и ещё какие то мелочи, все основное через врача. Даже иголки к шприцам идут через рецепт.

  • 6 комментариев
  • zorya 30 июля 2022, 23:09

    @Natura Спасибо!

  • zorya 30 июля 2022, 23:10

    @Natura Одежда,еда не интересует))
    Переночевать пару дней
    И на том спасибо

  • Natura 30 июля 2022, 23:20

    @zorya Шанс получить жилье есть, люди выезжают, много селят и сейчас в общежития и лагеря. Просто насколько условия вас устроят, то уже вопрос. Никто не гарантирует люксов. В городах ( ну в нашем есть) есть локальные очереди на дальнейшее расселение, но говорят они не сильно движутся

  • Oksana_S 30 июля 2022, 17:30

    Британська програма Homes for Ukraine працює, хоча вже складніше знайти сім'ю, яка виступить в якості приймаючоі сторони на 6 місяців.
    Нижче дуже коротко реалії соц виплат і садочків. Може вам знадобитися ця інформація. Це мій особистий досвід.

    Картинка
  • 13 комментариев
  • Julia704 1 августа 2022, 04:48

    @Nata_allisa Можете, будь ласка, пару посилань написати як у вас буде час: де спонсорів можна шукати. Дуже дякую!

  • Julia704 1 августа 2022, 12:13 1

    @Nata_allisa Щиро вам дякую!!:blue_heart::yellow_heart:

  • Ksanna 30 июля 2022, 19:11 1

    Вчера говорила со знакомой, они в Словакии, очень довольны. И садиком и школой и работой, бесплатное жилье у них до конца года, а дальше не знают пока как будет, за выплаты не спросила.

  • GlamKid 30 июля 2022, 20:01 1

    Я постійно дивлюсь на Хорватію. Там є одноразова допомога грошова і є від червоного хреста.

  • 1 комментарий
  • GlamKid 30 июля 2022, 21:39

    @maksim Я дивилася рейтинг дешевих країн і вона була в перших рядках після Болгарії.

  • maksim 30 июля 2022, 22:24

    @GlamKid Нет. Болгария тоже совсем недешевая .

  • Lilka 4 августа 2022, 23:08

    @GlamKid Она была дешёвой когда курс евро был 12

  • Olala13 30 июля 2022, 20:47 1

    В Германии принимают в Бохум в лагерь , условий не знаю. Платят деньги кормят, оформляют в центре занТости, отправляют на курси , в моем городе уже не принимают

  • 2 комментария
  • Efemerall 31 июля 2022, 14:10

    @Yanka Так. Я в Нижній Саксонії. Але приїхала сама по собі спочатку до знайомих- пару днів в них жила і потім вони повели в Ратхауз і там знайшли житло для нас з дітьми. Це було в кінці березня. Зараз не знаю як буде- багато біженців і житла не вистачає

  • Yanka 31 июля 2022, 14:47

    @Efemerall Я про те,що людина не може просто собі їхати в маленьке містечко,навіть якщо до знайомих,але земля переповнена,то не будуть реєструвати.Тобто їхати потрібно в центр Ганновер,а далі вже направляють,вибору там немає.Куди завезуть там і буде

  • Lynxx 31 июля 2022, 15:13

    @Yanka В Нідерландах так само. До Червоного хреста, а далі розподіл.

  • Sonja5 30 июля 2022, 22:18 1

    Приїджайте в Швейцарію- житло забезпечують,виплати є, в школу дитина буде ходити обов’язково! Якщо будуть які запитання, то питайте. Допоможу , чим зможу

  • Oksana___oo 30 июля 2022, 23:11 2

    А які виплати, скажіть, будь ласка? Бо Швейцарія країна не дешева...

  • Julia704 30 июля 2022, 23:21

    Дякую дуже, що написали - почитаю про Швейцарію!

  • Sonja5 31 июля 2022, 15:07

    @Oksana___oo Взагалі- то, в кожному кантоні( області) різні виплати. В моєму(Аргау) - на мене і двох дітей- 182 франка на тиждень, один раз в місяць- на одяг по 20 франків, житло- оплачують, проїзд - видали абонемент в нашій місцевості.

  • mmaxaon 30 июля 2022, 22:39 2

    Подруга в Швеции. Социальное жилье дают, но не сразу постоянное (выбирать жильё и город нельзя). Ребенка берут в школу, когда дают постоянное жильё. Продукты, вещи, химию дают+пособие на хотелки.

  • tatyana__777 30 июля 2022, 22:40

    Послушаю.

  • LuLuda 30 июля 2022, 23:06

    Мои знакомые перебираются из Польши в Норвегии. Говорят, что там очень хорошие выплаты и если идешь на курсы норвежского языка, тебе платят "зарплату" в размере 2500€ в месяц

  • 3 комментария
  • LuLuda 31 июля 2022, 22:38 3

    @Natura норвежский язык один из самых сложных

  • Natura 31 июля 2022, 22:50

    @LuLuda Надо же, и так страна непростая, а ещё и язык сломать можно

  • Dastish 1 августа 2022, 09:33

    @Natura у меня знакомый, ну очень не бедный человек. в Норвегию с женой ездили на своей машине... с палаткой и примусом или как оно называется для готовки еды у туристов на свежем воздухе. все там ну очень дорого

  • zorya 30 июля 2022, 23:14 4

    Не удаляйте тему,пжл)

  • Julia704 30 июля 2022, 23:23

    Добре:blush:

  • Sanechka 30 июля 2022, 23:30 2

    Ірландія, зі знанням мови їдьте туди. Там є певні проблеми з житлом але все ще селять, платять гарні виплати.

  • 6 комментариев
  • Sanechka 31 июля 2022, 08:08 4

    @Brend Читала за палатки.. ну так, це очікувано, можна жити місяць. Ну два в родині, а роками ніхто не витримає жити з чужими людьми на голові.

  • Sanechka 31 июля 2022, 08:09

    @Sanechka Значить треба дивитись там де ще дають житло, бо це найголовніше,

  • zorya 31 июля 2022, 10:50 2

    @Sanechka І я вважаю
    Житло найголовніше
    А вже маючи житло, можна роботу шукати
    Бо з роботи хочеться вернутися і відпочивати,в норм.умовах
    А не баржі,палатки,в'язниці (хай і не діючі),підлоги монастирів чи спортзалів((
    Так можна тимчасово пожити,ну 2 тижні
    Але ж не місяцями

  • Dariya 30 июля 2022, 23:32

    :flag-de:ЗАГАЛЬНА ІНФОРМОРМАЦІЯ ПРО НІМЕЧЧИНУ ДЛЯ ТІХ ХТО ЗБИРАЄТЬСЯ ВИЇЖДАТИ З УКРАЇНИ.
    Ліміту прийому біженців зараз немає, проте є розподіл по землях. Приймають ті землі, де на момент часу є бюджет із соціальних виплат. Ситуація змінюється щогодини, і куди Ви поїдете не знає ніхто. Приїхати в конкретне місто можна лише за програмою «Поєднання сімей»
    :globe_with_meridians:У Німеччині є три міста, що розподіляють біженців: Берлін, Котбус та Ганновер. Коли ви приїдете туди, вас розподілятимуть землями. Вас посадять на потяг чи автобус і пошлють у ту землю, в якій зараз відносно менше біженців.
    :tent:️Там ви потрапите, як правило, до первинного пункту прийому біженців, де буде проведена перша реєстрація. Потім вам нададуть адресу з табором, в якому ви житимете. У таборах є дах, ліжко, їжа, санпослуги.
    Там є бюро, яке керує табором та може допомагати при оформленні документів. Як правило, там також є волонтери-перекладачі, які можуть допомогти зрозуміти.
    Як відпочинете, настане час оформляти ваші папери на статус (в Ausländeramt), і грошову допомогу (в Jobcenter, пенсіонери та інваліди в Sozialamt). Jobcenter/Sozialamt вам оформлятиме також медичну страховку.
    Після цього можна шукати дітям школу або садок (часто оформляється станом центрально) і оформлятися на інтеграційні мовні курси.
    Тільки отримавши тимчасову реєстрацію, можна шукати роботу та окрему квартиру. З останнім складно. Квартир замало, на оголошення потрібно реагувати протягом годин.
    Оформлення паперів та пошук квартири може затягнутися на тижні, іноді місяці. Але весь цей час у таборі все ж таки буде де жити і що їсти. Перші медичні послуги там також є.

  • Julia704 31 июля 2022, 00:31

    Дякую як ви все детально написали, ось трохи бентежить проживання в таборі, далекий родич казав, що хочеться збігти звідти

  • Dariya 31 июля 2022, 01:34 1

    @Julia704 Це інформація з телеграму)) якщо їхати в невеликі містечка, то табори дуже непогані. Нещодавно знайомі прожили місяць в такому таборі, в них була окрема кімната. А ті хто залишався поблизу великих міст - то розповідають що там дуже важко жити в таборах, навіть не має місця де усамітнитися (( я з таборами не стикалася, бо німці які нас підібрали на кордоні з Польщею допомогли нам з житлом і реєстрацією. Але, я розумію, що нам дуже пощастило зустріти таких людей

  • R9bina 31 июля 2022, 09:57

    @Julia704 Табори різні, на який попадете, є такі, звідки люди не хочуть виїзджати, є понаненькі, але ліжко і їжа буде. В таборі поки все оформите та знайдете житло можна провести місяць-два, а якщо ви пробиіна, то менше місяця

  • ALysytsia63 30 июля 2022, 23:50

    А про Черногорию никто не поделится опытом?

  • Oxana78 31 июля 2022, 22:21

    У меня отец там с марта, но он живет у друзей. Финансовой помощи там никакой не дают. Дают только медстраховку и школу для детей. Но туристический сезон подходит к концу, и там относительно недорого можно снимать жилье, если есть какие-то источники доходов. Работу там сложно найти.

  • Ekatrudenko 31 июля 2022, 03:02

    Подивіться Канаду.
    Далеко , але файні умови

  • PoissonDeMer 31 июля 2022, 09:22 5

    Які умови , крім візи і 1 разової допомоги ??? В Канаді знайти житло без кредитної історії практично не можливо (є варіант заплатити за рік оренди наперед, а це чималі кошти). А оплата житла в єс, поки чекаєш на візу? А перельот? "Файні умови" - якесь абстрактне поняття.

  • Julia704 31 июля 2022, 11:42 1

    Та в Канаді житло дороге, дуже, швидко роботу може й не знайду, а ось житло просять часто наперед заплатити не за 1 місяць. В Канаду добре їхати якщо вже є робота по типу в ай ті, я там сама не витягну ніяк, навіть з разовою допомогою

  • Valya_Sofy 31 июля 2022, 09:47

    Со знанием английского ещё подходит Голландия, но тут тоже как повезет. Перечислю свои плюсы и мунусы.
    Первый это бесспорно безопасность, наши девочки на каникулах за 10 дней объехали 8 стран, то сказали что Нидерланды лучше всего в плане чистоты и безопасности.
    Живём в отеле, за проживанием до 30 сентября не платим, есть типа питание.
    Медицина на мой взгляд это минус ,либо отсутствует либо украинцев не хотят лечить. Например у меня в Украине стоял диагноз артороз и я пила лекарства, здесь они закончились а новых купить не могу без рецепта. Доктора рецепт не дают, советуют пить парацетамол вместе с ибупрофеном.Есть в отеле люди с инвалидностью и раком , тоже в шоке, говорят Украина в этом плане намного развитей.
    Если найдете себе семью , то там выплаты хорошие( 950 евро на двоих взрослых), если в отель или другое муниципальное жилье типа с питанием то 55 евро на человека. Второй минус это питание, вот вроде бы мелочь, в у дочки за пару недель начались большие проблемы со здоровьем.
    В семье огромный плюс это возможность готовить. В отеле такой возможности нет, в на местную еду очень много жалоб. У нас утром и в обед по одному бутерброду на человека, вечером обычная еда, но выдаётся дозировано. Много воруют аля волонтеры.Например были крылышки, давали всем по одному, волонтеры себе не прячась понабирали огромные судки, нам дают на 90 человек одну пачку маргарина, волонтеры выносят упаковками и так во всем. Руководство в курсе, но держит позицию кому не нравиться , валите в Украину.Ну как то так.
    Многие пошли на работу, купили мультиварки , теперь хоть есть возможность кормить ребенка нормальной едой, хотя готовить запрещено администрацией.
    Зарплаты естественно выше чем в Украине, рабочий день у меня 9 часов, работаем на поляков, и этим все сказано)), очень тяжело физически.
    Городок у нас не большой так что и работы не много, но со знаем английского можно найти. Те кто работает вместе в голандцами довольны,поляки к нам относятся не очень.
    Рядом с нами отель, но там люди молодци они все собрались отказались от такого Аля питания и волонтеров и выбили себе кухню , соответственно им добавили выплаты на еду 200 евро которые до этого забирал отель. У нас так не вышло, мы от другого фонда живём.

  • 16 комментариев
  • Lynxx 1 августа 2022, 11:50

    @Lynxx Ось останні зміни:
    https://youtu.be/D_jcSYKZYNA
    А ось всі правила :
    https://ind.nl/en/ukraine/temporary-protection-directive-ukraine

  • Julia704 1 августа 2022, 12:13

    @Lynxx Дякую, я зрозуміла, зараз почитаю, олна дівчинка так виїхала з Туреччини до Великобританії, а інша до Ірландії недавно, але усе змінюється звичайно

  • Lynxx 1 августа 2022, 12:30 2

    @Julia704 До Великобританії і Канади всім можна, там інші програми, не Директива про тимчасовий захист.

  • amelish 31 июля 2022, 10:09 1

    Ирландия, помогают до сих пор приезжим, хотя и так уже ооочень много остров принял, дают жилье бесплатное сразу и выплаты, на маму с ребёнком около 1000€ в мес будет. Если повезёт и попадёте в более менее большой городок, а не село, то и курсы английского будут. Работать можно сразу же, работы валом даже с мин англ. В школу берут сразу ребёнка, с 4 лет, но до обеда, так что тем, у кого нет второй половинки, только на полдня можно выйти. Климат более менее, много дождей, но и нет резких перепадов температур. И самое главное - природа это нечто! Такой экологии ещё поискать нужно! Приезжайте

  • 5 комментариев
  • irenika 31 июля 2022, 16:01

    @Sanechka А що там з радіацією?

  • Sanechka 31 июля 2022, 16:04

    @irenika Почитайте

    Картинка
  • irenika 31 июля 2022, 16:07

    @Sanechka А, це природний фон високий. Я вже подумала, що ще щось надзвичайне пропустила

  • SvetaLana 31 июля 2022, 19:41 1

    Словакия принимает, до конца сентября бесплатное жилье и пособие.
    Есть помощь продуктами и питанием.
    При желании работа есть, но без знания языка только физический труд как правило, я за 4 месяца уже разговариваю со словаками, язык не очень сложный.
    Австрия принимает, условия те же. Пособия выше, меня лично отталкивает только язык.

  • zorya 31 июля 2022, 21:46

    Это они в конце сентября всем перестают платить?
    Или кто с самого начала войны?

  • SvetaLana 31 июля 2022, 22:47

    @zorya Всем. Но я думаю, что если военное положение будет длиться дольше ( а именно так и будет) то могут продлить выплаты!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб