Перші подарунки .

Моя сім"я дуже любить читати книжки . Цю любов прививав нам мій дідо , якому зараз 87 р., але він до тепер засипає і прокидається з книжкою в руках . 

От і звичайно ж на хрестини Златі подарували книжки (ну і ще гроші і золото)).

Подарунок від бабусі і прадідуся - "Найкращі народні казки " в-ва "Талант" . Дуже гарні ілюстрації , кольорові і яскраві , казки на котрих виросло і виросте не одне покоління .Першою такою довгою конструктивною розповіддю моєї дитини була "Курочка ряба" , завдяки цій книжці . Злата ще все супроводжувалла демонсрацією , як плаче баба  і дід, бють по яєчку , як біжить мишка і махає хвостиком і яєчко розбивається (все це було дуже мило , тому дитину всі замучили , щоб розказала казку))).

Що мені в цій книжці не дуже підійшло . це в "Рукавичці" - "зайчик - лапанчик " , він у нас "зайчик пострибайчик" , те що , ведмідь пригрозив звірям , якщо не пустять "то  всім не переливки буде " , він в нас не має барлогу перезимувати ))) - мамина імпровізація .

"Соломяний бичок " а бичок , як не стало вже треба , доти стояв на сонці , доки й не розтанув" , в нашій версії жили вони довго і щасливо ) і ще коли , звірі приливали до бичка баба наказувала дідові їх вбити , в нашій версії "відірвати , відчіпити від бичка"

Друга книжка "Улюблені вірші" в-ва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", зараз знаю , що є нове видання , наше куплене ще в 2014 році , різниця . на скільки побачила в одному вірші , який мені не сподобався в нашій .

Вірш "Іде , іде дід , дід " ми не читаємо , Злата каже , що він "Стасний" , і ось цей вірш "Неділя", але тут більше мені він не подобається, а так в загальному ,  дуже задоволена цьою книжкою , вона в нас до тепер одна з улюблених . 

5 комментариев

  • Irina_ilovebooks 4 сентября 2017, 10:52

    У нас така збірка казок тільки російською. Теж подарували, дуже подобається, але доня їх трохи пошматували, тому поміняти на укр вже не зможемо(

  • miros_ya 4 сентября 2017, 11:11

    Мені самій вірш про Дідище видався страшнуватим, тому я з самого початку закінчувала його реготом. Діти, якщо й збиралися забоятися, то передумували, бо сміх заразний.
    Це ж дід із міхом подарунків, Святий Миколай у гуцульській одежі :)) А в страху очі великі :)

  • Oksana_Kh 4 сентября 2017, 12:45

    Улюблені вірші дуже любимо, обидві частини))

  • cat_helena 4 сентября 2017, 13:19

    Дружим.

  • Garnyunya_Manyunya 4 сентября 2017, 15:10

    и у нас первой подареной книгой была Улюблені вірші, зачитана до дыр, первая и вторая )))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб