Сирники з ізюмом та корицею – наш ідеальний сніданок. На конкурс.

Сирники – ідеальний сніданок для мене та мого чоловіка. Заради сирничків він точно встане з ліжка та відкладе всі заняття. А для мене такий сніданок дуже зручний, бо не потребує занадто багато часу. Хоч я і люблю готувати, все-таки на вихідних віддаю перевагу сім’ї, а не плиті)).

Спробуйте приготувати сирнички за нашим рецептом. Вони мають ніжну творожну структуру та апетитну скориночку, а запах кориці підніме з ліжка будь-якого соню. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти:

-         500 г домашнього сиру;

-         3 ст. л. цукру;

-         1 яйце;

-         7 ст. л. борошна (з гіркою) + на паніровку;

-         1 жменька ізюму;

-         1/2 ч.л. меленої кориці;

-         дрібка солі;

-         олія для смаження.

Яйце розтерти з цукром.

Додати сир і ретельно вимішати руками, тоді сирнички будуть ніжними на смак. Додати ізюм, корицю, дрібку солі та борошно. Ще раз вимішати. Якщо покласти більше борошна, сирники вийдуть твердішими – кому як подобається.

Дошку притрусити борошном. З тіста формувати колобки розміром з волоський горіх, обкачати в борошні та приплюснути руками. Можна робити більші колобки, тоді у Вас вийдуть МЕГА-сирники)).

У сковороді розігріти олію. Я беру рафіновану, без запаху, щоб ніщо не впливало на божественний смак сирничків.

Смажити сирники з обох сторін до золотистого кольору. Я накриваю кришкою, так сирники більш рівномірно просмажуються. Якщо Ви хочете більш хрустку скориночку і ніжнішу серединку – не накривайте сковороду кришкою.

Викласти сирники на тарілку та дати трішки охолонути – ну хоча б поки ви приготуєте чай, бо на запах кориці вже прибігли на кухню всі домашні. Насолоджуйтесь чудовим смаком душевного сімейного сніданку!

P.S. На першому фото відсутня табличка, оскільки при макрозйомці вона занадто розпливається. Всі фото зроблені спеціально для конкурсу.


Теги: кулинарный конкурс kenwood

10 комментариев

  • Silva 6 ноября 2016, 20:26

    Хороший завтрак. От меня лайк. А можно вопрос, сколько по времени вы жарите на каждой сторон ? У меня творог переплавляется и выходят сырники резиновыми.

  • DiankaZ 6 ноября 2016, 20:32

    Дякую! Смажу до золотистої скоринки, точно не засікала час, але думаю це 1-2 хвилини на середньому вогні на добре розігрітій сковороді.

  • DiankaZ 6 ноября 2016, 20:35

    Виходять точно не резинові - неодноразово перевірено чоловіком)))

  • Silva 7 ноября 2016, 14:56

    Спасибо, попробую.

  • olegik75 6 ноября 2016, 22:01

    Зачет,спасибо

  • DiankaZ 6 ноября 2016, 22:08

    Смачного ;)

  • KarambOlechka 11 ноября 2016, 14:23

    Делаю так же, но муки добавляю не больше 2-х ложек, иначе они становятся не сырниками, а блинчиками с творогом, но это кто как любит)

  • DiankaZ 11 ноября 2016, 15:50

    А в мене, якщо кладу менше муки, чомусь розповзаються і не держать форму - а у Вас виходять кругленькі і рівненькі? Навчіть і мене))

  • KarambOlechka 11 ноября 2016, 16:15

    Да, кругленькі і рівненькі, а головне, що дуже "творожні" ( я саме такі люблю). Головне, щоб сир був добре віджатий, але і не сухий. Все роблю "на око") додаю те саме, що й Ви, але борошна зовсім трішки, десь на 1 кг 2-3 ст. ложки, а яєць кладу двоє ( мама моя одне ціле і 2 жовтки без білків). Потім ложкою викладаю на борошно ( так приблизно одного розміру виходять). Ставлю сковороду і починпю формувати сирнички - кожну кульку спочатку обкачую, потім приплюскую,якщо борошна забагато, то зтрушую і жарю.Ліплю швидко і одразу на сковорідку, щоб вони не лежали в борошні, бо набирають його на себе і потім пригорають. Секрету ніякого не знаю) так роблю і завжди виходять рівненькі і смачненькі) Смачного)

  • DiankaZ 11 ноября 2016, 16:27

    Дякую!!! Обов'язково спробую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб