Тема про посередників і відправку замовлень, поділіться думками (додала повідомлення продавця щодо відправок, виявляється відправка 2 рази на тиждень, а мене футболить 2 суботи)

Всім Привіт! На іншому ресурсі замовляю багато з-за кордонних сайтів через посередників, маю посередника і в своєму місці, але коли треба терміново і сайт особливий, то шукаю уже просто, щоб замовили. я уже звикла замовляти в посередників без комісії, 0,5-1% комісії банку і т.д. товари приходять вчасно, за вагу теж плачу середню вартість.

 

Про себе як покупця напишу так: замовляю, оплачую і чекаю, коли треба платити за вагу, тобто не пишу 100500 повідомлень: *а коли буде* чи щось в тому роді... і от треба було термвново купити взуття, попитала посередників, в кого компанія і т.д. довелось замовляти через бандлер, заплатила комісію посереднику, банку і т.д.... майже 2 тижні тому кросівки прийшли, вага 705 г, прямо на ресурсі пишу в особисті повідомлення, скільки за укрпошту, 15грн, ну 15 так 15, не сперечаюсь, оплачую. оплатила минулого вівторка, запитую, коли відправка в п.ятницю (минулу). у відповідь: в суботу. пишу їй, що помітила внизу повідомлень на пошту, що потрібно заповнити ще якусь форму на відправку, я про це по правді не знала, та й не читаю листи на пошту з акціями, коли мені щось треба шукаю так, тим більше не хотіла більше звертатись до послуг цього посередника, в п.ятницю ввечері форму заповнила, а ле номерка нема. вже вчора пишу їй, чи відправила, можна номерок і т.д. у відповідь отримала: *що чого це я так пізно написала адресу і вона в суботу не відправила, бо посилку не сформувала* і відправить в цю суботу... короче, може я й не права, що не читала ті талмуди з її пропозиціями на пошту, бо там дійсно дрібно написано про те, що на відправку треба записуватись, але я вважаю, що було б правильно все ж попередити мене про специфіку її робити. як вважаєте? тут вже не стоїть питання про відправку, бо фіг його знає чи в суботу вона відправить чи ще щось вигадає... але як на мене деякі речі повинні писатись на березі, щоб знати з ким (чим) маєш справу


Теги: посредник

24 комментария

  • Green_Mango 3 марта 2016, 14:58

    У каждого посредника имеются свот нюансы, так сказать )) просто для себя надо определиться, с кем удобнее сотрудничать. Мои посредники всегда в личке уточняют как отправлять.)

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:01

    я уже теж маю кілька посередників хороших, але цей магазин вони не викуповували. та й по відгуках читала, що хороший посередник

  • Green_Mango 3 марта 2016, 15:09

    У меня тоже есть парочка на примете с кем не буду сотрудничать в следующий раз ) ну бывает, такое..

  • sea_Step 3 марта 2016, 15:00

    А в пятницу ориентировочно в какое время вы написали свои данные для отправки?

  • 2 комментария
  • Ole4ka 3 марта 2016, 16:31

    ні посередник мені нічого не повинен, він повинен просто зібрати гроші за послуги, товар і т.д. пишу ж, що я не знала про форму для відправки, випадково побачила, одразу написала, що знайшла ще й форму для відправки, невже не можна було написати, що відправка через форму відбувається і не треба було чекати на мою форму на відправку. п.с. тим більше моя укрпошта є в бандлері

  • OKsun 3 марта 2016, 16:41

    Ну вы же сами не доглядели. Я думаю до следующей субботы посредник сам бы вам уже отписался и уточнил как и куда отправить.
    Я действительно непонимаю в чем проблемма. Так, недоразумение. Вот если бы вы написали ей что вам срочно, а она отправила только через неделю. Тогда да, нехорошо, не вошла в положение и айяйяй.

  • Ole4ka 3 марта 2016, 20:21

    так я уже 2 тижні чекаю. ще раз пишу хронологію: прийшла посилка, оплата за вагу вівторок, то ж було багато днів до суботи, щоб уточнити на рах. відправки. в оголошенні на ресурсі про нюанси нічого не вказано. я навіть не знала, що листи з акціями від неї треба читати. можна було написати окреме повідомлення, щоб записувались на відправку. тим більше саме в неї замовляю вперше. ну якщо я уже другий тиждень запитую про стан відправки, то певне мені терміново? чи як вважаєте?

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:05

    тобто якщо б я й далі не читала ті її повідомлення на пошту, то кросівки би лежали в неї мертвим грузом не яснопонятно скільки

  • Anastasiia 3 марта 2016, 15:07

    "я уже звикла замовляти в посередників без комісії, 0,5-1% комісії банку і т.д." - а зачем им заниматься Вашим заказом без комиссии? за спасибо? да есть те, кто выкупает без комиссии, но их мало, и как я поняла выкупают они так чтоб и себе что-то выкупить - просто собирают компанию. а комиссия банка - это комиссия банка, а не посредника.

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:11

    ну так займаються ж. повірте вже за роки покупок в інтернеті знайшла хороших посередників, які займаються моїми замовленнями без комісії, ввічливо спілкуються. п.с. і не так їх мало, як вам здається, просто треба шукати. це вдруге посередник з комісією і вдруге маю такі незручності. одна пригадую ніби нормально спрацювала, а в результаті написала невірно моє ім.я (тобто написала не моє ім.я на посилці) і я ледве посилку отримала на пошті... п.с. уже майже всі посередники мають карточки без комісій, бо заводять спеціальні для покупок в інтернеті

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:17

    тим більше я запитую не про комісії, просто написала як все відбувалось, а про специфіку роботи. невже так важко написати було, що треба заповнити форму, а може в мене доступу до пошти нема чи що... я ж написала, що оплатила все до копійки+укрпошту без прирікань і невдоволень особисто до неї

  • Alinka89 27 декабря 2016, 05:12

    Анастасия посредники без комиссии этим зарабатывают)))) а не заказывают для себя)) как минимум на весу и кэшбеки
    П.с. ничего не имею против, бесплатно делать никто не будет)

  • Lisenok888 3 марта 2016, 15:46

    А мне не нравится через бандлер делать заказ. Мне удобнее все тут решать.

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:47

    і я його не люблю, на іншому ресурсі є кнопка для замовлень, але мене відправили в бандлер. він зручніший для посередників, але мені, як покупцю, дуже незручно. п.с. тим більше як не знати нюансів відправки

  • Lisenok888 3 марта 2016, 15:49

    Есть такие посредники что не отвечают на вопросы((( и я за такого посредника всем известного на клумбе)) пока ждала ее ответа! Товар весь распродали)))

  • Greenwitch 3 марта 2016, 16:41

    И я так попадала с посредником с рейтингом 99 здесь же

  • Lisenok888 3 марта 2016, 23:26

    А ответа так и не дождалась((((

  • Ole4ka 3 марта 2016, 23:28

    таких взагалі багато, я колись на форумі замовляла, то там вже дійшло до таких абсурдів, що просто, то ж тепер шукаю хороших посередників, але інколи змушена обирати на ура

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:51

    скопіювала повідомлення з її оголошення щодо доставки і умов її:
    Обобщенная информация:
    1. Выкуп товара:
    - Комиссия - это плата за услугу покупки и доставки вашего заказа в Украину. Включает в себя обработку заказа, выкуп, организацию доставки в Украину, приём посылок, разбор, взвешивание и упаковка вашего товара, а так же транспортировка заказов на НП.
    - Заказ принимаю через бандлер. Обязательно заполнять все поля и указывать все необходимые данные: ссылки, артикул, размер, цвет, количество и данные для отправки Новой Почтой, Деливери или укрпочтой. Все отправки укрпочтой осуществляются без страховки. В случае утери ответственность не несу. Нужна страховка? - Сообщите об этом заранее.
    - Оплата в течении двух дней после выкупа.
    - Оплата производится в гривнах на карту банка Аваль, Приват или Укрсиббанка.
    2. Стоимость доставки и сроки.
    - авиа доставка - $12, сроки доставки 3 недели - 31 день. В случае каких-либо задержек по срокам перерасчет с авиа на морской тариф не делаю.
    - морская доставка - $6 за кг, сроки доставки 1,5 - 2,5 месяца.
    ***Указаны стандартные сроки доставки. Иногда возникают форс-мажоры, задержки со стороны таможни, магазина или склада, плохие погодные условия, праздничные дни, прочее.
    - в ес не округляю. Вес общей коробки не делю между заказчиками.
    3. Доставка по Украине.
    - Доставка товара по Украине осуществляется тремя транспортными компаниями - Новая Почта, Деливери и укрпочта за счет покупателя.
    - Доставка осуществляется два раза в неделю - вторник и пятница.
    ***Всегда пойду навстречу, и сделаю отправку вне очереди, если товар нужен срочно. При условии, что это будет просьба, а не претензия: " А раньше никак нельзя? У Вас что НП так далеко находится?"
    - За дополнительное упаковывание в картон (зачастую игрушки) взимается дополнительная плата в размере 2 грн.
    4, Мои обязанности и ответственность:
    - доставка товара в заявленный срок.
    - помощь в возврате товара в магазин (по желанию заказчика), при получении брака, ошибочно высланном товаре (неправильном размере/цвете). Ведение переговоров с магазином по поводу возврата денежных средств, компенсации.
    *** Затраты по возврату товара в США оплачиваются заказчиком по тарифам международной доставки Укрпочты. Иногда магазин может выплатить полную или частичную компенсацию без возврата товара в США. После возврата денег магазином, я возвращаю деньги заказчику с учётом комиссии.
    - возврат денег за утерянный товар в течение 2-х месяцев с момента утери. Служебное расследование.
    5. Обязанности и ответственность покупателя.
    - своевременная оплата заказа и доставки (счет за вес).
    - осознанно принимать решение по поводу заказа, принимая все риски и рассчитывая свои финансовые возможности до выкупа.
    - самостоятельное принятие решения по поводу размера, цвета, модели и т.д.
    - терпеливое ожидание своего заказа. Если все идет по плану и в сроки. Пожалуйста, не спрашивайте каждый день "ну что, когда будет мой заказик?"

  • Ole4ka 3 марта 2016, 15:52

    вот пише, що відправка двічі на тиждень, що якщо терміново, то відправить, то виходить, що я не дуже ввічливо писала їй, щоб вона підняла свою попу і пішла на пошту надіслати моє замовлення

  • Gvelana_Anna 4 марта 2016, 22:32

    Оля, без підтвердження посередники часто не відправляють в інтересах покупців - мені відправляє після того, як прийдуть декілька замовлень, щоб не переплачувати за доставку. коли мені потрібно - відправляю заявку на відправку, в якій вказую всі номери замовлень, і мені посередник відправляє посилочку.
    усім зручно )

  • Ole4ka 4 марта 2016, 22:36

    але у мене одне єдине замовлення було і більше звісно, що я не звертатимусь до неї, росто в мене вже й вдома сміються, що я як той лох чекаю на посилочку, з Америки швидше прийшло ніж по україні відправити. п.с. вчора вела діалог з посередником, то вона написала, що була впевнена, що я записалась на відправку, бо вона своїх клієнітів не сортує по сайтах, лиш по бандлеру. просто це недорозуміння виливається в нерви мої і домашніх, гроші я заплатила немалі (взяла фірмові кросівки, щоб кілька років ходити)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб