Люсі-Мод Монтгомері, "Енн із Ейвонлі"

Чи любите Ви цю героїню так, я люблю її я? Якщо так, то, мабуть, нетерпляче очікуєте на продовження розповіді про незвичайну руденьку дівчинку. Утім, у наступній частині серії романів про Енн Ширлі наше гидке каченятко перетворюється якщо не на лебедя, то вже точно на цілком привабливу юну дівчину. Отож, першу книжку ми закінчили читати саме тоді, коли Енн виповнилося 16 років. Вона вперше отримала прегарну сукню, про яку мріяла не один рік. І ще Енн уперше зустрілася зі смертю рідної людини. Не стало Метью Катберта, того самого лагідного й мовчазного літнього чоловіка, Маріллиного брата, завдяки якому Енн назавжди посіла своє місце у Зелених Дахах і серцях немолодих брата й сестри, власників ферми. Енн ніколи не забуде Метью, який так змінив її життя. Але вона стоїть на порозі юності. Прекрасної, неймовірної пори, коли кожна година повниться незвичайними подіями, відчуттями й почуттями, коли все хороше - попереду, коли з надією ступаєш у кожний день... 

Отож, нашій героїні 16. І вона готується до найпершої своєї роботи, і ставиться до цього надзвичайно серйозно. Вона сповнена сумнівів: чи зможе? Чи вдасться? Чи полюбить вона своїх учнів, а ті - її? Чи треба їх карати за провини? Якщо так, то наскільки суворо? Чи припустимі фізичні покарання? Вона переконана, що ні! Що лише наполегливість, любов і терплячість здатні творити дива. Чи так це? Чи впорається з нелегким завданням юна вчителька? 

Удома на неї чекають не менш важливі обов'язки! Померла далека Маріллина родичка, залишивши сиротами малих Деві й Дору. Ох, нашій героїні дуже вже щастить на близнят!

А ще Енн із друзями засновує Товариство вдосконалювачів Ейвонлі. Чи варто казати, скільки корисного зроблять у рідному селищі запальні юнаки й дівчата? 

І це ще далеко не все. Але ж не варто псувати апетит перед розкішною насолодою? Нехай і книжковою, а не кулінарною? Український переклад Анни Вовченко - це справжній шедевр. А я неохоче закінчую свою розповідь, хоч могла б писати ще довго.

Далі буде :)

Комментарии

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Вернуться в Клуб