Хроніки 7 (село і місто)

Отак вже майже середина літа, зима та весна промайнули за одну мить. Хочу трошки написати, що було, щоб і самій не забулося. 

Перезимували ми в хаті досить нормально. Але був у нас план "Ї", яким таки скористалися під час великих морозів. А саме, грілися ми увесь час конвекторним кондиціонером, а коли настав мороз надворі у мінус 20, то в хаті стало 14 градусів тепла, тобто кондиціонер не витягав, бо в інший час, коли на вулиці було десь до мінус 10-12, то в хаті виставляли комфортні 22 градуси плюс і вони тримались. Можна було підтопити пічкою, але шось дуже було ліньки. Тому на час морозів ми просто переїхали в містечко, що поряд (квартиру зняли заздалегідьтобто це і був підстраховочний план).

Взагалі цей рік було багато роз'їздів-переїздів. В мене навіть не було чіткого відчуття, що ми живемо саме тут, бо кожен тиждень-два треба було кудись їхати.

З не дуже давніх поїздок кілька фото вставлю. Ось, наприклад, виявилось, що через р. Сула, що в Полтавській обл., ходить паром.

А в Одесі я нарешті побувала у тому барокко-дворику, що ніяк не могла навідати раніше, коли приїздила

Тепер про село. 

В цілому вже плюс-мінус увійшли в якийсь ритм, тобто так багато вже нового немає для сприйняття, як минулого року. З розваг ходимо гуляти по лісу, під'їдаємо там, що знайдем (суниця, малина, шовковиця. Ну, типу як в місті в супермаркет сходити, так оце тут у ліс) та ганяємо косуль та диких препілок. Схема така: чоловік йде де вони сидять і гонить ту живність на мене, а я намагаюсь сфотографувати. Ну шо вам сказать...ще жодного разу не вийшло. Вони ж бо такі моторні, шурсть - і вже нема!

Весною ще ходили на пошуки дикої спаржі. Трохи було.

Город в мене дикий, тобто шо саме росте з мінімумом зусилль, те ї є. До речі, варіант з мульчуванням це якраз для лінивих, ну в міру, все ж замульчувати треба. Ось, наприклад, полуницю садили минулого року, замульчували соломою. Цого року я лише раз бур'ян прибрала коли вони цвіла і то, його було трохи, більша частина через солому не пробилась. А тепер грядка має такий виглад

Бачте, по краям купа трави, а біля полуниці майже нема, а я туди і не хожу від часу як вона відплодоносила.

Помідори теж в траві, чорнобривцях та амаранті, там навіть ківі зкраю є )))

Інжир та гранат "для галочки"

Лохина. З семи кущиків аж дві ягідки буде, о.

Ось ще клумбу покажу, але я не фанат квітів. Клумба взагалі є, бо так склалося. То давав хтось рослини, то самі садили, хто приїздив. Ну ясно, що вона теж дика.

Лілія відцвітає вже, а була гарна

Ось персик з кісточки

А це вже не на клумбі, а торохи подалі (там в нас всілякі трави - орегано, м'ята, лофант, тархун, шалфей і т.п.)

Ще в нас є дуже нещасні огірки

Вони тут не дуже в траві, бо ростуть на місці майбутнього басейну)

І на завершення рослинної теми розкажу ще як в нас з'явилась верба-мацуданка

Отже, якось один наш друг повідомив, що віддає свою мацудану. І ми такі: "Ооо, супер! Ми хочемо!" Але ж, ви бачите яке воно велике. Копали та обрізали пів дня, садили потім ще пів дня, а як везли взагалі краще не згадувати. Врешті то приросла, єдине, що лише знизу нові пагони є, а зверху вийшло сідало для птахів. Форма цікава, отже в цілому добре, що не зрізали верхівку.

 

 

 

Темы: Здоровий спосіб життя

18 комментариев

  • natysya77 11 июля 2021, 08:22

    я буду чекати)

  • R9bina 11 июля 2021, 11:09

    дописала)

  • natysya77 11 июля 2021, 12:37 2

    @R9bina ржу з огірків) але ви молодці)

  • R9bina 11 июля 2021, 13:19

    @natysya77 дякую

  • Polina_Andreeva 11 июля 2021, 15:06 1

    Интересно

  • R9bina 11 июля 2021, 17:28

    ))

  • Polina_Andreeva 11 июля 2021, 17:40

    @R9bina Как Вы везде успели?

  • R9bina 12 июля 2021, 12:22

    @Polina_Andreeva ну як, лише завдяки безладу))

  • Natutka 11 июля 2021, 17:45

    Двояке відчуття від допису :thinking: але я за Вашим життям не стежила, тому мабуть так) доречі паром у Полтавській області це де? Цікаво)

  • R9bina 12 июля 2021, 12:19 1

    точно не скажу, там так вийшло, що їхали без навігатора дорогою, якою завжди їздили та вперлися в розібраний міст, бо знаків не було на дорозі, довелося об'їзджати ту Сулу та в процесі цього натрапили на паром

  • Nik87 11 июля 2021, 18:32 3

    Огород конечно страшный у Вас)
    Показала маме, она была в шоке)))

  • 4 комментария
  • R9bina 12 июля 2021, 16:10

    @Nik87 30 соток руками проріджувать та сапать це як геройство для мене. А щоб вийти та шось поїсти на це поки моїх посадок вистачає. До речі, я ось спостерігаю за посадками екосадиб та такого плану активістів, то в них порядку більше, ніж в мене, звичайно, але трави високої теж вистачає і посадки в основному не є монокультурними. В мене чоловік город любить, єдине, що він постійно експериментує там, а я чисто з практичною метою, щоб щось подзьобать можу шось садить

  • bonita 13 июля 2021, 08:21 2

    Не все любят огород, я на него даже смотреть не могу. Не то что бы траву там рвать :joy:
    Не пойму почему если огород, то надо там корячится. Можно ж и не корячится если не хочешь, кому какое дело до твоих зарослей. Какие-то навязанные понятия .
    Сестра моя приезжает и говорит: боже я уже со стыда бы сгорела:joy: что соседи скажут
    Я ещё за соседей не переживала.
    Ну кончено если им легче быть в шоке и одеть себя медаль, то она на полочке если станет легче. Можно ещё и фото соседям показать, шокировать окружающих новой темой :joy:

  • Nik87 13 июля 2021, 09:20

    @bonita Если не любить это дело то конечно, не нужно на нем корячиться) все должно быть в радость.
    Я написала что люблю работать на огороде, и не из-за соседей. Я отдыхаю на огороде. Люблю наблюдать как все растет. Не знаю как это объяснить) но я не могу без огорода без природы...
    У меня сестра тоже не любитель огорода. Всегда говорит что лучше все купить чем с весны по осень там корячиться))
    Но это не про меня.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб