Зимове читання в 2 роки. частина 3

Коли я дістала цього року стопку книг з нашого минулорічного зимового читання, то сказала сину щоб вибрав книгу, яку серед них хоче більше всіх читати. Він без вагань вибрав “Випав сніг...”

Одна з улюблених та відомих зимових книг в Книжковому клубі.Книга складається з історій: «Завірюха», «Різдвяний подарунок», «Снігові друзі».«Завірюха» розповідає про доброго Їжачка, який в зненацьку негоду допоміг іншим уберегтися від неї, віддавши свої теплі речі. Мишенята, видра та оленятко віддячили йому за це.«Різдвяний подарунок» про неймовірні пригоди шапочки, вона переходила як подарунок від одного господаря до іншого, поки не повернулася з неочікуваним призначенням до того, коли з самого початку була призначена)«Снігові друзі» про зимові розваги, зародження міцної дружби)Всі історії сповнені чудесами, які створені добрими вчинками, теплим відношенням та щирим відношення мешканців лісу до оточуючих. Дуже рекомендую книгу в домашню бібліотеку)

Різдвяні казки для найменшеньких, автор Мірея Саве, ілюстратор Естелла Мадедда, КМ-БУКС, з 2015 року по теперішній час, 96 сторінок.

Дуже гарна зібрка для найменьших. 9 коротеньких історій, які наповнені добром, затишком, різдвяними дивами та зимовим настроєм. Ілюстрації милі, дитячі. Тексту на кожному розвороті не багато, більшість місця відведено малюнкам. Найбільше Єгору сподобалася історія про вовчика Люпуса. Ми протягом усієї зими книгу читали із задоволенням.

Літачок-рятівничок, автор Наталя Вовк, ілюстратор Наталія Колпакова, А-ба-ба-га-ла-ма-га, з 2010 року по теперішній час, 28 сторінокЗворушлива історія про літачка, з якого часто глузують великі літаки. Але одного дня, далеко в горах, саме він рятує маленького хлопчика.Повчальна історія про безстрашного маленького літачка, який ризикуючи собою хотів зробити добру справу - допомогти маленькому хлопчику. Він вірив у себе незважаючи на недовіру з боку інших. Він зумів забрати хлопчика з батьками з гірської місцевості, за несприятливих погодних умов та доставити до лікарів. Своїм вчинком він доказав, що вартий більшого та здобув повагу у інших літаків.

Перший раз коли читала, то не могла стримати сліз. Дуже зворушлива та мила історія) Книгу ми читає не тільки в зимовий період та періодично протягом всього року)

Груффалятко, автор Джулія Дональдсон, ілюстратор Аксель Шеффлер, Читаріум, 2017 рік, 32 сторінки.

Наша родина шанувальники творчості Дональдсон. Знайомство її з творчістю відбулося в 1,3 рік сина з книги «Де моя мама», потім був «Печерний розмалюк». На новорічні свята серед інших книг Єгору були подаровані 3 книги Дональдсон – «Груффало», «Груффалятко», «Равлик і кит».

Знайомство з «Груффалятко», краще почати вже після книги «Груффало», щоб сюжет був в більш повній мірі зрозумілим. Однієї ночі мале Груффалятко, не послухавшись татка, пішло до лісу на пошуки великої страшної Мишари. Коли здавалося, що її знайдено, то це виявлялася зовсім інша тваринка. Все-таки пошуки увінчалися успіхом знайдена Мишка. Тільки ким вона виявиться звичайною маленькою мишкою чи великою страшною мишарою?!

Миллион - это сколько? автор Анна Мілбурн, Эксмо, 2008 рік, 24 сторінки.

Пінгвінення Пін цікавить питання, що собою представляє мільйон. В своїй пригоді він дізнається скільки десять, сто, тисяча. Також знаходить друга. Повернувшись додому, він дізнається скільки це мільйон) Дочитавши розповідь малюка чекає приємний сюрприз - постер головного героя із зображенням відповіді «Мільйон - це скільки?»Позитивна, весела пригода маленького пінгвінчика не залишає малюка байдужим)

Рождественская история для малышей автор Анжела Макаллістер, ілюстратор Деніел Ховарт, Mikko, з 2011 року, 32 сторінки

Видавництво видало дану книгу на українській та російській мові.

Історія про непоседючого,шустрого кролика Руфуса, який під час гри зі своїми братами і сестрами в хованки, заснув та потрапив до саней Санта Клауса. Різдвяна ніч подарувала йому дивовижне знайомство та пригоди. Невеличка добра історія з гарними ілюстраціями. Проте, сина вона якось не зачепила, її читали найменше в порівнянні з іншими.

частина 1 https://kashalot.com/club/post-19397079/частина 2 https://kashalot.com/club/post-19398313/

7 комментариев

  • Oksana_Kh 27 декабря 2018, 16:41

    Дякую за гарну підбірку)))) Ми теж любимо Випав сніг ))) І для найменшеньких наша найменшенька вподобала)))

  • Profesora 27 декабря 2018, 16:48

    Які гарні книги! Шкода, що Випав сніг, зараз дууужа важко знайти. Ви вибрали найкращі книги про зиму для малюків:blush:

  • Myworld 27 декабря 2018, 17:17

    В 2 года вряд-ли что то понимает ребенок)

  • Ulyana 27 декабря 2018, 17:44

    Какая замечательная подборка, сколько труда, книги все чудесные и праздничные, у Вашего сына нет шанса не любить зиму)

  • pansies 27 декабря 2018, 18:45

    Прекрасное зимнее настроение обеспечено. Я так понимаю, что добрую половину таких книг уже и не найти? У нас есть "різдвяний подарунок". Серия наверняка такая же приятно-умиротворительно-зимняя.. эх... спасмбо за обзор

  • Agness 27 декабря 2018, 21:32

    Які " наші" книги))) Доця лубить історію про їжачка якого принесла лисичка в шапочці))
    З іншої книги, про вовчика Люпуса))) А літачрк- рятівничок--- я кожен раз чомусь плачу....

  • de_la_Fere 27 декабря 2018, 23:16

    Великолепная зимняя подборка! С удовольствием прочитала Груфалятко на украинском по Вашим фото. У нас на русском и прочитана бесчетное количество раз. И тут вдруг, знакомая до боли история ,совсем другими словами. Написано отлично. Попробую как - нибудь прочитать Мише её на украинском.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб