Наші останні книжкові придбання)

Щось в цьому місяці у мене багато книг з російських видавництв)) напевно найбажаніші хотєлки українські я вже купила, тому вирішила взятися за російські) :laughing:

Покажу вам частинку із останніх придбань, а друга половинка книг вкрита завісою таємничості і ви зможете їх побачити в конкурсній роботі, але то буде пізніше, а зараз покажу і розкажу про ці)

1. Пригоди барона Мюнхаузена. Рідна мова. 2010р

Ця книга чудова, в якості першої книги про пригоди Мюнхаузена для молодшого школяра. В ній зібрані короткі перекази його пригод. Це якраз той формат, коли читаєш і тобі не встигає стати нудно, бо не всі діти люблять читати книги на 200-300стр, хоча то оригінал і я ні в якому разі не кажу, що він поганий чи не потрібний. Я говорю виключно з позиції мами Еріка) якому якраз такі історії подобаються, коротко і по суті. А якщо він проникнеться цими пригодами, то в майбутньому може і повну версію прочитати. Ми читали звісно ж повну версію, і вот намагалась пригадати, про що там йшла мова, то згадала всього 2 історії,  про те як він витягнув себе і свого коня за чуба і про те, як летів на гарматному ядрі)) інші історії забула)) хоча в школі читала всі книги, що задавали на канікули, у мене був цілий квест із цим, але зараз не про мене...

Книга гідна уваги і підійде на молодший шкільний і дошкільний вік.

"Мыши его сиятельства" вид. Росмэн, 32с

Ця книга у нас з'явилася завдяки огляду Олі :blush: ну дуууже вже сподобалась) миші - одні із наших улюблених персонажів у книгах))

Книга дуже яскрава, насичена, малюнки неймовірні і їх луууду багату, тексту значно менше. 

А книзі йде мова про мишаче сімейство, яке жило в ляльковому будиночку у замку барона. Вони там жили не горювали, будиночок прибирали і він був дуже опрятним і багато відвідувачів замку ним захоплювалися. Але одного разу, коли в замку почався ремонт, то про будиночок всі забули. Малі мишенята хотіли виправити ситуацію, але зробили шкоду і будиночок став неопрчтним, розклеєним і родині мишок довелося шукати нове житло. Але в кінці барон не забув про свій ляльковий будиночок і зробив там гарний ремонт і миші знову в нього веселилися. 

Сподобалось те, що досить на позитивній ноті показано багате чудове життя сімейства і як в одну мить це змінилось і їм довелося жити в бідності, але вони цим не засмутилися. В наш час хочеться, щоб дитина мала все, але не була розпущеною від цього "всього". Тут гарно це показано, що головне мати хоч якийсь дах над головою і жити дружньо, а не всілякі матеріальні блага, які засліплюють нас - дорослих. Це не є головна думка книги, але для себе я це побачила саме так)

В кінці книги, коли миші трапєзнічали і їли 7 сортів сирів, я захотіла стати тією мишою :joy::joy::joy:

"Утиная каша" вид. Мелик Пашаев, 32с, м'яка глянцева палітурка. Вік 3-5р

Чому я купила таку малишкові книжку запитаєте? Бо в нас ж одна із цієї серії і Роберт останнім часом обожнює її читати. Ну а коли дитина щось любить, мені приємно це йому купити)) На щастя чекати з Лабіринта не довелося і я купила із наявності.

Так, книга дитяча, простенька історія, але з гарною моралью) і мі-мі-мішними ілюстраціями :blush:

Розповідь про кролика-чепуруна, який звик жити в охайному і завжди прибраному будиночку, "такому як треба" (головні слова книги, які повторюються на всіх розворотах). Одного разу він знайшов яйце і приніс до хати, поклав його на полицю і все було "як треба", аж поки з яйця не вилупляєшся качення, яке привнесло в розмірене і охайне життя кролика багато "неохайності")) і кролик вирішив знайти його маму, щоб далі повернутись до свого розміреного життя. Але коли це сталося, він зрозумів Головне! Що краще нехай буде "не як треба" але буде весело і цікаво)) Добра і гарна казочка)) 

"Кролик идет купаться!" вид. Мелик Пашаев. Вік 2-4р

Ця книжечка трохи попрощє, ніж попередня, і по змісту і по ілюстраціям, але тут і вік менший вказано.

Розповідь про маленького кролика, який не хоче йти купатися з братами, сесьоами, бо хоче ще гратися. Потім він бачить як ви весело разом з мамою і скільки ууваги їм приділяє иама і трохи ніби щаздрить, намагається привернути увагу мами. І потім випадково палає у ванну, ось тоді вже можна і скупатися.

Трішки нагадує книгу про Міко і купання, але хіба що початок)

Ця книга чудово підійде для читання перед сном. Дуже ніжна, лагідні, як обійми. Атмосферна одним словом)

І покажу останню книгу, яка куплена дуже даано, але через яку я купила ці дитячі книжечки) бо Роберт її обожнює!

"Мышка-трусишка" вид. Мелик Пашаев. Вік 2-4р.

Цікава розповідь про маленьке-мишеня і його сестричку, які вирушають у подорож на кухню, за шматочком смачнючого шоколадного-торта. Мишеньятко дуже боягузливо і йому на всій дорозі вважається рудий ви, якого вони страшенно бояться. І коли вони досягають своєї мети і вже хочуть повернутись додому, саме тоді справжній кіт накриває їх своєю тінью .Але потрапляє у пастку із заплутаних ниток і тоді мишка-трусішка перетворюється у геройську мишку і більше не боїться кота і при зустрічі каже йому "Брись". На всіх сторінках книги є гарний віршик і забавні діалоги, які викликають у Роберта захоплення! Регоче він від цих "Ой-ой-ой пора домой", а на "Брись", взагалі заходиться від сміху)) Чудова книга! 

 

17 комментариев

  • Oksana_Kh 6 марта 2018, 11:41 1

    Я скрізь конкурсні роботи шукаю))) а тут ще зелена книжка є))))
    Гарні книжечки))0

  • natasha_kb 6 марта 2018, 12:38

    Дякую) :blush: а перше фото дійсно виглядає як конкурсна робота 4 книжки і одна із них зелена :joy:

  • Karolina 6 марта 2018, 11:52

    ага..хорошие...и мышинные)))) мими))))

  • natasha_kb 6 марта 2018, 12:38

    Ага, мимишечки такие :blush:

  • Annaki 6 марта 2018, 12:10

    Мышки мими, тоже хотела их купить, показала малой, а та забраковала сказала фу и пока пока :disappointed_relieved:. Не любит просто мышей :(

  • natasha_kb 6 марта 2018, 12:37

    Ну так классно, ребенок сам вам экономит деньги :joy:

  • Annaki 6 марта 2018, 13:06

    это не всегда работает, особенно если дело касается книг о природе "на вырост"

  • Alisa_Lynx 6 марта 2018, 12:23

    а если не секрет - сколько последние три книжки стоят?) у нас есть на английском про утенка и кролика, и про крольченка, который не хотел купаться)) малому тоже нравится))

  • natasha_kb 6 марта 2018, 12:36

    148грн Мыши его сиятельства
    По 158 утиная каша и кролик идёт купаться. Но эти 2 где я покупала, там уже из нету, надо на Лабиринте следить за скидками

  • Nescafe 6 марта 2018, 14:01

    Чудові покупки! і, так, я одразу подумала, що Утина каша малишовська для вас))

  • natasha_kb 10 марта 2018, 12:14

    Каша ще так сяк, вот про купання, то така малишкова, але і їй знайшли "прімінєніє"

  • JuliaAmalia 6 марта 2018, 14:22 1

    Я как раз Барона ищу, этот нравится)

  • Nastya_nn 6 марта 2018, 20:11

    Мені теж Барон до вподоби),дякую за огляд

  • natasha_kb 10 марта 2018, 12:15

    Рада, що була корисною)

  • Kosmonatka 8 марта 2018, 22:38

    , О, Натусь, як завжди, круті книги, крутий огляд. Я вже знаю, що якщо твій огляд - то там все нямне й жмячне. Шикарний Мюнхаузен! Миші (усі) поза конкуренцією. Свого часу дуже хотіла Трусішку, тепер зрозуміла, що знов хотітиму й шукатиму)) Ну а Миші "сиятельства" - це просто ВАУ. Оля молодчина, що показала і влюбила.

  • natasha_kb 10 марта 2018, 12:13

    Дякую сонце! Деякі з цих книг тут або не оглядались, або давно то було, тому захотіла показати)) бо вони чудово підійдуть для молодшого читача, а в нашому випадку і не тільки для молодшого :joy: кожна із них заслуговує місця на книжковій полиці)))) я теж мінімум 2 роки на них дивилась і созрєвала до них, ось нарешті і добралася, коли як не зараз їх купувати :laughing: трусішка класна, у нас вона страшна, переклеєна, але дуже любіма

  • Kosmonatka 10 марта 2018, 16:34

    і розумію, чому страшна та переклеєна))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб