Стоматологія у США

Обіцяла розповісти про стоматологів.

Досвід у мене не великий, розповім лише, що знаю. Постараюся коротко.

Профілактичні огляди. Повністю покриваються страховкою, тобто безкоштовні, проводяться двічі на рік (для уразливих категорій - частіше). Огляд включає рентген, чистку та фторування, консультацію стоматолога. Рентген може бути не щоразу, а раз на рік, залежно від умов страхової.

Спершу огляд проводить гігієніст. Вона ж робить рентген.

Гігієніст оглядає рот, язик, проводить механічну чистку зубів. Перевіряє карієс і спеціальним "щупом" парадонтальні кишені.

Записує все у зубну карту.

Потім робить фторування.

Після цього приходить лікар, переглядає записи, проводить огляд. Рекомендує лікування якщо потрібно.

З особистих вражень. Чистка - процедура не з приємних. Я завжди п'ю знеболення після цієї процедури. Якщо зуби поліковані, здоров'я хороше, огляди проходити двічі на рік - послуги стоматолога можуть не знадобитися роками. Це з мого досвіду, а у мене не найкраща ситуація із зубами.

Якщо пропускати, доводиться лікувати карієс. Я пропускаю останні пару років :(

Лікування карієсу. Думаю, тут усе стандартно. Укольчик, лікар жужить машинкою, медсестра теж якимись трубочками шарудить. Раз-два і готово.

Пломбування коренів. Це треба постратися і дуже запустити, стараються до такого не дотягувати. Пломбування коренів часто робить окремий спеціаліст. До нього виписують направлення. Їхати треба із супроводом, анастезія буде серйозніша, самому не можна. Далі знову все стандартно: й оком не моргнеш, як виходиш із полікованими коренями і кількома голубими таблеточками на додачу. Стоматологи не жадібні на знеболенням :) Потім знову до свого лікаря, він ставить пломбу і рекомендує коронку. Коронками радять закривати усі "неживі" зуби.

Коронка. Мій лікар раніше робив зліпок, на коронку доводилося чекати місяць. А потім він почав робити коронки сам, пломбував зуб, готував до коронки, робив коронку і ставив її за 1 візит. Займало десь годину-півтори.

Дитяча стоматологія. Все аналогічно. Чистки, фторування, пломбування. Є дитячі стоматологи, аналогічно до педіатрів. У нас колись був. А потім ми вже ходили до одного стоматолога усією сім'єю.

По цінах. Я не знаю конкретних цін, щоб аж до кіпійки. Але усе це, що перелічено вище не потребує великих фінансових витрат. Основна мета - не затягувати, а якщо вже затягнув, то тут уже інша стратегія - розтягувати. Хороший лікар з цим допоможе.

Ми оплачуємо страховий внесок 23 долари в місяць на сім'ю. Наш обов'язковий платіж, уже для кожного окремо, складає: один раз фіксована плата 50 доларів, потім 10% від ціни аж поки не набереш послуг на 2000. Після цього все за свій рахунок. Саме тут криється суть розтягування. Якщо вибрано усе, або сплачувати повністю, або чекати наступного страхового періоду. Що я робила за 1 рік, вибираючи страхову практично повністю: одне лікування карієсу, корені і коронку; три-чотири лікування карієсу і коронку. Всі інші рази я навіть не добиралася до ліміту в 2000. Лікування карієсу обов'язково включатиме рентген контроль.

Моя стандартна плата за послуги стоматолога (із лікуванням) рідко коли перевищувала 130-150 доларів на рік. Кілька років, коли я справно ходила на чистки я не оплачувала нічого. Одного року, лікуючи корені, я заплатила близько 400 доларів за рік (корені покривалися тоді інакше, не по стандартному). Кілька разів я ходила просто, бо зуб болів після пломбування або просто болів (є у мене проблемний зуб, уже під коронкою, а все рівно ношуся з ним...) - це мені нічого не вартувало. Раз навіть не ходила, чоловік пішов, щоб взяти рецепт на полоскалку. Влітку знову той нещасний зуб розболівся, була змушена піти до нового лікаря. Такий огляд вартував 10 доларів (разом із рентгеном), але лікарка нічого не побачила, тому відправила до лікаря, що лікує корені. Я не пішла.

Стоматологів я боюся. Боюся сильно. Це дається взнаки мій український досвід лікування у 90-ті роки. Мій син лікування уже не боїться і я за це вдячна тутешнім лікарям.

Начебто все. За всі інші процедури я не знаю (імпланти і т.д.). З ортодонтією скоро познайомлюся, плануємо отримати розрахунок цього року, щоб відкласти гроші і спланувати усе із найменшими витратами, можливо змінимо страховку на цей час. Ортодонтія покривається окремо і дуже мало. Покривають всього до 2000 доларів, але не на рік, а загалом протягом усього часу.

Темы: Медицина

17 комментариев

  • amantis 19 февраля 2019, 06:36 1

    спасибо))
    очень интересно!
    не бойтесь стоматологов, лучше с ними и их своевременной помощью, чем без них и потом импланты и пр. «радость». импланты похуже и намного длительней процедуры очистки, ну а стоимость...((

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:00 1

    Дякую! Я розумію, ось налаштовуюся. Думаю до літа таки піду.

  • Nataly_lev 19 февраля 2019, 08:20 1

    Спасибо за обзор. Понравилось, что коронка ставится за один визит.Красота!

  • yanina24 19 февраля 2019, 09:00 1

    Прямо актуальная тема)).Как ставят коронки у нас:
    1 визит-"подготовка зуба,временная пломба...-800 грн.
    2 визит через неделю-вкладка в зуб (но,позвонили из стоматологии,сказали,что не успели сделать вкладку,перенесли еще на неделю)))...-1500 грн.
    3 визит,надеюсь,-коронка,по срокам теперь не знаю...Цена 5000-7000 грн.
    так то...И,при этом, "у них там,в Америке, зубы знаете,как дорого...Все сюда приезжают лечить"...

  • Mrinskaya_Mariia 19 февраля 2019, 16:43

    Ну с Европы точно знаю, что наши приезжают лечить и проходить специалистов ...

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:02

    Еххх, тут теж буває затягують( Здоров'я вашим зубкам!

  • Irinka_kartinka 19 февраля 2019, 09:11 1

    спасибо интересно. А как врача выбираете, сами или имеет значение место проживания, работы...

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:04

    Обираємо серед тих, хто приймає нашу страховку. Сраховка серед популярних, тому вибір дуже великий. Аж занадто великий, от ніяк не оберу. Шукаю поближче до місця проживання.

  • Irinka_kartinka 20 февраля 2019, 06:24

    спасибо

  • Bulka 19 февраля 2019, 11:28 1

    Вот вроде когда описывают, то я б сама у них за такие цены лечилась... но почему тогда стоматологические клиники полны иностранцев, судорожно делающих полностью рты здесь и прилетающих по графику... и подруги, прилетая, делают тоже здесь, хотя десятилетия живут там и платят все страховки...
    Ничего не понимаю...

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:11

    Незнаю.
    Підтримують українську стоматологію :)
    Ну і нюанс "роблять роти повністю". Якщо же так склалося, що потрібно робити повністю, з мостами, імплантами і т.д., думаю в Україні таки вийде дешевше.

  • Alenka_mama 19 февраля 2019, 11:29 1

    Деткам лечение без анестезии?

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:11

    З анестезією.

  • vladt 19 февраля 2019, 12:54 1

    Цікаво читати. Удачі вам!

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:11

    Дякую!

  • Juliyadreams 19 февраля 2019, 15:23 1

    Дякую, дуже цікаво почитати, як це в Штатах діє.
    У чоловіка страховка на роботі (Україна) покриває лише огляд і чистку двічі на рік в одній із найдорожчих зубних клінік нашого міста. Але впринципі задоволений тим, що взагалі страховка ця є від роботи: на ліки від ОРВі безліміт, безкоштовна консультація лікаря в приватній лікарні, якщо при застуді ліки не допомогли, а також сеанс масажів. Відчуваєш хоч трохи себе людиною зі страховою і не думаєш, куди бігти і що робити, якщо захворів.
    А взагалі в Україні лікування зубів не з найдешевших,особливо в приватних клініках. Добре, що знайшли собі хороших стоматологів, які по півдня працюють в державних і приватних, але лікують добре за майже безкоштовно.

  • Zzrzz 19 февраля 2019, 19:14

    Дякую, що поділилися! Мені дуже цікаво читати як в Україні.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб