Щоденник малих слухачів (весна-літо-2018). Швидкий огляд

Довго народжувався допис). Чесно не думала, що наберуться такі стосики. Здається, що читаємо на бігу, що встигли, тому й раді. Але начиталась чимала купка.Хлопцям було якраз 6,5 та 4,5. Підбірка більш орієнтована на старшого.

Весна була чарівною в усіх сенсах.

Дещо вже показувала: "Чарівну книгу", "Ремонт летючих чудес" та серію "Моллі Махлюй". Син любить тему досі, тому до книг повертались і повертаємося.

Чудові казкові підбірки на тему чарівництва і не лише (ще є про Олдіна, ведмежа-чарівника, яка чомусь не потрапила в огляд)."Усе про фей і чаклунство". Махаон. Як і Олдін, ця книга з полиці для самостійного читання. Трошки шкодую, що раніше не знала, яка вона прехороша). Книга містить щось на кшталт сюжету та багато казкових цікавинок про чарівників.

"Найкращі казки про чаклунство". Махаон.Це збірка із певної серії і її назва не має прямого відношення до чарівництва. Казки як казки. Усі вони чарівні). Але назва притягує сина. Збірка, до речі, цілком славна, велика. Довгі казки, хороші малюнки. Не вдалось передати покаліченим фотиком.

"Казки про чарівників". Країна мрій.Здобути її допомогли хороші дівчатка. Книга одразу полюбилась Іванкові, тягали її з собою довго і скрізь. 

 

Серія "Казки народів світу". Ще є турецькі, їх наче ще не читали. А ці з татом за літо усі і навіть, здається, по колу. Щиро любить, завжди має купу запитань.

І цю букіністику - також з татком і також по колу. З татового дитинства книги.

 

"Казки Старого Лева", ВСЛ.

Цікаві, оригінальні казки, написані гарною мовою. Із тих, що рука тягне  перечитувати.З аннотації. "Казки Старого Лева" - ілюстрована антологія львівської, яка об’єднала твори класиків (Івана Франка, Корнеля Макушинського, Марії Конопніцкої, Івана Липи, Івана Крип’якевича) і сучасників - Ірини та Ігоря Калинців, Юрія Винничука та інших. Усі казки передають особливу атмосферу міста Лева, у якому відбуваються справжні дива.

Фото обкладинки не вдалось, тому з інтернета. Товстенька збірка.

 

"Богатирі", НК "Богдан". Невелика, але приємна збірка з геройсько-лицарськими казками та гарним оформленням. Дуже подобається Іванкові, деякі з них читали по колу. Асоціює себе з героями, проживає сюжети.

 

"50 кумедних і химерних історій".

"Дивовижні історії для хлопчиків".

"Піратські історії".

Збірки ілюстрованих та адаптованих казок від "Країни мрій". Їх багато показували, тому коротко. Книги, від яких діти ніколи не стомлюються і завжди готові слухати та гортати. "Піратські історії" та "50 кумедних" - не напівкомікси, а текстові книги, є що почитати.

 

"Країна Мумі-тролів", ВСЛ. "Джунглі в долині Мумі-тролів", Основи.

Старший має серйозну любов до муміків, навіть подужали першу книгу (на другу і третю він мене не вмовив, бо засинаю. на жаль)).

 

"Жили собі кролики", Махаон. Завдяки прекрасним дівчаткам із Книжкового клубу тепер маємо, здається,  усю серію про кроликів. Теж із книг, що не набридають моїм дітям.

 

"Людвігові Хитрому - ура, ура, ура!", ВСЛ. Гарнюща книга, прочитана із задоволенням, готується на друге коло. Сподобалась обом.

 

"Жили собі тролі" - книга не наша, але поки в нас. Тролів десятки разів, мабуть, показували, тому я не буду). Прикольна. Частенько виймаємо почитати.

 

"Будинок", Абабагаламага. "О, це ж моя улюблена книга" - сказав старший, коли діставала. Далеко ніколи не ховається. Книга про життя і смерть, про час та про вічне. Без неї наша бібліотека не була б нашою. Огляди вже є, тому без фото.

 

"Домовичок Нільс Карлсон", Махаон. Не знаю, хто більше отримав задоволення, діти чи я. Дуже гарні та трохи сумні історії.  Про дитячі мрії, які рятують, надихають життям та допомагають справлятися з реальністю.

 

"Ліга непарних шкарпеток", Г.Вдовиченко, КСД. Брали якось в бібліотеці, дуже сподобалась тоді ще чотирилітньому Івану. А потім і собі придбали, раз така любов. Розпаровані шкарпетки об'єднуються в лігу, щоб вижити. А в результаті і щастя знаходять).

Наразі читаємо іншу книгу цього ж автора - про котів.

 

"День народження Еліс", ВСЛ. Серія "Обережно, дівчатка!". Сміялись так, що чуть не впісювались. Вмовляю зараз сина перечитати, одній не так цікаво).

Трохи першого розділу (початок  та кінець, бо розділ довгий, але з наведених шматків зрозумілі суть і атмосфера книги). А що там мочить мала Розі! Ой, це треба читати.

...........

 

"Пригоди малого Ніколя", "Рідна мова. Ніколя - моя особиста любов з дитинства, тому перечитала усю книгу, як тільки отримала. Теж насміялась до кольок). Влітку багато історій прочитали з дітьми.

 

"Випадок з відром для сміття, яке зітхало", Віват. Прочитали лише одну із серії, а більше син поки не просив. Не змогла скласти особисте враження.

 

"Квітка сонця", ВД "Школа". Вічний та прекрасний Сухомлинський. Читаємо постійно, ообливо в рамках навчання. В збірці знаходяться оповідання до кожної теми.

 

"Мама, в якої зламалася пружинка", Юлія Косівчук. Книга-білінгва  з оповіданнями від талановитої українки, що пише та малює  для нас із США. Мені випала честь вичитувати цю книгу, і ми з дітьми були першими, хто її прочитав ще до виходу.  Чудові легкі оповідання зі щасливим кінцем. Скрізь допомагають ангели!Книга вийшла в підтримку (та в честь) підопічних відомого волонтера Марти Левченко.

 

"Льоля і Мишко" ,Зощенко, Махаон. Те, що постійно перечитується. Зощенко цікавий і зрозумілий дітям.

 

Один із улюблених дитчих письменників у нас - Анатолій Григорук. "Чим хата багата", Преса України. Діти не лише знайомляться з хлопчиком Дениском, а й відкривають для себе багатства нашої мови.  Кожне оповідання присвячене українському прислів'ю чи приказці.

 

"Перша доріжка в небо", А.Григорук, "Час майстрів". Збірка оповідань про дітей, про вчинки, про життя.  Легкі, на вік десь від 4 до 7 років (спочатку йдуть простіші, далі - складніші).

 

"Про хлопчика", Грані-Т. В цій книзі з абсолютно непоказним оформленням містяться оповідання з мораллю. Про хлопчика, звісно. Скоріше, на вік молодших школярів чи від 5 років - не короткі, є що почитати. Ваня зацінив, мені теж сподобались. Але на любителя.

 

"Політ на черешні", Грані-Т. Теж оповідання про хлопчиків. Активні, живі, з веселинкою. Прочитали, здається, за один раз. Точно пам'ятаю, що діти ніяк не дозволяли зупинитись.

 

"Обережно!", Касдепке, ВД "Школа". Весела і капосна). Багато хто знає цю книжку. Зробили кілька кіл підряд - ні разу не нудна, хоч і про правила.

І, наостанок. "Першокласні історії", ВК "Богдан".

Читали перед першим класом, хоч і не планували шкільне життя в загальноприйнятому сенсі. Історія-пригода цікава і нагадує "Старика Хоттабича". Є трохи стереотипщини, та не те щоб прям критично, достатньо висловити дітям свою думку. Сюжет - про дружбу, взаємодопомогу та те, що усього потрібно досягати власною працею. Джин може допомогти, але лише морально).

Ось така підбірка вийшла. Дякую усім, дівчатка й хлопчик, що читаєте, пишете, радите, допомагаєте і просто є!

65 комментариев

  • Profesora 19 января 2019, 03:18

    Ой, Наталю, який же гарний допис! Практично всі книги, які Ви показали, або маємо, або хочемо мати. Дякую, як завжди корисний і рідний допис! Просто дуже щаслива Вас читати:blush:

  • Kosmonatka 19 января 2019, 09:38

    Юлю, дякую)) може, чимось допомогла визначитись остаточно) хоч огляд поверхневий, але все ж.

  • Kaseta 19 января 2019, 07:21 1

    Які багатства!)) Скільки гарного, як цікаво, дуже дякую! А окреме дякую за Еліс - я вже хочу швидше прочитати, що там далі))))

  • 1 комментарий
  • Kosmonatka 19 января 2019, 09:40

    Ой, може, знайдеться! Цю серію продають частенько. Я колись ввела в пошук "Обережно, дівчатка" і просто придбала все, що на той момент пропонував кідстаф. Ще не знала тоді, що Еліс така кльова.

  • umberto 19 января 2019, 10:37

    Десь буквально на днях дівчата виставляли в шукалці.

  • Kaseta 19 января 2019, 10:39 1

    Дякую!)

  • miros_ya 19 января 2019, 08:20

    Дякую, Наталко!
    Маю свій намічений список, що читати найближчим часом, а ви своїм вриваєтесь в нього і буду тепер розсувати кордони можливого :smile:

  • 6 комментариев
  • Kosmonatka 21 января 2019, 14:40

    Ой-йой)) а в Еліс є про пуки)) одразу попереджаю тих, хто хотів, поки не пізно)

  • Profesora 21 января 2019, 14:44

    :joy::joy::joy:

  • Profesora 21 января 2019, 14:44

    Та вони ж нектарові:joy:

  • vvalush 19 января 2019, 08:21

    Вибачте, але дитині книги про чаклунство, не розумію (

  • 5 комментариев
  • vvalush 20 января 2019, 14:00

    Та я бачила))))) Я люблю Книжковий клуб)

  • umberto 20 января 2019, 14:06 2

    Дивно, зазвичай такі ремарки в КК переважно дозволяють собі тільки випадкові перехожі)

  • vvalush 20 января 2019, 14:35

    Та я ж не зі зла(.

  • Oksana_Kh 19 января 2019, 08:41

    Чудовий допис! Дуже-дуже цікаво! Дякую)

  • Kosmonatka 19 января 2019, 09:42

    Дякую, Оксаночко!

  • de_la_Fere 19 января 2019, 09:16

    Отличный обзор ,шикарные книги.

  • Kosmonatka 19 января 2019, 09:42

    Наталю, дякую

  • Nescafe 19 января 2019, 09:26

    Малий каже, а оце не фея, бо в неї ж платтячко порване:smiley::wink: читаємо внизу, дійсно відьма:joy:

    Картинка
  • Kosmonatka 19 января 2019, 09:52

    і у вас?) класна серія взагалі, що в ній не візьми)
    злюка там, да)

  • Nescafe 19 января 2019, 10:07

    Ні, в нас нема,ми разом пост розглядали

  • umberto 19 января 2019, 10:45

    Дуже все цікаве і різноманітне. Вже кусаю лікті, що свого часу не взяла 50 кумедних і химерних історій. І дякую, що показали Льоля і Мишко, в нас вона ще в книгарні лежить, треба буде погортати.

  • 2 комментария
  • Kosmonatka 19 января 2019, 10:59

    я дитину й мала на увазі)

  • umberto 19 января 2019, 11:00

    Я зрозуміла))))

  • Kaseta 19 января 2019, 11:53

    Ахахаха)))))"шопопало" - 100 відсотків попадання))))

  • Yana_239 19 января 2019, 11:28

    Дякую, додала кілька книг до віш-листа :-)
    А недавно думала, що він, нарешті, почав скорочуватися )))

  • 4 комментария
  • Yana_239 24 января 2019, 13:35 1

    Ми з обновками з Якабу :-)
    На "Першу доріжку в небо" саме акція була, а на книгу "Чим хата багата" взагалі "смішна" ціна ;-)

    Картинка
  • Kosmonatka 27 января 2019, 20:43

    Клас)) Гарна мова в цього автора.

  • Yana_239 27 января 2019, 21:02

    Так :-) А я, коли замовляла, спочатку і не помітила, що "Перша доріжка в небо" - теж його )

  • HoAnna 19 января 2019, 14:16

    Так багаааато книг!! Дякую, що показали) День народження Еліс теж читала з донькою, дуже весела і цікава книга! Теж прошу доньку її перечитати (разом ;) ) А книгу про Ніколя дитині якого віку читали? Ми недавно фільми про нього дивились, дуже раджу!

  • Kosmonatka 19 января 2019, 17:38

    Дитині 6,5 було.
    Еліс кльова, да))
    А от фільм не дивились ще!

  • Annuchka 19 января 2019, 16:25

    Дякую за Моллі Махлюй і Людвіга, тепер і мені треба))

  • Kosmonatka 20 января 2019, 01:15

    і хай знайдеться)

  • natasha_kb 19 января 2019, 16:42

    Натусь, вражаючі стосики у вас! :grin:
    Так радію, коли ти пишеш, обожнюю твій стиль і твої думки!!! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
    Гарні книги, ми теж зараз читаємо казки для хлопчиків КМ. Людвіг неймовірно гарна

  • 2 комментария
  • natasha_kb 20 января 2019, 12:04

    Придивилась уважніше і до інших книг, аж оніміла, вот реально всі книги сподобались, у тебе пречудовий смак в книгах! Прочитала про Еліс ті кілька стр і так сама реготала про "Твавину":joy::joy::joy: і позиція мами сподобалась, така собі "продвинута" і розуміюча мама.
    Людвіга іноді на рос такого зустрічала, шкода що не знала тоді, яка чудова книга!
    Першу доріжку Ерік вже давненько читав. Це була перша книга, яку я дала йому самостійно читати від А до Я. Швидко з нею впорався.
    Книга про фей і чаклунство у нас була, продала вже її, бо в черговий раз я її хотіла значно більше, ніж хотіли мої діти :joy: або як я кажу "у приступі книгоголізму знаходилась" на момент покупки. Чудові і колоритні феї, відьми, вампіра, мені дуже сподобалась, але напевно не Робертова тема

  • natasha_kb 20 января 2019, 12:05

    *на рос - на олх т9:triumph:

  • Kosmonatka 20 января 2019, 12:17

    От да, "Перша доріжка" - вона чудово на самостійне. І шрифт, і розмір текстів.
    Мені теж дуже сподобалась сім'я Еліс. Батьки поважають позицію та погляди усіх дітей. Чесно трохи повчилась у них).
    піти.
    В нас навпаки - чаклунство з'явилось, бо Ваня в це втюрився). І досі не пройшов інтерес. Що цікаво, 90% книг по темі - начаровані долею)). Ще недавно Оксанка подарувала про Петронеллу, яблуневу відьмочку, теж пречудова.

  • IrunaP 19 января 2019, 17:32

    Гарна добірка!
    Завдяки Вашому дописувачів згадала, що теж маємо 50 кумедних історій, треба буде знову дістати))),а " Пригоди Ніколя " , сину не пішли((((відклали , можливо ,ще доростемо.

  • IrunaP 19 января 2019, 17:33

    І Людвіг такий класний, шкодую ,що не придбала(((, тепер хочу саме таке видання).

  • Kosmonatka 19 января 2019, 17:39

    Може, Ніколя просто зарано? Або не любить пригоди дітей, смаки ж різні. Ми читали в 6,5, непогано, але там же такий гумор, до якого треба підрости.

  • IrunaP 19 января 2019, 20:55 1

    Так, згідна))) Тому відклали на потім))).

  • Michael 19 января 2019, 21:44

    За "хлопчика" окремо дякую. А допис, як завжди, супер.

  • Kosmonatka 20 января 2019, 12:17

    А як же без хлопчика))
    Дякую!

  • nastojashaja 21 января 2019, 16:02

    Великий, різноманітний та різноплановий щоденник малих слухачів! Гарна підбірка, корисний та цікавий огляд!

  • Adel_besenok 1 февраля 2019, 17:25

    Доброго дня. А ви часом книги не продаєте прочитані? Або можливо допоможете придбати. Шукаю книги про фей і чаклунство, а також історії про кроликів ( пірати і хитрий лис). Буду дуже вдячна за допомогу

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб