Дописую потихеньку Анатолій Григорук: Як стати чарівником (Час майстрів)

Чому почала оглядати з цієї? Найпростіше тому що: читаються ці 24 сторінки за один присіст, зранку не встаючи з ліжка :)

Серія ця у ЧМ най... :) Ну, самі бачите : оформлення аби було, ілюстрації, як я б намалювала, ще й не завжди відповідають тексту. Зате 15 грн книга у твердій палітурці! Заради справедливості скажу, у серії є дуже хороші книги. І ми, книгомани-букхантери маємо ж знати "в обличчя" максимальну кількість книг, щоб не прогавити щось хороше :) У бібліотеці в тому числі.

У книжечці 9 оповідань, вони повчають та виховують.

 

Дивовижні імена.

Дідусь відкриває дитині, що той не тільки футболіст, Петрик, Козаченко, а ще й киянин, українець, європеєць та землянин :)

 

Чарівна паличка

Зайнятий тато дає Христинці гарного сувенірного олівця й каже, що це справжня чарівна паличка. Дівчинка начакловує, щоб тато нарешті почитав їй книгу і той мусить тепер коритися :) Потім паличка каже катами доню на плечах, іржати, стрибати, гратися в піжмурки... У якись момент тато бере паличку і каже: Хочу, щоб моя слухняні доня прибрала за собою іграшки, - і... Христинка прибирає:)

 

Як стати чарівником.

Ростик мріє стати чарівником, щоб на чаклувати собі повний червень шоколаду! Або весь час літо було! Тато йому трохи крила обламує, мовляв, від такої кількості солодкого у лікарню модна потрапити, а без інших пір року нецікаво. Тоді малий вирішує, що начаклує всім вічну молодість. Ця ідея тату вже подобається і щоб не засмучувати сина повідомленням, що це неможливо, він вигадує, чарівником можна стати, якщо скоромовкою п'ять разів підряд скажеш слово "орбірідонтіжурсардішкопфурт"

 

Савоччин день свободи.

Мама з татом оголошують сину, що завтра він зможе робити геть усе, що схоче і ніхто йому слова не скаже. Він стрибає на ліжку, вивертає все з шафи, малює на дверях, грається швейною машинкою, стріляє водою (все це у підписі). Але все закінчується, думаю ви здогадуєтеся коли;) коли Савочка зголоднів. Звісно, мама повідомила, що у них теж день свободи і він має готувати собі сам.

Нащасливий день.

Малого Федьо з самого ранку "вкусила якась муха". Він не слухається, крутиться, перевернув тарілку на іншого, обзивався, бився. Але ввечері вихователька вирішує не засмучувати маму хлопчика, дивлячись, яка вона втомлена та заклопотана (мама виховує сина сама, працює медсестрою у лікарні, допомагає на операціях). Але інші дітки, перебиваючи одне одного, беруться розказувати мамі Федьо про всі його витівки. Та найменша Василинка в останню мить каже: "Ваш Федьо трошки й гарним хлопчиком був", він і клоуна найкраще намалював, і посуд прибирати допомагав, і іншу дівчинку перший пожаліти прибіг...

11 комментариев

  • Kosmonatka 8 сентября 2017, 15:39

    Це щось нове?)))
    Григорук дуже файно пише! І пофіг, що хтось смачно курнув перед тим, як намалювати малюнки. Треба брати.

  • 2 комментария
  • miros_ya 8 сентября 2017, 16:51

    Точно, "Доріжка...", а я автора зовсім не запам"ятала (не знала його тому що)

  • knyhomanka 8 сентября 2017, 16:58

    Ще є Григорук Чим хата багата у Преса України

  • miros_ya 8 сентября 2017, 17:25

    От, я тьомний лєс...

  • Irina_ilovebooks 8 сентября 2017, 15:57

    О, як цікаво... особливо про паличку чарівну. Нам таке треба!)

  • knyhomanka 8 сентября 2017, 16:54

    Як цікаво ти пишеш, дуже подобається)))
    За 15 грн і малюнки мені норм))))

  • miros_ya 8 сентября 2017, 16:59

    Дякую, Людо)))
    Цікаві історії, дітям про дітей - все зрозуміло.

  • Anastasiia_Halabydka 12 сентября 2017, 11:29

    Хочу. А есть такая?

  • miros_ya 12 сентября 2017, 11:32

    Ой, я так і не дописала :)))
    Немає у видавництві вже :/ Впевнена по залишкам повно, вона така непоказна, її ніхто не брав, напевно :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб