"Вивчєрики". Полонинська оповідка для дітей та їх батьків.

...І десь ген у селі чути веселий і радісний дівчачий голосок, що так лагідно і з трепетом приспівує: "Иде вивчєрь з полонини в широким рамени, несе мині в даруночок баранчика в жмени". Чи то бува не про Йванчика-вівчарика: а годен знати...

------------------------------------------

Останнім часом дуже хотілося чогось з Карпатським духом. Прислухалася, звідки вітер дме, де таке шукати. А воно якось саме знаходиться. Трапилася така книжечка на сайті Криївка. Вчепилась в неї.  Вона одразу три в одному - дитяча, карпатська і про Іванка.Гарна, ніжна, колоритна мова. Письменниця дуже мудро вчинила. Основний текст написала літературною українською. А от пряма мова - пісня просто.

-------------------------------------------

Иванчику, дитинко люба, шо тобов так меле без перестанку и робота вже нієка тебе си ни бере! Помиг би нам з татом хоч кришечку! А то лиш носишси та й носишси взад-вперед, їкби тебе шош вкусило, диправди!***- Ни сумував за хатув та й за нами з татом, Йванчику? - обпістуючи синочка, питала мама Олена.- Таже скучнував, певно, що скучнував. Але тут, мамочко, нима коли скучнувати. Тра' добре диздрити овец, бо вовків тут, мамко, таких си розвело, шо аж пуду дає.

--------------------------------------------

Оповідка дуже спокійна, без особливих пригод. Вона просто просякнута отим духом, тією атмосферою.  Розказує нам про хлопчика Іванка, який в свої 9 років вже добре чує своє покликання. Яку має любов до вівчарства, як гарно з цим справляється. Дізнаємося, що там воно - в полонині, з вівцями, як тече життя... Отака спокійна, колоритна, автентична душевність.Авторка сама оформила книгу, як вміла.


Теги: дитяч книги

5 комментариев

  • knyhomanka 17 августа 2017, 10:36

    Хоч бери та переписуй такі гарні побажання)))
    Ґречно дякую ))))

  • Kosmonatka 17 августа 2017, 10:47

    побажання чудові, так))
    На здоров'я!)

  • Nescafe 17 августа 2017, 10:42

    Оформляла книгу,як вміла - це так мило))
    До конкурсу готуєшся?

  • Kosmonatka 17 августа 2017, 10:46

    ))ну)) і мені сподобалось))
    Та ні, просто вчора отримала книгу і тішуся)

  • Karolina 17 августа 2017, 11:54

    прикольно!
    кто еще незнает о конкурсе, всем сюда
    https://kashalot.com/club/post-10782251/?self_ref=notify-club-comment

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб