Якщо дитина легко піддається поганому впливу(((

Добрий вечір! Маю двох третьокласників, вчимося в сільській школі, по 6 учнів у класі. Все ніби добре, але в нашому класі вчиться АЛЬОША!!!!!!!!!!!!!!!!

  Хлопчина з виду ніби й не дурний, із нормальної, забезпеченої сім'ї. Але для мене Альоша-то велика біда! І не тільки для мене, але для всіх однокласників і їх батьків. Він має неабиякий вплив на наших дітей. Чомусь всі роблять те, що їм каже Альоша: він матюкається, діти повторюють, а потім Альоша каже вчительці, що та і та дитина матюкалася і дитині пишуть у щоденник поведінку. Він намовляє дітей зривати уроки і знову те ж саме. І так вже третій рік поспіль. Альоша править маскарадом. Чи то у нього гіпноз, чи то дідько якийсь сидить, але діти всі як один виконують вказівки Альоші.

  Коли хтось із дітей має гроші на булку, то він найкращий Альошин дружбан. Альоша веде ту дитину у магазин і показує що йому купити. І діти купують!!! А часом він вибирає дитину, із якою сьогодні дружити не можна і весь клас дружно ігнорує того учня.

  У мене двоє діток в одному класі і їх також штрудує Альоша. Мене бентежить, що син із ним дружить і наслідує поганий прикдад. Вдома син- золота дитина, все робить по дому про що прошу, старанно вчить уроки, уважний, чуйний, культурний. А тільки-но іде до школи- поведінка в щоденнику, повідомлення від учительки на Вайбер. 

  Говорила Альошовій мамі про поведінку її сина. Та їй по фіг. Тільки усміхається і каже:"А що я вб'ю його?"

  А що мені робити??? Уже задовбалася пояснювати дітям, що вони мають мати свою власну думку і не слухати, що їм скаже Альоша, Вася, Тимофій. Що він завжди їх підставляє і дружить із ними тільки коли є вигода. Що якщо решта учні об'єднаються і будуть дружити між собою без Альоші, то він залишиться сам і врешті-решт перестане командувати ними! Та віз і нині там. Може і у Вас був такий Альоша. Як Ви із ним впорались???

Темы: психологічні рекомендації

22 комментария

  • marieasat 2 октября 2019, 22:10 1

    Целиком Ваша вина. Воспитали ребенка без мнения и продолжаете дальше . Ваш сын себя плохо ведет- это его бок, а не Алёши.

  • mariag2020 3 октября 2019, 10:12

    В тому і справа що я товчу не перший рік, що він має мати свою думку. Дітей маю двох. Як так, що виховую обох разом і дочка відстоює свою думку, а син піддається впливу зі сторони. Як саме донести до дитини ? Які аргументи використати?

  • ckovckov 3 октября 2019, 08:52

    Только говорить, объяснять и т.д причем объяснить желательно до переходного возраста. Тогда Алеша - это будет страшно. А что учитель говорит про Алешу?

  • 1 комментарий
  • mariag2020 3 октября 2019, 10:00

    Я розумію, що то чужа дитина і змінювати або виховувати його будуть батьки, а я маю свого сина. У першому класі той хлопчик часто бив сина. Я сказала давати здачу. Мій вищий і сильніший. Дав кілька разів здачу і Альоша заспокоївся. Тепер бере на слабо.

  • ckovckov 3 октября 2019, 10:33

    @mariag2020 Хотелось сказать вам, что негативный опыт - тоже опыт... но разный возраст и разная работа мозга... остается лишь говорить, говорить и говорить.... обсуждая ситуации и имитируя их. Главное не сильно ругать. Чтоб в себе не замкнулся

  • mariag2020 3 октября 2019, 10:55

    @ckovckov На скільки я розумію-у сина низька самооцінка, якщо він хоче комусь щось доказати.

  • Profesora 3 октября 2019, 23:39

    Може показати якийсь фільм, чи мультик, де отак юзають когось, щоб зі сторон подивився, як це неприємно. Тут ще питання малої кількості дітей, і видно дітки всі виховані і альоша самий наглий серед них, і немає протиставлення, якби дітей було більше, то була б система противаг, а так...можливо, якось навчати дитину відчуттю власності, ну типу в магазині щоб він розраховувався, щоб дома в нього була тільки його відповідальність, за щось важливе, щоб почав цінувати себе і свою думку, треба більше вчити продумувати ситуацію наперед, ну типу от дивись ти купуєш альоші булочку, і тоді у нас не буде сьогодні грошей на цукерки, бо якщо ти не хочеш тієї булочки, то можна було б вечером купити цукерки, думаю треба почати з дому, бо таких альош буде ще тьма, щоб дитина почала розуміти, що її думка важлива і може бути вирішальною, а не він просто виконує накази мами, тата, і потім альоші, десь тут збій, спробувати показати, що дитина відповідає за кожен крок в своєму житті, а не батьки і кожна дія має свої наслідки, я б думала щось зі спортом, де б були перемоги і боротьба за себе, щось, де дитина відчула, що вона керує своїм життям, а зараз просто вони як причаровані ідуть за альошою, бо звикли, що хто сильніший типу, той і веде, а попробувати показати сину, що він також сильний і керує своїми вчинками.

  • 5 комментариев
  • mariag2020 4 октября 2019, 11:36

    @Profesora Додати до цього списку ще 32-річну дитину із бородою, то можна і у голові поїхати:joy::joy:

  • Profesora 4 октября 2019, 11:52

    @mariag2020 :joy:

  • Profesora 4 октября 2019, 11:52

    @Profesora І у нас у тата борода:joy:

  • kjudby 8 декабря 2019, 14:50

    Нет такого имени.... ОЛЕКСIЙ!!!

  • 1 комментарий
  • kjudby 8 декабря 2019, 22:40

    @solodka Альоша!

  • solodka 8 декабря 2019, 22:54

    @kjudby Шо, Альоша?

  • solodka 8 декабря 2019, 22:56

    @kjudby По такой логике нет имени Люся, Мила, Митя, Аля и тд. Альоша, как и Леша - сокращённая ласкательная форма имени Алексей. Но имя существует.

  • kjudby 14 декабря 2019, 21:54

    Та не вы безграмотность написали имя на укр ОЛЕКСIЙ! На рос. АЛЕКСЕЙ

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб