" Отто- носоріг"/ Грані Т

Замовляла цю книгу для себе, бо відгуки були не погані.

Книга справила загалом гарне враження, є деякі моменти, які не сподобались, потім про них напишу.

Відбуваются подіі у невеличкому данському портовому містечку.У червоному будинку навпроти порту живуть двоє друзів хлопчаків Топпер та Віг.Батько Топера - моряк, його ніколи немає вдома, він приіжджає з плавання декілька раз на рік, має вставну щелепу ,та по жінці у кожному порту( власне цей момент мені не сподобався)), не думаю ,що дітям таке цікаво і вони зрозуміють, але можливо такий специфічний данський гумор). Мати Топера продає рибу у магазині цілими днями, а Топер закоханий у дівчинку зі школи Сілле, яку називає своєю " нареченою".

Батько Віга , власник кав' ярні у цьому будинку, яка має назву " Синій кит", туди приходить багато рибалок та п' ють багато горілки( ще один момент, який мені не сподобася).

Ще у будинку живе старенька пані Флора, яка вирощувала квіти на балконі і мала поганий слух, та домовласник пан Гольм, який частенько заходив до неі на каву і мріяв з нею оселитися )).

Пригоди починаются, коли Топпер знаходить " чарівний олівець", за допомогою якого він малює на стіні своєі кімнати жовтого носорога, який оживає, та починає істи все навколо)).

Мені книга сподобалась, якби не горілка і жінки Топерового батька, загалом весело і цікаво.Також сподобались ілюстраціі, таке враження, що іх малювали на полотні.

 

14 комментариев

  • Michael 19 октября 2017, 11:51

    Дякую за огляд)

  • IrunaP 19 октября 2017, 11:51

    Будь ласка).

  • Katya_Solo 19 октября 2017, 14:56

    дякую за огляд! От мені такі моменти у книгах також не подобаються(( рахую що в дитячих книжках такі подробиці взагалі не потрібні або просто замінити чимось іншим. Колись також в одній книзі, шкода не пам'ятаю у якій, зустрічались частенько слова явно не з дитячого лексикону, мусила швидко в голові заміняти на щось інше, або просто пропускала, реально "напрягало". Навіть словечка по типу "дурненький", "тупенький" або інші якісь в пом'якшеній формі рахую недопустимими у книгах для дітей.

  • 5 комментариев
  • IrunaP 19 октября 2017, 15:23

    Будь ласка))Не всі такі вдалі, але терпимо)).

  • Katya_Solo 19 октября 2017, 15:43

    у нас також багато книг від Грані Т, але зовсім всі інші ніж у Вас, свої ще навіть не встигли усі прочитати))

  • IrunaP 19 октября 2017, 15:47

    У нас теж є багато не прочитаних)) Ще все попереду).

  • IrunaP 19 октября 2017, 15:02

    І ось така ,мені дуже сподобалась))) Справжня різдвяна казка)).Як дочитаю, зроблю огляд)

    Картинка
  • Finnka 20 октября 2017, 12:40

    Милая книга! Вся серия очень достойная. Спасибо, что показали.

  • IrunaP 20 октября 2017, 12:54

    Будь ласка))) ?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб