Мармелад малиновий

Всім привіт) Хто був на ефірі як вам? Було корисно, цікаво? Розкажіть своє враження :point_down_tone1: А я поки що поділюся рецептом малинового мармеладу :wink: 

І так, мармелад стабілізуємо за допомогою пектину. Пектин буває цитрусовий, яблучний (жовтий), пектин NH та інших видів. Я в ефірі готувала на цитрусовому пектині, зазвичай готую на пектині  NH, але він у мене закінчився та і він значно дорожчий проте має стабільніший результат і є термозворотнім (тобто можна розігріти масу, яка загустіла і вона буде знову рідка). 

Лимонна кислота нам потрібна, щоб підсилити властивості пектину. Чи можемо замінити її на лимонний сік? Ні, не можемо.

Важливо знати скільки пектину в самій ягоді/фрукті з якого робите мармелад та скільки потрібно додати пектину. 

Тобто, маючи рецепт малинового мармеладу ви не зможете по цим же пропорціям зробити мармелад з грейпфрута наприклад, під кожен смак потрібно підібрати свої пропорції та температуру. 

Пюре малини - 250г

Цукор - 277г

Пектин - 7г 

Лимонна кислота - 4г

Глюкоза - 50г

Підготуйте всі інгредієнти завчасно. Цукор змішуємо з пектином. Лимонну кислоту розчиняємо у воді. Столову ложку кладемо в морозильну камеру, вкінці дізнаєтеся навіщо :wink:

І так, наливаємо в кастрюльку (повинна бути з товстим дном!) малинове пюре. 

Ставимо на вогонь нижче середнього і помішуючи венчиком доводимо до дрібних пузирьків (це десь 40 градусів будемо мати в пюре). Засипає дощиком наш цукор змішаний з пектином і розмішуємо постійно, щоб не було комочків! 

Далі доводимо наше пюре до кипіння і додаємо сироп глюкози (можна замінити на інвертний сироп, кукурузний сироп в співвідношенні 1:1). Сироп допоможе мармеладу довше залишатися м’яким та еластичним.

Варимо нашу масу до 107 градусів. Ніби все просто, але досить довго займає цей процес (хвилин 10-15 в мене займає), не забуває мішати нашу масу тому що може пригоріти на дні. 

Довели до необхідної температури, вводимо лимонну кислоту, гарно розмішуємо.

Тепер можна перевірити: дістаємо з морозильної камери ложку, капаємо каплю на неї. Буквально через пів хвилинки капля повинна загустіти, стати мармеладом. 

Всю нашу масу виливаємо або в прямокутну/квадратну форму чи рамку, а потім коли застигне нарізаємо його, або використовуйте порційні силіконові форми. Але з масою потрібно буде швидко працювати, тому що вона швиденько застигає і якщо ви використовували не NH а інший пектин то вже нічого з нею не зробите, хіба що з’їсте ложкою чи дасте дітям нехай люжкою їдять вони це дуже люблять :wink:

І так розлили в форму, тепер краще відправити мармелад в холодильник буквально на хвилин 30 і можна виймати з форми. Але якщо мармелад залитий в рамці, то потрібно більше часу, виймати його коли він повністю застигне і лише потім нарізати на шматочки. 

Готові шматочки мармеладу обваляти в цукрі (я цього не робила, мармелад з’їли швидше ніж я його виймала з форм), зберігати в будь якому сухому місці, щоб цукор не розтанув. 

Ніби нічого не забула :upside_down: Якщо є запитання пишіть в коментарях. Буду вдячна якщо будете відмічати мене або присилати фото звіти свого мармеладу :wink: Всім солодких снів! #julia_iusipenko_recipes

Темы: Десерты и выпечка

11 комментариев

  • Angelina 21 апреля 2020, 23:25

    я зашла в самом начале прямого эфира но, скажу честно, скоро вышла - ваши дети очень шумели.

  • 1 комментарий
  • Angelina 22 апреля 2020, 15:19

    @Julia_86 к сожалению, нет пектина( где вы его покупаете? и какое именно малиновое пюре используете? самодельное без косточек или покупное?
    я готовила пп-мармелад, из яблочного пюре и агара, очень быстро и просто, но это, конечно, немного другое) https://kashalot.com/club/post-26247903/ но вкусно)))

  • Julia_86 22 апреля 2020, 15:36

    @Angelina Пектин я заказываю в интернет магазинах кондитерских, но видела и в магазинах типа Мегамаркета, Метро... Пюре использую домашнее, разморозила малину и пробила блендером, я перетерла через сито но не полностью немного косточек оставила

  • Angelina 22 апреля 2020, 15:38 1

    @Julia_86 понятно, спасибо. Надо будет в Метро посмотреть пектин.

  • Solniwko 22 апреля 2020, 09:26

    А я не видела эфир? Есть в записи?

  • Julia_86 22 апреля 2020, 10:14

    Уже нету, к сожалению. Но буду проводить ещё правда пока не знаю когда, нужно чтобы детей кто-то занимал а то мешают очень во время эфира

  • Solniwko 22 апреля 2020, 10:33

    @Julia_86 Я поняла. Юля, а где можно увидеть анонс?
    И на какую тему будет МК? И стоимость?
    Спасибо)

  • Julia_86 22 апреля 2020, 11:48

    @Solniwko Эфир проводила бесплатно) в Инстаграмм у себя на странице, брошу ссылку в личку

  • Ira0912 24 апреля 2020, 10:39

    Здравствуйте, Юля, а можно и мне ссылку? Гляну сколько осталось пектина, если хватит, сегодня же и постараюсь приготовить. У нас в семье такое любят все

  • Julia_86 25 апреля 2020, 13:17

    Добрый день. Написала в личку

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб