Задержка развития у доченьки

Здравствуйте! Дорогие мамочки очень нужен Ваш совет. Дочка родилась в 36 недель путём КС. Врождённая пневмония уреоплазма. Месяц реанимации ИВЛ и т. медакаментозная кома. В анамнезе гипоксически ишемические поражения мозга и угнетения ЦНС. Пили Цераксон.До 7 мес.даже на живот не переворачивалась( нарушения опорно двигательной функции, задержка физ. развития) но после ЛФК, массажа и плаванье  пошло сдвиг в 11 мес. поползла в 1,1 пошла. Сейчас 2,7 столкнулись с проблемой горшка (какать просится писать никак) говорит очень мало. Невролог поставила диагноз недоразвитие речи и назначила Сомазина. Сегодня пошли на групповые развивает это был ад.... Она сорвала занятия, вылазила на стол орала и отказалась что-то делать хотя обычно очень комуникабельная ей интересно всё новое . К слову на комиссии в ирц она час пробыла сама с психологом и логопедом не плакала за мной и делала все что просили. Может ли Сомазина так влиять и вызывать гипервозбудимость и т.д. И возможно нам лучше заниматься с дефектологом индивидуально.Спасибо всем кто отзовётся потому что я безумно переживаю.

 


Теги: задержка речевого развития, задержка развития

42 комментария

  • Lynxx 31 мая 2022, 14:17 13

    В 2,7 даже задержку речи как таковую не ставят, а вы про задержку развития.
    Да, ребёнок в анамнезе с проблемами, нужно внимание и коррекция.
    Советовала бы перепроверить назначение у ещё как минимум одного невролога.
    На первом групповом занятии нормотипики тоже, бывает, так себя ведут. Особенно с СДВГ.
    Про Сомазину точно не скажу, вам лучше спросить у назначившего врача.

  • 10 комментариев
  • Wild_fairy 31 мая 2022, 17:35

    @Kokovika1987 Дивіться, спитала в дівчат з ІРЦ. Насправді - бардак, в одних ІРЦ пишуть висновок лише за наявності довідки від психіатра (тобто списують його заключення), в інших щось формулюють таки й самі. Але сдвг, ЗПР, когнітивні порушення то все компетенція виключно психіатра. Психологи, дефектологи можуть підозрювати , але діагностувати ні. Якщо вас турбує, то краще сходіть, тим більше, що є анамнез, чим раніше почнете вирішувати, тим кращий результат. Я завжди за те, щоб перестрахуватися.

  • Kokovika1987 31 мая 2022, 17:56 1

    @Wild_fairy Дякую Вам! Обов'язково підемо щоб не втратити час

  • mama_Tanya 5 июня 2022, 10:24

    @Kokovika1987 Моїй дочці назначили когнум, коли у віці 5 років вона в магазині впала і ней почалися судоми. І лікар в травмпункті після енцефалограмми написала їй діагноз судоми невідомого генезу назначила когнум і відправила додому. Так от коли ми вже пішли до іншого невролога то вона пролиставши нашу карту і побачивши що дочка має логопедичні проблеми сказала що когнум як раз можна пропити для того щоб дитина почала краще розмовляти, бо на більше цей препарат не здатен.

  • Doryarina 31 мая 2022, 14:22

    У сына моторная алалия. Начала бить тревогу до 3-х лет. Невролог сказала наблюдать, препараты не рекомендовала. Так как общее развитие, поведение - нормотипичное. С 3 лет и до 4 каждый день занимались с логопедом. В 3,8 начал говорить первые слова. До 4 лет уже речь. Потом началась война. Решила сделать перерыв до осени. Сын говорит нормально, но некоторые буквы может перепутать : сом-сон, ножка - ложка. Развитие на свой возраст. Препараты никакие не пили, кроме омеги. Но у нас кроме речи никаких задержек в развитии не было.

  • Nika_147 1 июня 2022, 00:52

    агроматичность есть?

  • Nysechka 31 мая 2022, 14:35 1

    Напишите в Фейсбуке,в группу Доказовi батьки,консультируют врачи,там вам лучше помогут

  • 2 комментария
  • Wild_fairy 31 мая 2022, 15:00 5

    @Nysechka дуже багато дуже різної інформації. багато теоретиків, або "протокольників", таке враження, що вони не вели ніколи дитину від року і до стану, коли вона вийшла в норму. Я працюю з дітьми з вадами розвитку і коли читаю тих "порадників", то, чесно, плюнула б їм в обличчя із чистим сумлінням. Бо скільки батьків до них дослухалися і не допомогли своїм дітям, то бачиш "у протоколах міжнародних такого немає", "доказової бази немає " і таке інше. ДОказова база давно напрацьована реальними історіями. Якщо немає ураження ЦНС, то немає і вад розвитку, а якщо вони є, то щось таки "поламане". Я з такими розумниками, як там, мала справу зі своєю дитиною, коли мені казали, що лише заняття, вітаміни і переросте. Якби я дослухалася їх, то невідомо до чого б це призвело. Але, на щастя, я мала освіту і розуміння процесів, тому шукало доти, доки не знайшла і лікарів, які нам допомогли, і причини, які таки були але не так просто діагностувалися

  • Kokovika1987 31 мая 2022, 16:13

    @Wild_fairy Як я Вас розумію. Сама медик лфк, масаж. Завдяки цьому витягла їх з фізичної затримки. А таких порадників багато які срут на медецину і пропонують пеленати діток бо їх бабусі так робили. А потім хватаються за голову чому у дитини сколіоз,х, пвдс та інші діагнози.

  • Wild_fairy 31 мая 2022, 16:37 1

    @Kokovika1987 так, в нас люблять крайнощі. одні за допотопне, інші - лише те, що в міжнародних протоколах. Але ж в нас медицина теж існувала і в неї були і свої наробки, і свої дослідження. Ні, то все дурня, тільки міжнародні протоколи... Хто стикався із медициною в Європі і не мав шикарної страховки, то, мабуть, знає, що з тими протоколами далеко не заїдеш і допомоги не отримаєш. Не допоміг тобі "протокол", ну все, допобачення, далі самі, за свій кошт самі шукайте спеціалістів.

  • Wild_fairy 31 мая 2022, 14:52 1

    сомазина - ноотроп, звичайно буже призводити до збудженості, але не так, що ось тут - дуріємо, а вдома - норма. Тобто якщо реакція була саме там, то, можливо, обстановка була для дитини занадто тривожною. Дайте час на адаптацію, сходіть ще кілька разів і самі не нервуйтеся дорогою. З вашим анамнезом препарати, швидше за все, назначені адекватно. Якщо збудження постійне, то можна попросити про призначення препарату "прикриття", із заспокійливою дією, або просто перетерпіть цей період, ви не перша. Моя дитина пила ноотропи курсами півжиття і нічого, ми всі це пережили, включно із вчителькою в школі, яку я просто попереджала про те, що найближчі півтора місяці будуть "розвеселі". Вона ставилася з розумінням до поведінки сина. Індивідуальні заняття, звичайно, будуть дуже корисними, тут без варіантів.

  • mama_Tanya 5 июня 2022, 09:52

    Моя дочка всі ноотропи пила в комплексі з заспокійливими препаратами. Ну і взагалі в комплексі з іншими препаратами згідно її діагнозу та поведінкових реакцій на курс препаратів. Але наша невролог наголошувала що приймати ноотропи в чистому вигляді не можна.

  • Julia2004 31 мая 2022, 15:40 4

    Я в шоке. Нам про задержку речи ( 40 недель, рожден и развивался в пределах нормы) до 4 лет говорили не беспокоится, а тут 2,7. С дефектологом бесспорно нужно наедине , если вас так беспокоит вопрос речи, какие групповые занятия еще и в 2,7.

  • 5 комментариев
  • Doryarina 1 июня 2022, 19:09

    @Doryarina Если слово длинное, например, сороконожка - будет проговаривать медленно

  • Nika_147 1 июня 2022, 19:12

    @Doryarina падежи? склонения?

  • Doryarina 1 июня 2022, 19:42

    @Nika_147 Нет, с этим проблем нет.

  • Summer 31 мая 2022, 22:04 5

    Мамы, которые пишут, что задержка речи в 2.7 быть не может, просто с этим не сталкивались.
    У меня моей дочки тоже была задержка, в 2.9 мы начали занятия с логопедом, дочка заговорила в 3.9.
    Психиатр назначал Сомазину, в комплексе с занятиями в центре развития речи был положительный результат. У моего ребёнка перевозбуждения или явных побочек не было.

  • 5 комментариев
  • Nika_147 1 июня 2022, 19:04

    @Kokovika1987 у нас в 4 стояла моторная алалия, ОНР 1.

  • s4aste2016 1 июля 2022, 02:31

    @Nika_147 Что делали, как занимались и каких результатов достигли. Дочери поставили онр 1

  • Nika_147 1 июля 2022, 10:00

    @s4aste2016 Логопед, реабилитационные центры, ноотропы. И мне плевать, что ноотропов нет в международных протоколах. У нас без них прогресс замедлялся в разы. И ноотропы надо подбирать очень индивидуально. У нас замена производителя, при том же действующем веществе, приводила к обратному эффекту.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб