«Веселка», наше поповнення

Отакою красою поповнилася наша бібліотечка минулого тижня)))

Козацька абетка. Автор-упорядник: Яремійчук Ольга. Дизайн: Пшінка Микола. 80 с. Ця книга запала в душу після огляду Мирослави https://kashalot.com/club/post-11882599/ Але не можу втриматися, щоб не викласти ще купу фото. Це не просто книга, це ніби мистецький альбом!!! Так і віє від книги звитягою))) Єдине - обкладинка... Ніколи б не подумала, що за нею може ховатися щось ТАКЕ прекрасне)))

Гляньте, який форзац!!!!

А далі різні статті на всі літери абетки)

Пощастило якось придбати листівки із зображенням козаків роботи Васильківського)))

Тепер маємо отаку підбірочку енциклопедичного штибу про козаків))

Росте хлоп’я, мов кущ малини. Богдан-Ігор Антонич. Художник: Вікторія Ковальчук , 32 с. Як на мене, вдалий дует) Чарівні малюнки художниці з такими ж чарівними віршами поета)

Мені здається, стиль Вікторії Ковальчук ну дуже легко впізнати, такий самобутній))) Оця характерна веселковість зображень... Правда?

Леонід Глібов. Золота тарілочка (вірші, загадки, акростихи та байки). Художник: Радна Сахалтуєв, 2018 р., 218 с. Ех... ця книга прям ридма ридаю)))) Повелася на художника))) а ілюстрації виявилися ч/б... Ще й книга проклеїна... розворот зі змістом вже розвалюється трошки( Я люблю всі 50 відтінків сірого))) але ну не сприймається мені Сахалтуєв ч/б... а як вам? може, просто наша Галя балувана?

Якщо вийде, почитайте загадки))) Мені дуже сподобалися) Відкрила собі Глібова ще й з такого боку)

І байки)))

Мені Радна Сахалтуєв близький з Маурi Куннас)))  https://kashalot.com/club/post-19971355/

Як у раю. Оповідання. Володимир Кобзар. 48 с. Оповідання і новели про драматичні події в житті дітей, які вступають у цей великий прекрасний і водночас такий складний дорослий світ. Ця книга з'явилася у моїх книгозабаганках після огляду Ірини)

Моє відкриття вже дорослою тьотьою) Серія "Казки народів світу". Просто маст хевище!!! Дякую дуже Гномикам за Японські, індійські та норвезькі народні казки!!! 

Трохи більше покажу "Казки кримських татар". Мені дуже сподобалося оформлення початку та кінця казки, а от ілюстрації... програють, порівняно з іншими книгами серії) До речі, цієї книги на сайті вже не має, але по телефону сказали, що ще кілька примірників у видавництві залишилося, можна встигнути придбати)) 200 грн) І ще)) От як так, такий попит на цю серію, книги вже купити нереально, а у них немає фінансування на новий тираж (це я про Польські питала, їх ніяк не видадуть)... Сумно(( господарі з них поганенькі(( Продовження серії "Чарівного автобуса" - можна і не мріяти, з такою політикою(((

А форзацик милий-милий) Серцю любий)))

Тисяча і одна ніч : вибрані казки. Переклад: з арабської та передмова Євгена Микитенка. Художник: Вишинський Ігор, 2017, 198 с.

23 комментария

  • bondarka 16 июля 2020, 17:33 1

    "Козацька абетка" здивувала: така непримiтна обкладинка i таке гарне наповнення! "Росте хлоп'я як кущ калини" теж придбала, подобаються iлюстрацii Ковальчук. I вiршi гарнi. "Як у раю" читала лише одне оповiдання, про собаку. Плакала... Треба все ж прочитати всю книгу. Цiкавий огляд, дякую)

  • Kreminski 16 июля 2020, 17:42 1

    "Як у раю" тільки планую читати)))
    У мене прям на душі веселка, коли ілюстрації Ковальчук розглядаю) кажуть, українці дуже поетичний, пісенний народ) от мені так її ілюстрації сприймаються - пісенно-поетично)

  • Oksana_Kh 16 июля 2020, 20:19 1

    Вітаю із чудовим поповненням бібліотеки!

  • Kreminski 16 июля 2020, 20:35

    Дякую))) книжечки дуже потішили:blush:

  • bedruk99 16 июля 2020, 20:58 1

    Дякую! Є привід завітати до "Веселки" знову - Абетка дуже гарна)) Золоту тарілочку пару раз собі до корзини намагалась вкинути - не виходило, мабудь книги вже не було. Але я теж жалкувала б, якби прийшла з ч/б ілюстраціями(( Галя не балувана, а нормальна))

  • 1 комментарий
  • bedruk99 17 июля 2020, 13:35 1

    @Kreminski Так, був у мене допис з книгами веселки)) Та я, бачте, неврівноважена, піддаюся емоції, повидаляла всі дописи(( але всеодно сюди, до книг тягне:grin: і деколи пишу, хоч в основному читаю))

  • Kreminski 17 июля 2020, 13:47 1

    @bedruk99 Більше не видаляйте:pray::pray::pray: аякже, тут так добре, подивишся на гарні книжечки і біда—не—біда:joy:

  • bedruk99 17 июля 2020, 15:15 1

    @Kreminski Ваша правда)) Кашалот - це магніт якийсь))

  • le313 16 июля 2020, 21:45 1

    :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
    Яка ж то краса!!!!
    Вже мріятиму про Козацьку абетку :heart:
    Дякую, що нагадала за братів-собачат, треба забрати нашу від сусідів.
    А серія народних казок - це моя шкільна любов – брала постійно у шкільній бібліотеці, не дочитала жодну з них, але дуже любила розглядати ілюстрації :face_with_hand_over_mouth:
    І за Антонича дякую! Десяток років тому, після "12ти обручів" Андруховича, пробувала його читати, але не осягнула; час надолужити.
    Тисяча і одна ніч. Ммммммм...
    Мені гарні ч/б ілюстрації у збірці Глібова. Може я не такий вже й естет :grin:
    "Як у раю" заінтригувала.
    Після твого огляду хочеться піти в нормальну бібліотеку і кожну з цих книжок взяти собі))

  • 3 комментария
  • Kreminski 17 июля 2020, 13:22 1

    @le313 Хі—хі) я на кухню перейшла, там залишилися вільні полички:speak_no_evil:

  • Kreminski 17 июля 2020, 13:23 1

    @le313 Ага) поезія, і трохи драматургії))) дуже хочу знайти п'єси Олеся для дітей) у дитинстві читала)))

  • le313 17 августа 2020, 19:37 1

    @Kreminski І у мене вже є такий Антонич і така Козацька абетка. Тішуся :sparkling_heart:

  • valusenka 16 июля 2020, 22:49 1

    Чудові обновки, вітаю! І листівки теж краса! :thumbsup::heart_eyes:

  • Kreminski 17 июля 2020, 13:12 1

    Дякую))) але Ваша Анн Ромбі мені тепер спокою не дає:joy: мабуть, таки підзбираю грошей і замовлю у Гномиків усю серію:smile: буду розглядати—медитувати:sweat_smile:

  • NataliyaYan 17 июля 2020, 13:48 1

    Чудові книги! Антонича маю ще мою, стареньку, але люблю її всією душею, як і неповторні ілюстрації Вікторії Ковальчук. Цією весною мені пощастило купити на олх Бузинового царя і Буквар з її ілюстраціями, тішилась неймовірно. Буквар старша донька любить розглядати, а вірші Костенко то більше для себе. В моїх планах було скупити книги Веселки на цьогорічному Книжковому Арсеналі, але не склалось((( Класна у вас колекція про козаків! Дякую, що показали.

  • Kreminski 17 июля 2020, 19:52

    Вау! Вітаю з Бузиновим царем та Букварем)) і я їх хочу)
    Да...так шкода, що ми цього року без Арсеналу та Форуму(((
    Рада, що заглянули:hugging:

  • Aleksandra25 17 июля 2020, 14:07 1

    Красота!

  • Kreminski 17 июля 2020, 19:53 1

    Так глибоко і влучно:joy: повністю поділяю Вашу думку, коли така краса, слова зайві:smirk:

  • HoAnna 20 августа 2020, 14:57

    Чудовий огляд, чудові книги! Ілюстрації в укр книгах такі рідні, такі милі :) А Антонич - це щось дивне і цікаве))) Ці рядки "Антонич був хрущем..." тепер застрягли у мене в голові До речі, я десь в творі ці рядки зустрічала, можливо у Нестайка, але не впевнена)) І тоді не зрозуміла, що це таке було взагалі :grin::grin: І "Росте хлоп'я, мов кущ малини" - дуже гарний вірш!!! І за "Казки народів світу" і "1001 ніч" - дуже дякую!! Знайшла їх і завантажила :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб