Йоанна Яґелло

 

Нарешті і я познайомилася з "Кавою з кардамоном" - першою книгою з серії Йоанни Яґелло про Лінку Барську. В Україні ця серія видається ще від 2013 року, і є досить популярною серед читачів. Але мені до рук вона потрапила лише зараз. 

Про сюжет нічого не писатиму, бо існує багато відгуків на цю книгу, і, думаю, про сюжет там вже неодноразово розповідалося. Тому у цьому відгуку розповім лише про свої враження.

Беручись читати цю книгу, я думала, що це буде щось солодко-романтичне, про підлітків, про перше кохання. Але вже прочитавши перші кільканадцять сторінок, я зрозуміла, що - ні, романтика і кохання не будуть основною темою цієї книги. Хоча звісно без них тут також не обійшлося :) 

При подальшому ознайомленні "Кава з кардамоном" почала мені вже більше нагадувати детектив. Бо в основі сюжету є певна сімейна таємниця, яку Лінці ніхто з дорослих не хоче відкрити, і вона намагається до всього докопатися сама. 

Отож у підсумку це вийшло якесь поєднання романтичної підліткової книги з загадковим інтригуючим детективом. Досить таки незвично, але однозначно дуже цікаво. 

На мою думку, авторка цікаво і дуже влучно обіграла кінцівку, - ніби описуючи фотокартку. Зважаючи на те, що Лінка захоплюється фотографією, фото-мистецтвом, - така кінцівка виглядала дуже гармонійно, як на мене. Чудовий авторський хід.

У цій книзі Йоанна Яґелло описує життя своїх героїв дуже правдиво і реалістично. Тут підлітки є підлітками. Зі своїми проблемами, своїми переживаннями та емоціями, з першою закоханістю і нерішучістю, з деякою закритістю, з непорозумінням з батьками і, часом, з однолітками. Все, як у реальному житті.

Саме за це мені трохи раніше сподобалась й інша книга Йоанни Яґелло - "Зелені мартенси". Тож, як бачимо, авторка залишається вірною своєму стилю.

У "Каві з кардамоном" порушується багато різних тем: про сім'ю і довіру, кохання і стосунки, дружбу, навчання, мистецтво і т.д. Головна героїня багато розмірковує про кожну з них. І разом Лінкою ми намагаємося розібратися в деяких питаннях. Тож яким, зрештою, має бути кохання? Розсудливим чи емоційним? Чи варто перейматися речами, на які ти ніяк не можеш вплинути? Чи варто розповісти правду, якщо вона гірка, чи краще залишити все в таємниці? 

Загалом, книга мені сподобалась. Мені було цікаво, мені було смачно :blush: І я неодмінно хочу прочитати продовження.

6 комментариев

  • HoAnna 18 апреля 2019, 22:18 1

    Дуже гарно написали!! Все, я точно з Вами вже в клубі шанувальників Й.Ягелло :)))) Постійно не можу не прокоментувати відгук на її книги :))))

  • 2 комментария
  • HoAnna 19 апреля 2019, 10:40 1

    О, клуб шанувальників росте!! :grin: Ех, я так само чекаю, щоб купити дитині (і собі теж почитати) Щоденник Черепушки :)

  • ISvitla 19 апреля 2019, 13:16

    А мені цікаво знати, що ж там буде далі з Лінкою.
    Ех. Чоловік вже скоро з хати вижене, скаже "всі гроші на книжки спустила":grin:

  • valusenka 19 апреля 2019, 13:39 1

    Така сама ситуація з чоловіком :joy:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб