Трішки дитячих книжечок серії "Сонечко" та "Промінець"

Сьогодні хочу показати декілька наших недорогих, але цікавих видань для діточок. 

Серія "Сонечко" заснована у 2003 році і перша книжка "Веселі віршики" з'явилися у нас десь в 2006 році, коли старшій доці ще й року не було. Проте розрахована на трішки старшу дитинку, читала їй десь з трьох років я, а потім і сама Юлька перечитувала.Ця збірка віршів, скоромовок, небелиць та загадок з яскравими ілюстраціями зацікавлює, притягує маленького читача. "Жили у бабусі" тепер співаємо разом з меньшою)Муха така натуральна, що обидві донечки норовили її вдарити...Чомусь мої дітки жаліли маленьке сороченя-вороненя, що лишиться голодне. Загадки, як на мене, не зовсім для дошкільнят, але вгадували за малюнками.Більшість віршиків скоріше для діток молодшого шкільного віку, для малечі важкуваті. Проте використовувала старша донечка її і недавно (5 клас), зокрема коли на домашнє завдання давали записати цікаві загадки чи скоромовки. 

Наступна книжечка з цієї ж серії "Сонечко" має назву "Пухнасті друзі".До книжки ввійшли вірші, загадки, усмішки та міні-оповідання про домашніх тварин, звірів, пташок, комашок. Придбали для самостійного читання донечці у віці 5 з половиною років. Цікаві твори відомих письменників та надбання народної творчості разом з яскравими ілюстраціями викликають у дитини захоплення, інтерес до читання.

Далі розглянемо два видання з серії "Промінець", яка заснована у 2006 році. Перша книжечка "Про пухнастих та смугастих. Абетка у віршиках і загадках". У нас вона 2006 року, останнє перевидання 2012 року відрізняється малюнком на політурці.Купляли саме для того, щоб вчити літери. Яскраві малюнки, прив'язка букви до назв тварин, загадки, виділення червоним кольором допомагає запам'ятовуванню, робить процес навчання цікавим.Крім букв дитина знайомиться з апострофом, буквосполученнями "дз" і "дж".Вкінці пропонують для читання віршики, загадки-акровірші.Книжку читали часто, стан на 4-, проте чекає ще на одну серію використання)

І остання на сьогодні, "Віршики-цікавинки".Хоча для меншої донечки у спадок від старшої залишилась досить велика кількість картонок, книжечок, побачивши цю - я не стрималась і купила. Вона зачарувала мене в першу чергу надзвичайно яскравими, добрими ілюстраціями, а також веселими невеличкими віршиками.Приносить почитати ще й досі (4 рочки й 4 місяці), багато віршиків закінчує напам'ять разом зі мною, розповідає свої історії по малюнках.Всього 48 сторінок, а знайомить малят не тільки з більшістю тварин та звірів, а також з іграшками, видами транспорту, порами року.Ця книжка хоча куплена пізніше від інших, але на сьогодні найбільш затребувана, тому вже підклеєна, деякі малюнки підправлені маленьким художником)

На останок хочу сказати, що навіть не витрачаючи шалені кошти, можна привити діткам любов до читання)

P.S. Це мій всього-навсього другий огляд після конкурсного, можливо буде для когось корисним, не судіть строго. В планах показати більшість наших книг, буду старатися. Дякую за увагу!


Теги: книги, книги для детей, обзор детских книг, книжный клуб

8 комментариев

  • miros_ya 28 августа 2017, 23:13

    У нас було кілька книг серії СОНЕЧКО, діти любили ці збірочки

  • Galo4ka 28 августа 2017, 23:17

    Так, подобається, що не тільки віршики, а й загадки, скоромовки, усмішки. Дякую)

  • miros_ya 28 августа 2017, 23:19

    У нас були з оповіданнями: коротенькі, повчальні, пізнавальні

  • Galo4ka 28 августа 2017, 23:32

    Оповідання є в "Пухнастих друзях", дійсно вчать доброти

  • Nescafe 29 августа 2017, 00:06

    Перші досить цікаві, а останню не купила б, не можу я такі ілюстрації сприймати, навіщо їх роблять такі аж занадто яскраві, і такі комп'ютерні, незнаю(

  • miros_ya 29 августа 2017, 00:53

    А буває подарують таке, що я/ти не купила б, а воно як сподобається дитині, що спробуй заховай потім! :)))

  • Galo4ka 29 августа 2017, 08:33

    Може й дійсно дуже комп'ютерні, але у всіх тварин та звірів такі добрі очі! Взагалі, всі персонажі привітні, посміхаються, і, що дивно, мала лялькам по кожному малюнку розказує свою історію, кожен раз іншу, ось якось так... А смаки у всіх різні, дякую за Вашу думку)

  • Nescafe 29 августа 2017, 08:40

    У нас теж є схожа книжка, ще й велика, там текст рятую ситуацію, подарована)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб