Бібліотечні знахідки

Біля нас є 2 бібліотеки, в які я не заходила вже багато років, тому дивлячись огляди дівчат, які знаходять цікаві книги в бібліотеках, вирішила і я туди сходити. 

Завели Абонемент на мене і на Еріка і пішли ми вибирати.

Одразу скажу, що я була приємно здивована бачучи, що там є. А коли побачила кролика Петрика, то ледь не луснула від щастя! І книга була в 4 екземплярах. Передививши всі 4 я помітила, що вони не є дуже затребуваними, дивно мені було...

А далі трішки про книги...

"Кролик Петрик та інші історії"

Можливо хтось закидає мене тапками, але я пишу власні враження від книги. І хоч зазвичай я книги хвалю, майже завжди, але тут найвищу оцінку я можу покласти лише ілюстраціям. Я читала Роберту сторінок 50 напевно і просто вмирала від нудьги, ну вот абсолютно не наша книга, я через слово позіхала і це я не вигадую. Дуже монотонні і прості події в кожній історії, навіть не змогла запямятати того сюжету.. не наша і крапка! Книгу звісно не дочитували. Роберт її взагалі не слухав і не дивився. І ось тут у мене якесь відчуття кайфу, ейфорії, що у нас була можливість познайомитись із цієї книгою і нам не довелось її купувати. Бо коштує влна не дешево і якби я її купила, то це була б ідіотська трата грошей (для нас). Звідси моя шалена радість, що ми її не купували. 

Ну а малюнку дуже гарні, ніжні і теплі. Є книги, які можна купувати лише заради малюнків, але у нашому випадку, і вони Роберта не зацікавили.

 "Джордж і таємний ключ до всесвіту"

На цю серію книг давно дивлюсь, але чомусь завжди руки не доходило до них. Її взяла звісно ж для читання Еріка. Сподівалась, що йому буде цікава тема космосу. 

Книгу сама не читала. Ерік прочитав її без ентузіазму. Не можу сказати, що вона погана, просто це не його тема напевно.

Якщо навіть порівнювати книги про космос, то новинка від Книголав (інфографіка про космос) Еріку більше сподобалась.  Хоча це лише тому що Ерік завжди кричить, що йому цікаві лише ігри на компі і є дуже мало книг, від яких він у захваті. Ця не ввійшла до його улюблених. Але я маю намір брати і інші частини, щоб він читав, може ще сподобаються більше йому...

"Вельветовий кролик"

Книга невеличка, гарно проілюстрована і дуже зворушливу і добра історія,  яка пронизує до самих кісток. Особисто я ніби поринала у своє дитинство, в якому і в мене був улюблений плюшевий зайчик Стіпаша, якого я обожнювала і спала з ним, який з роками теж забруднився і вухо і хвіст відривались, а я його зашивала і любила далі. Але от не можу пригадати що з ним сталось, напевно теж десь стрибає собі у лісі :blush:

 "Обережно" 

Раніше у нас була одна книга Касдепке і мені дуже подобається його юморний стиль написання,  тому взяла і цю книгу, але прогадала з нею, бо для старшого вона не дуже цікава, а от молодший навідріз не хотів слухати,  я брала в руки, а він забирав і давав мені читати те що він хоче , тому і з цією книгою у нас був прольот. Хоча сама книга здається цікава, кумедні малюнки, стрибаючий текст, але нажаль не для моїх слухачів 

"Російські народні казки"

Це книга - ностальгія! У дитинстві це була однією із найулюбленіших моїх книг. Казки цікаві та ще й кольорові ілюстрації є, чого ще бажати  :heart_eyes:

І в ній є одна казка, моя най най най улюбленіша, хоч зараз я вже й не пам'ятаю про що вона :joy: але назву запамятала на все життя " Піди туди - не знати куди. Принеси того - не знати чого"

Гляньте й самі на ці чудові і колоритні ілюстрації, такі милі моєму серденьку! 

24 комментария

  • Agness 30 марта 2019, 10:58

    О,Наталі,дякую за " кролика Петрика" а я думала чи купувати чи ні)

  • Agness 30 марта 2019, 16:36

    Ілюстрації в російських казках дуже гарні,в мене ,здається,є книга ілюстрована цим художником...

  • TMoris 30 марта 2019, 12:31

    Нас вельветовий кролик та народні казки не пішли. Моєму 5.5р

  • Jurassica 30 марта 2019, 12:42 1

    В нашей библиотеке брали "Кролика Петрика" и "Вельветового кролика". Вторая книга понравилась, а первая, согласна, что нудновата, только коротенькие рассказы ребенку были интересны. Но лично мне было интересно читать из-за диалектов

  • pansies 30 марта 2019, 14:01

    о, мы тоже когда-то кролика брали) совсем не читали, застопорились на первом же рассказе, так нечитанную обратно и отнесла

  • pansies 30 марта 2019, 14:01

    тот, который Петрик

  • de_la_Fere 30 марта 2019, 14:17

    :grin: А у нас Питер был еще и другими иллюстрациями, не такими красивыми. Отнесла в садик.Мне она более чем не понравилась. В садике тоже не пользуется популярность ,остальные наши залистаны/засмотрены/зачитаны.
    Вельветового кролика (плюшевого зайца) , люблю всей душой! И Миша любит. Такую как ты показала я подарила ,у нас с Дейли ,мечтаю еще найти от Розового жирафа. Я фанат этой сказки!

  • 9 комментариев
  • Yana_239 31 марта 2019, 09:52

    Ооо, які гарнезні малюнки! Я б теж купила книгу із такими ілюстраціями :-)

  • Agness 31 марта 2019, 11:25

    Правда?))) Вони в мене асоціюються зі світлим дитинством)) можливо трішки " солодкі" ,але дуже гарно емоціії передані

  • Yana_239 31 марта 2019, 14:08

    Так, я згодна :-)

  • umberto 30 марта 2019, 17:00

    Моїй дитині Петрик також ніяк, в неї перший був серіальний Пітер - він там динамічний і авантюрний. А в книзі якось нуднувато для неї. Хоча я не шкодую, що купила.

  • Profesora 30 марта 2019, 19:27 1

    Там мова, я б її їла))) все одно куплю, хоча б заради мови)))

  • Profesora 30 марта 2019, 19:29

    Дякую, Наталю! За Стіпашу окреме дякую, і мій Зайчик десь собі стрибає в лісі, і я зашивала))) гарний огляд, і дуже корисний.

  • Naomy 30 марта 2019, 20:05

    Класс, Натали!
    Библиотека - это реально выход. Почитать, посмотреть, если книга прям запала, то можно и себе купить. А если проходная, то достаточно раза прочитать.

  • ISvitla 31 марта 2019, 23:16

    Дякую за огляд! Теж хотіла купувати "Кролика Петрика". Тепер спочатку попитаю її в бібліотеці. Бо не хотілось би купити, і щоб вона не сподобалась. Ціна ж бо дуже недешева:(
    А ще мене зацікавила книга Касдепке. По-перше, ми любимо його книги, а по-друге, ще й тема якраз для нас актуальна, бо я по сто разів на день повторюю доньці "Обережно! Не розгойдуйся на стільці бо впадеш. Обережно! Гаряча праска. Обережно! Не сунь пальці під ніж" і т.д. і т.п. Тож така книжечка нам якраз потрібна. Треба також спитати про неї в бібліотеці.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб