Домівка для минулого

Домівка для минулого. Про музеї, історію та мистецтво. Автор Роман Клочко. ВСЛ, 2019.Приємна, спокійна, "тепла" книга. Ідеально читати з дитиною до та після відвідування музею. Вона не яскрава, ілюстрацій майже немає, але її цінність саме в тексті. Читати легко та смачно))) Мені дуже сподобалось поєднання українознавчих та світових данних. Із задоволенням обговорювали з молодшим сином окремі нариси згадуючи свої подорожі та музейні відвідини. Тому сьогодні показую книгу + похід до Миколаєвського музею Суднобудування і флоту. А так як ми планували доїхати до Ольвії, то ще в дорогу брала Книгу-гру Стародавня Греція (Елвік, 2015), вона якраз знайомить з основними елементами давньогрецької культури. Але з Ольвією в нас не склалося, то буде пару фото з Давнього Гелікарнасу (він же Бодрум, Туреччина).

Миколаєвський музей рекомендую, з екскурсоводом - ще цікавіше. 

Моделі кораблів стародавніх та сучасних, діарама, зал Антарктичних досліджень і ще багато інших експонатів. Єдине, що після відвідування може лишитися неприємне відчуття обурення, яку розвинену галузь загубили в нашій країні!!!

Стародавня Греція - просто про давню історію (гарна серія, навіть не знаю, чи випускають її досі). Трохи розгорток з книги.

І вивчення історії на практиці)))

До нових зустрічей


Теги: обзор книг, укр, всл, история, искусство, роман клочко

8 комментариев

  • Gnomiki 9 сентября 2021, 10:03

    Дякую!! Дуже цікаво!

  • Marys 9 сентября 2021, 10:29

    Будь ласка)

  • le313 9 сентября 2021, 10:54

    :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
    Марічко, дякую за такий крутий огляд!
    Треба дістати свою Домівку для минулого і по-трохи читати дітям. Ми також мали музейне літо))) Менша доня трохи нудилася, а синові вже все цікаво.
    Така гарна книжка про Грецію. Треба запитати у бібліотеці.
    Пишіть частіше. Використовую багато Ваших ідей в навчанні дітей. Коли робимо леп-буки, завжди підглядаю у Ваші дописи :wink:

  • Marys 9 сентября 2021, 12:59 1

    Дякую. Приємно)))
    У Елвіка ціла серія, Михась колись показував -https://kashalot.com/club/post-5541945/
    Писати частіше - не встигаю, в інсту, хоч щось закидую (хоча далеко не все), а тут взагалі...
    Ще й Кашалот не всі фото підгружає, я так колись огляд писала, а він з 5 лише одно прогрузив, то я й перестала. Але іноді, долаючи всі перешкоди, я повертаюсь :joy:

  • Profesora 9 сентября 2021, 12:48

    Дякую, Машо, шикардосний огляд як завжди.

  • Marys 9 сентября 2021, 13:04

    Стараюся тримати рівень:wink:

  • zoria_zaycheska 18 сентября 2021, 17:46

    о, дякую :) іду дивитися вдруге :) дуже цікаво

  • Marys 18 сентября 2021, 18:59

    Будь ласка, ми сьогодні якраз про скіфську пектораль перечитували. Мрію добратися до київського музею й подивитися на неї в реальності.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб