Спекотне літо в підтримку книжкового конкурсу Битва сезонів

Надихнув нещодавній конкурсний огляд "Різдвяних повістей" від Грані-Т (дякую автору cat_helena). "У спекотній Африці" - книга, яка була першою у мене на думці для конкурсного огляду про літо. Але, оскільки її вже раніше оглядала Іра, я передумала. Тож хочу показати Вам цю чудову книжечку від Грані-Т поза конкурсом. Бо вона тепла, весела, пізнавальна і навіть розвиваюча, і, що вже точно, варта уваги :relaxed:

Книга приваблива тим, що там не лише веселі коротенькі пізнавальні історії, а ще й в кінці кожної з них діткам ставиться запитання, яке сприяє розвитку логічного мислення. Скажу чесно, навіть я сама, тьотя за 30-ть, не відразу можу однозначно на них відповісти, і в цьому є інтерес, бо дитячі відповіді інколи бувають такими, до яких дорослі і не додумаються, а ще коли немає правильних відповідей чи підказок...))) Книга не просто для читання, вона дуже гарно підходить для взаємного спілкування батьків з дітьми, бо обговорювати ці, здавалося б, простенькі історії, що трапляються з милим допитливим левенятком цікаво, пізнавально, весело і дууууже корисно :wink:

Давайте подумаємо (намагаємось мислити по-дитячому, якщо вийде): як бути, коли сонце світить дуже сильно (а воно має це робии, щоб росли та достигали банани, ананаси й інші фрукти), щоб часом не сталося сонячного удару? :wink:А куди заховати барвистих метеликів, щоб їх не поїли птахи? :wink:Як можна іншим способом дістати банан, щоб не лізти на пальму? :wink:Чи з чого в Африці можна створити вітер, якщо дуже спекотно? :wink:От жирафи ховаються під деревами, зебри в саванні, а де ж заховатися левенятку? :wink:А як можна дізнатися глибину калюжі, щоб не вскочити бува й не потонути? :wink:І як врятувати золоту рибку, якщо озеро знову висохне, як минулого разу? :wink:Хто має приносити пташеняткам їжу, якщо мама-пташка не може, бо має їх гріти? :wink:А ящо сталося лихо і ти провалився в яму, то як з неї вибратися самому, якщо там навіть каменя немає? :wink:І як поділити з друзями смачний соковитий ананас, щоб не зламати відерце? :wink:А саме головне, як несмачні ліки зробити солодкими? :wink:І таких запитань там аж 39 :thinking:

Я не буду розповідати, що відповідав мій синочок, але скажу, що відповіді часом були нестандартні і ну дуже веселі :joy: Посміялися досхочу.

Посміхніться! :wink::sun_with_face:

12 комментариев

  • Agness 10 октября 2018, 15:01

    Ого))) питаннячка:dizzy_face: :joy: класна книга,я навіть не думала,що така цікава і корисна))

  • Kukuzya 10 октября 2018, 15:06 1

    Я й сама не думала))) Дякуючи Миросі, вона у нас є :clap:

  • Ulyana 10 октября 2018, 15:26

    посміхнулась, лайкнула, в ступорі в деяких питаннях))

  • Kukuzya 10 октября 2018, 15:41

    Дякую) Я сама була в ступорі, там є ще закрученіші питаннячка))) Поки я кілька разів в паніці гортала останні сторінки в пошуках правильних відповідей, дитина щось придумувала)) Книга вчить батьків, що не завжди є одна єдина і стандартна відповідь, їх можна придумати принаймні кілька :joy:

  • Kukuzya 10 октября 2018, 15:43

    Але мамі відповіді для підказки все-таки не завадили. А їх там немає)))))

  • Kukuzya 10 октября 2018, 15:43

    Не завадили Б

  • Oksana_Kh 10 октября 2018, 18:42

    дякую, Світланко) дуже цікаво і весело)))

  • Kukuzya 10 октября 2018, 19:29

    Дякую) Хотілось внести позитиву)))

  • de_la_Fere 10 октября 2018, 19:13

    Тепло и солнечно:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: очень летня, замечательная книга!

  • Kukuzya 10 октября 2018, 19:30

    Спасибо, Наташ)) Книга действительно с летом ассоциируется :sun_with_face:

  • Profesora 10 октября 2018, 21:13

    Дякую, дуже гарний огляд дуже гарної книги:blush:

  • Kukuzya 10 октября 2018, 21:47

    Дякую, Юлю))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб