6-й клас

Ох, нарешті шкільне життя починає ставати більш-менш рівномірним.

Підготовка до школи і перші дні школи пройшли без особливих потрясінь. У неділю, наприкінці першого тижня, або ж на самому початку другого тижня (за тутешнім розумінням) надійшло повідомлення, що з'явилося місце і сина чекають у Option школі (такі школи часто називають Мегнет). Розпочинати запропонували у вівторок.

Поїзд зійшов з рейок :) Ні, навіть, злетів!

Два тижні я возила дитину з і до школи. До школи 10 кілометрів, я не знаю чи це багато чи мало. Не орієнтуюся. Виходячи з мого досвіду - багато! Щодня я згадувала популярну у клубі дівчину. Як я її розуміла! Та вона монстр, бо потім ще й на роботу йшла. Й так цілий рік! Я ж наприкінці другого тижня почала трясти школу і транспортейшн, адже, як той бобік, до останнього подиху залишалося зовсім нічого! Школа і транспортейшн зрозуміли, за день провернули те, що їм не вдавалося зробити два тижні. Ура!

Взнаки давався, буде даватися й надалі, брак сну. Вставати о 6 ранку (я встаю о 5-50) після розміреного літа і тижня прокидання близько 8-ї, було ой як важко!

Проте, з'явилася додаткова година після школи і перед тренуванням. Нарешті дитина може поїсти дома і трохи відпочити перед заняттями спортом.

Також у новій школі сину запропонували поглиблену математику, чого ми не змогли допроситися у попередній школі. Можливо з часом б і вдалося, але руки опускалися. Дайте дитині тест, ок і зрадістю дають тест на Алгебру 1 (це програма 8 класу-старшої школи). Нова школа зробила свою пропозицію якраз у розпал перемовин про математичний клас 7-8, а не Алгебра1. Я не знаю причин такого ставлення, можливо щось пов'язане з успішністю. Але коли просишся у клас 7-8, а дають двогодинний тест по Алгебрі 1, стає зрозуміло, що щось тут не те. Дитина була розчарована, бо не все змогла вирішити і ми були розчаровані, як батьки, стандартними розмовами про "не все так погано як показує тест". У новій школі нам сказали, що не бачать позначки у його профілі, що він у програмі талановитих і обдарованих. Ми сказали, що син не у цій програмі і навіть не претендує, але вищий клас з математики зможе взяти. Відповіли, що сконтактують з вчителем початкової школи, подивляться на той його тест по Алгебрі1 і на результати тестів штату з математики. Пізніше того ж дня перевели його у 7-8 клас з математики! Знову ура! Син радий, що нарешті його успіхи оцінили.

У новій школі менше класів за вибором і більше обов'язкових предметів. Ще їм не обрізали, як звичайним школам, IB програму. Ще у них є "Наукова школа на природі" , син уже в жовтні їде на 4 дні в табір до лісу :) Поки усе виглядає досить цікаво і захоплююче.

А і ще! Ця школа не переповнена. Єдине, що тішило сина у перші години після сумної звістки, що тепер доведеться вчити іноземні мови (а не мову, яку теж у середній школі цього року скасували) було те, що у нього буде власний локер! Згодом новина про математику і він, начебто, вже повністю забув про свій сум і переживання у зв'язку з переходом до нової школи.

Поїзд став на нові, здається міцніші і потужніші, рейки. Вдалої подорожі :)

 

 

11 комментариев

  • Irisa 21 сентября 2019, 01:11

    Успіху!

  • Zzrzz 21 сентября 2019, 17:12

    Дякую!

  • Svetlana_Poland 21 сентября 2019, 06:59 3

    Що таке локер?

  • Zzrzz 21 сентября 2019, 17:14

    Вибачте, що заплутала. Шафка, де школярі тримають свої речі.
    Вона закривається на замок, тому локер.

  • Tanya_mama 21 сентября 2019, 08:49 1

    Половину не поняла, но мне так нравится ваш стиль написания и украинский язык!))
    Успехов вам в новой школе :)

  • Svetlana_Poland 21 сентября 2019, 12:37

    Я тоже

  • Zzrzz 21 сентября 2019, 17:14

    Дякую!

  • Ksanna 21 сентября 2019, 09:26

    А почему вы опять в новой школе?

  • Zzrzz 21 сентября 2019, 17:16

    Середня школа тут майже завжди окремо від початкової. Туди ідуть діти з кількох сусідніх початкових шкіл.
    Здається те саме, або подібне, хочуть зараз ввести в Україні.

  • seveneleven 21 сентября 2019, 09:42

    О, очень интересно!
    А что это за школа такая? Чего вы так хотели в нее попасть?
    Какие у сына оценки? Он отоичник?

  • Zzrzz 21 сентября 2019, 17:23

    О я писала колись :) У нашому шкільному округу "покращені" школи приймають не за тетами ірезультатами навчання, а за лотереєю. Це та школа, яку ми не виграли під час розіграшу місць, потрапили в лист очікування і от дочекалися :)
    Школа за відгуками дуже хороша, а за опублікованими рейтингами - найкраща, тому хотіли. Оцінки сина на рівні 3-4 за 4 бальною системою. Він не відмінник, звичайний учень.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб