Літо довжиною в ДНК. Аліна Штефан. Ранок

Книга опинилась в нас цікавим чином) Вероніка з нетерпінням чекала її виходу, і мені прийшлося зателефонувати в Ранок, де спантеличені продавчині мені не допомогли. І ми взяли участь в фейсбучному розіграші Лакібукс та виграли), це справді круто) 

І ось нарешті Ніка написала відгук. Копіюю його з ФБ, бо вже давно обіцяла показати книжку.

Чи зможете Ви відповісти на питання «Що таке ДНК?» Думаю, досить багато людей скажуть: «Так, звичайно» і будуть досить упевнені у своїй відповіді. Але насправді важко навіть уявити наскільки мало більшість з нас знає про свою тіло-будову, про ДНК, РНК, ГМО, і ще про купу незрозумілих поки понять з біології, від яких язик скручується в трубочку.

Найгірший страх – це страх до невідомого і саме він починає повільно затікати у наш мозок, коли ми чуємо слово «ГМО» А що як, нам у їжу випадково попаде якийсь ГМО рис, і на ранок ми перетворимося на якогось огидного білого слимака, схожого на розварену рисинку, або ж у нас почне випадати волосся і зуби? Ні, звичайно ж так не буде… Бо це занадто просто, щоб бути правдою. Тут усе НАБАГАТО складніше. 

Нано- та біотехнології - галузь науки про яку не можна дізнатися за п’ять хвилин у Вікіпедії, а далі просто забути. Відповідаючи на свої питання, Ви будете ставити собі все нові, важчі, цікавіші та ще більш захопливі.

Але, повернімося до наших попередніх запитань – про ДНК, РНК, ГМО і т.д. Ну, тут Вам найкраще допоможе книга «Літо довжиною в ДНК» Коли я лише починала читати книжку, я була трохи у розпачі, бо на початку не розуміла там ледь не половину термінів. Завдяки посиланням у книжці та моєму татові, ресурсу Цікава наука я таки змогла розібратися в наукових термінах, і далі, з кожною прочитаною сторінкою мені ставало усе цікавіше та цікавіше. З-проста, то в мене після прочитання книжки якось очі відкрилися ширше. Ну, візьмемо хоча б мій колишній рівень знань про ДНК. «Якась така закручена штука, яка зберігає спадкову інформацію, відіграє якусь дуже важливу роль у нашому організмі» А, і ще вона, здається зберігається усередині клітини. Оце й усе, мабуть. І найсмішніше, я була упевнена, що досить таки багато про це знаю. Зараз мені здається, що тодішня я – яскравий приклад такої собі «Ілюзії знання» Я щиро вдячна Аліні Штефан за написання книжки, бо я і справді зрозуміла, що мої знання – лише верхівка айсбергу, а під воду ще пірнати й пірнати. І мені захотілося вивчати цей айсберг.

Книга розповідає про багато цікавого й важливого, а крім того ще й робить це у веселій і зрозумілій формі. А знайти відповіді на свої питання Вам з радістю допоможуть герої – Наталка, або ж просто Птаха, Ян, Леся, Макс, Дзиґа, Назар, або, як його ще називають, Щур і багато інших. От тільки жанр цієї книги – не драма, тому тут не буде розбитих сердець, поцілунків на фоні заходу сонця і, запевняю Вас, ви не будете витирати сльози з очей від якоїсь сцени. Але, якщо ви шукаєте якусь смачненьку поживку для свого мозку, то ви знайшли те, що шукали! Ну що ж, щасливої Вам ГМО – Геніально Модифікованої Освіти.

Ось така літня книжка, я дуже рада, що вона побачила світ. Зараз "Літо довжиною в ДНК" можна вільно придбати на сайті Ранка

20 комментариев

  • Marys 29 августа 2018, 01:10 1

    Дякую, чекала на Вас) Буду розширювати віш-лист

  • Agness 29 августа 2018, 08:45 1

    Оу,гарний огляд,я навіть недумала,що вміст книги такий) думала,що це щось пригодницьке. А тут така тема:thinking:,от я саме і знаю про ДНК- одне реченя і все.

  • 2 комментария
  • miros_ya 29 августа 2018, 10:05

    Теж думала, то пригоди :)
    А Ніка якось пов’язує своє майбутнє із біологією?

  • Listra 29 августа 2018, 10:46

    там і пригоди. Вона ні разу не біолог, захоплення прийшло під час читання книжки

  • Listra 29 августа 2018, 10:49 1

    книга гарно популяризує сучасні технології. Дорослим динозаврам по типу мене воно здається складнуватим, а діти більш гнучкі. Якщо хтось не буде копати, то сприйме її просто як книгу про життя сучасних підлітків. Цим дітям жити з цими технологіями, хочемо ми цього чи ні, воно не зупинеться

  • IrunaP 29 августа 2018, 09:47 1

    Клас!!
    Чудовий огляд!!!
    Теж запишу книгу у списочок бажаних).

  • Katya_Solo 29 августа 2018, 10:13

    Круто!!!! Нічого собі, я навіть і не подумала б що б під обкладинкою міститься стільки цікавої і корисної інформації. Не впевненна що ця книга буде цікавою кожному підлітку, але той хто цим цікавиться, точно варто прочитати. Я також десь на вашому місці, думала, що знаю багато про ДНК, колись дійсно багато читала, але зараз майже нічого і не пам'ятаю, тільки розшифрування ДНК- дезиксеринобонуклеїнова кислота (здається вірно написала) :):)

  • Listra 29 августа 2018, 10:45

    наче правильно)) Відгук писала мала, я знаю про ДНК ще менше. Вероніка тепер з татом щебечуть на незрозумілій для мене мові, я дратуюся, що мої овочеві мізки цього не розуміють. В мене тепер в хаті клюб любітелей поумнічать та подивитися про генні технології і це добре)

  • miros_ya 29 августа 2018, 11:09 1

    Овочеві мізки математика, ага, розкажіть-розкажіть, Ліно :smiley:

  • Katya_Solo 29 августа 2018, 11:37 1

    я взагалі цю область генної інженерії дуже боюсь, бо завдяки неї вченні можуть створити не зрозуміло що і кого(( а як відомо з історії то більшість вчених трохи одержимі

  • Kukuzya 29 августа 2018, 11:14 1

    І книга чудова, і огляд, і ДНК з солодощів теж чудова))) Вітаю з виграшем!

  • Listra 29 августа 2018, 13:03

    Дякую))

  • Alyona_Petrovna 29 августа 2018, 14:23 1

    Ваша "мала", як Ви написали, дуже цікаво пише. Мені сподобався її відгук і Ваш огляд, так що самій захотілося прочитати. Спитайте у Ніки, 30+ річній тітоньці цікаво буде читати ?)

  • Listra 29 августа 2018, 21:58

    дякую, вона каже, що там цікаво буде і дорослим)

  • Oksana_Kh 29 августа 2018, 16:46 1

    Дякую, що поділились)) дуже цікаво))

  • umberto 29 августа 2018, 16:58 1

    Таке цікаве і незвичне. І особливо радісно, що книга потрапила в правильні руки)))

  • KateOv 30 августа 2018, 15:00 1

    Дякую за огляд) Дуже гармонійний - інформативний, доречно оформлений та з душею! Й, так, надихає прочитати книгу)))

  • Listra 30 августа 2018, 16:46

    Дякую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб